Vopselele pentru par fără amoniac: Iată de ce ar trebui să le preferăm

Vopselele pentru par fara amoniac: Iata de ce ar trebui sa le preferam

Vopselele pentru par fără amoniac: Iată de ce ar trebui să le preferăm

Vopselele de par fara amoniac sunt mai blande cu firul de par, nu au miros neplacut sau iritant si nu ii mai dau acestuia aspectul de par uscat, incarcat si supra prelucrat.

Deci, cum actioneaza vopsele fara amoniac si ce inseamna acestea pentru sanatatea parului nostru?

- despre vopseaua de par fara amoniac, veti citi:
Vopseaua de par fara amoniac sau cand detaliile conteaza
La ce foloseste amoniacul din vopsea?
Vopselele fara ammoniac
Sunt vopselele fara amoniac cele mai bune alegeri?
Despre par si frumusetea parului mai cititi
Forumul unde discutam si barfim totul despre frumusete

Vopseaua de par fara amoniac sau cand detaliile conteaza

Ultima tendinta din industria vopselelor pentru par sunt cele fara amoniac, lansate in ultimii ani de catre toate marile branduri care fabrica aceste produse. Deci, cum actioneaza ele si ce inseamna acestea pentru sanatatea parului nostru?

La ce foloseste amoniacul din vopsea?

In trecut, amoniacul era folosit in vopselele pentru par pentru a conferi culori mai bune, mai durabile si pentru a inlesni schimbari semnificative ale acestora. Amoniacul elimina partial culoarea naturala a parului, deschide suprafata firului de par, asa incat vopseaua patrunde indepartand pigmentul natural pentru a inlesni colorarea si depozitarea vopselei in fir.

In esenta, amoniacul a fost in mare parte responsabil de capacitatea colorarii parului prin modificarea nuantei lui fara a se spala dupa cateva samponari. Aceasta metoda s-a dovedit a avea efecte secundare nedorite asupra ochilor, pielii capului, si desigur, mirosul inconfundabil...

Preocuparile legate de mediu si de sanatate ridicate de o clientela din ce in ce mai educata si in deplina contientizare a riscurilor asupra sanatatii, au impins tehnologia vopselelor de par sa descopere solutii alternative.

Vopselele fara amoniac

Vopselele fara amoniac folosesc cel mai adesea, o alternativa numita MEA, sau monoetanolamina, un sistem de colorare pe baza de ulei, pentru a deschide mai usor firul de par.

Goldwell, Nectaya a lansat recent o tehnologie fara amoniac intra-lipidica. Goldwell afirma ca acest nou sistem de vopsire a parului are un avataj fata de cele pe baza de ulei deoarece nu ingreuneaza firul de par, lasandu-l intr-o forma exceptionala.


vopsea fara amoniac - optiuni in magazinene din Romania
 

In trecut, se credea ca vopselele fara amoniac nu vor fi capabile sa asigure o colorare de durata, sau de calitate a firelor albe de par. Evolutiile tehnologiilor vopselelor fara amoniac permit acum asigurarea unei culori uniforme si de durata a firului de par alb sau gri cu o acoperire a acestuia de pana la 100%.

Vopselele fara amoniac sunt mai blande cu firul de par, nu au miros neplacut sau iritant si nu ii mai dau acestuia aspectul de par uscat, incarcat si supra prelucrat.

Data viitoare cand veti vizita un salon pentru a va vopsi parul, intrebati-va stilistul despre beneficiile vopselelor fara amoniac si faceti o comparatie intre vechile vopsele, care contineau amoniac si cele noi.

Sunt vopselele fara amoniac cele mai bune alegeri? 

La fel de mult cum ne plac optiunile fara limite ale colorarii parului, pot exista si dezavantaje. Adevarul este ca vopsirea parului nu este cel mai bun lucru pentru parul si corpul nostru. De aceea, vopseaua fara amoniac ne-a atras atentia. Dar este ea cu adevarat mai buna pentru noi?

Jennifer J., stilist al unor celebritati din Beverely Hills, sustine ca vopselele fara amoniac nu pot fi mai daunatoare decat celelalte, desi, toate ne fac rau pentru ca au in continut substante chimice, cum ar fi peroxidul, care activeaza culoarea prin amestecare. Cu toate acestea raspunsul depinde de concentratia de amoniac al vopselei folosite.

Daca doriti sa va pastrati parul in cele mai bune conditii posibile, cea mai buna varianta este cea a vopselelor semi permanente, cu pigmenti naturali, sau cele permanente cu un continut redus de amoniac. Acestea fiind spuse, pentru acoperirea parului gri, vopseaua pe baza de amoniac este raspunsul cel mai eficient.

In afara culorii parului, care este intr-adevar importanta, sunt si alte cateva aspecte care merita atentia noastra, cum ar fi vopsirea acestuia acasa. "Cea mai buna vopsire a parului este cea facuta de profesionistii din saloanele de profil, cu vopsea profesionala de la un producator care continua sa fie interesat de cercetare si dezvoltarea produselor lui" - spune Carla Ross, proprietar de salon in Santa Monica. Daca doriti sa va vopsiti parul pe perioada sarcinii, este necesar sa vizitati un profesionist.
 

 

Vestea buna este ca noi produse, mai putin daunatoare ochilor, sunt din ce in ce mai usor de cumparat. Daca aveti probleme ale scalpului legate de amoniac, veti dori sa cititi acest mod surprinzator de a opri iritarea scalpului cauzata de vopseaua de par.

Despre par si frumusetea parului mai cititi

Cum ne ingrijim parul in mod natural?

Cum ne ingrijim parul in mod natural?

Din musetel si rozmarin la bere si otet, bucataria si gradina au oferit intotdeauna ingredientele necesare pentru unui bun tratament pentru par.

Atentie la vopseaua de par naturala ce contine PPD

Atentie la vopseaua de par naturala ce contine PPD

Multe vopsele de par henna de pe piata trec drept "naturale" sau "Henna pura". Aceste produse asa-numite henna sunt uneori impletite cu ingrediente toxice si metale grele.

Remedii naturiste pentru parul uscat

Remedii naturiste pentru parul uscat

Uscaciunea parului este una din problemele cu care se confrunta milioane de oameni. Cateva cai de atac naturiste te pot ajuta sa scapi de ea. Iata ce iti…


Avem nevoie de vitamine pentru un un păr frumos? Care și DE CE

Avem nevoie de vitamine pentru un un păr frumos? Care și DE CE

Avem nevoie de vitamine suplimentare pentru un par sanatos, puternic si lucios? Poate parul nostru deveni mai bogat daca luam vitamine? Si ce fel de vitamine? Iata ce informatii utile avem.

Parul in timpul sarcinii: surpriza si apoi disperarea

Parul in timpul sarcinii: surpriza si apoi disperarea

Parul unei femei insarcinate este afectat de variatiile hormonale specifice sarcinii. Orice femeie insarcinata are surpriza sa descopere ceva despre ea care ii face o mare placere. Uitandu-se in…

Suc de ceapa pentru cresterea si intarirea firului de par

Suc de ceapa pentru cresterea si intarirea firului de par

Ești îngrijorata fiindca iti cade prea mult par iar firul este foarte subtire? Parul nostru este de multe ori o parte a identitatii noastre, asa ca facem aproape orice sa il pastram…

Forumul unde discutam si barfim totul despre frumusete 

  Femina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

autor: Mihaela Vilcu, redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate -  Desprecopii.com 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 3 comentarii

  1. Bianca Iulia
    Bianca Iuliatrimis la 11/4/2017

    Personal am folosit si produsele din comert, dar nu am fost asa incantata deoarece culoarea nu rezista mai mult de 3-4 spalari (si spun asta cu indulgenta). Mi-a recomandat coafeza sa folosesc INOA de la L'oreal Professionnel, dar trebuie sa recunosc ca am fost reticenta, dar i-am acordat o sansa, la cate produse am folosit ce imi mai era sa il incerc si pe asta... Pot sa spun ca m-am indragostit de vopseaua de la INOA, mai ales ca prinde foarte bine pe firele de par albe si mai si rezista la fel de mult ca o vopsea cu amoniac. Eu personal ma vopsesc acasa (costurile sunt mult mai mici). Va recomand https://www.glemis.ro/index.php?route=product/search&search=Inoa&description=true , au preturi foarte bune, iar timpul de livrare e foarte mic.

    Raspunde la acest comentariu
  2. zaharia liuba
    zaharia liubatrimis la 12/4/2016

    nu pot deschide informatiile

    Raspunde la acest comentariu
  3. Visan Iolanda
    Visan Iolandatrimis la 16/6/2015

    Am descoperit de curand o vopsea de par de la Root Vanish, desi cred ca se poate spune ca este mai mult un make-up pt par. Nu se foloseste ca o vopsea normala, dar mi se pare geniala pt ca ma ajuta foarte mult intre vopsiri si cu ajutorul ei reusesc sa tin sub control firele albe. O achizionez de aici http://www.longeviv.ro/root-vanish/vopsea-de-par-naturala-light-black-root-vanishVoi ati incercat-o? Daca da, cum vi se pare

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII