Vergeturile: 3 moduri naturale pentru a te proteja de ele

Vergeturile: 3 moduri naturale pentru a te proteja de ele

Vergeturile: 3 moduri naturale pentru a te proteja de ele

Vergeturile sunt un "accesoriu" pe care multe dintre femei îl au, deși nu ne plac deloc. Cunoscute pentru dermatologi ca striuri, vergeturile sunt cicatrici care se dezvoltă atunci când pielea crește rapid. Adesea, primele care apar sunt ca niște linii roșcate sau mov pe coapse, șolduri sau abdomen, și deși pot să dispară în timp, ca orice cicatrice, nu pot dispărea complet.

Iată trei metode naturale pentru a ne proteja de vergeturi.

De ce facem vergeturi?
Consumati alimente care stimuleaza productia de collagen
Faceti din abundenta exercitii fizice
Hidratati-va din abundenta

Vergeturile sunt cicatrici care se dezvolta atunci cand pielea creste rapid

Vergeturi: un "accesoriu" pe care multe dintre noi il avem, desi nu ne plac deloc. Cunoscute pentru dermatologi ca striuri, vergeturile sunt cicatrici care se dezvolta atunci cand pielea creste rapid. Adesea, primele care apar sunt ca niste linii roscate sau mov pe coapse, solduri sau abdomen, dispar in timp, dar ca orice cicatrice, nu pot disparea complet.

De ce facem vergeturi?

Pielea noastra ramane supla datorita elastinei si colagenului, dar atunci cand devine supra solicitata in timpul pubertatii, al sarcinii sau al oricarei cresteri bruste in greutate, stratul derm al pielii se rupe si asa se formeaza vergeturile. Femeile sunt cele mai predispuse, dar la persoanele obeze, acestea apar la ambele sexe. Probabilitatea de a dezvolta vergeturi este in mare parte genetica, si nu exista, din pacate, o modalitate de a preveni complet aparitia lor. Nu va irositi speranta sau banii pe lotiuni si creme, ele se formeaza din interior si nimic din ceea ce aplicam topic nu poate contracara acest proces (de n-ar fi adevart!!)

vergeturi burta

Vestea buna este ca ne putem imbunatati apararea in fata aparitiei lor printr-o dieta si un stil de viata care ajuta pielea sa isi mentina elasticitatea. Cu atat mai bine, cu cat aceste masuri excelente sunt benefice pentru toate celelalte aspecte ale sanatatii dvs., de asemenea!

Citeste si Vergeturile in sarcina: de ce am putea sa fim mandre de ele

Consumati alimente care stimuleaza productia de colagen

Bucurati-va de alimente bogate in vitaminele C, B, și E, toate acestea contribuind la formarea de colagen. Dieta ar trebui sa contina citrice, legumele cu frunze verzi, precum si nuci, seminte.

Faceti din abundenta exercitii fizice

Activitatea fizica regulata imbunatateste circulatia si elasticitatea pielii. Noi cercetari arata ca un exercitiu regulat, de rutina, poate chiar anula semnele de imbatranire. Este de asemenea util sa va hidratati pielea cu ulei de masline extravirgin, masand usor pielea de 2 ori pe zi.

Citeste sfaturile unei gravidute aici Cum previn eu vergeturile in sarcina - jurnal de sarcina

Hidratati-va din abundenta

Multa apa plata este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteti face pentru piele. In plus, acest obicei stimuleaza sistemul imunitar, energizeaza muschii si imbunatateste digestia.

Odata ce ati facut vergeturi, cele mai comune modalitati de a le reduce sunt nenaturale - atat laserul, cat si aplicarea de retinoizi ce stimuleaza cresterea colagenului si accelereaza inlocuirea celulelor. Cu toate acestea, o cercetare interesanta a descoperit ca fiind eficace un amestec de extract de ceapa si acid hialuronic, un carbohidrat care se gaseste in mod natural in intreg organismul uman. Unii oameni aplica topic vitamina E, desi aceasta metoda nu are la baza nici o cercetare in acest sens.

In cele din urma, poate cel mai important lucru pe care trebuie sa-l retineti, este ca, desi vergeturile nu dispar intr-un mod magic, perspectiva de a va fi "pricopsit" cu ele poate fi schimbata. Incercati sa le acceptati si chiar...sa va bucurati de ele! Ganditi in acest fel: corpul dvs. este vehiculul prin viata, si, pe masura ce timpul trece, lasa urme fizice, amintiri din experientele pe care le-am avut, locurile prin care am trecut si oamenii pe care i-am iubit. Pentru unele femei, vergeturile reprezinta insignele maternitatii si un simbol al iubirii si al sacrificiului pentru copiii lor. Si nu uitati vechiul cliseu: adevarata frumusete vine din interior!  Da - si pentru asta citeste si: Vergeturile in sarcina: de ce am putea sa fim mandre de ele

Despre vergeturi merita citesti si

Vergeturile ce apar in timpul sarcinii. Se pot preveni si trata? Hmm, e bine sa stii ca...

Vergeturile si tratamentul lor

Exista crema anticelulitica ideala?

 
/Images/intim.jpgFemina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Vergeturi

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII