Parul in timpul sarcinii: surpriza si apoi disperarea

Parul in timpul sarcinii: surpriza si apoi disperarea

Parul in timpul sarcinii: surpriza si apoi disperarea

Parul unei femei insarcinate este afectat de variatiile hormonale specifice sarcinii.

Orice femeie insarcinata are surpriza sa descopere ceva despre ea care ii face o mare placere. Uitandu-se in oglinda, observa de la zi la zi ca parul pare tot mai des, mai stralucitor si mai ascultator. Numai bine de facut casting la o reclama de sampoane - dar la un moment dat vine si disperarea ... vezi de ce.

- despre suprizele parului in timpul sarcinii, vei citi:
Parul in timpul sarcinii: o surpriza la care nu te asteptai
Dar de unde aceasta bogatie subita a parului?
Estrogenul si parul tau   
Dar de ce cade parul dupa nastere ?
Despre caderea parului mai citeste
Sfaturi pentru un par sanatos
Sarcina si frumusetea
Sarcina inseamna doar frumusete
Hai in Comunitatea Gravidutelor inteligente

Parul in timpul sarcinii: o surpriza la care nu te asteptai

Orice femeie insarcinata are surpriza sa descopere ceva despre ea care ii face o mare placere. Uitandu-se in oglinda, observa de la zi la zi ca parul pare tot mai des, mai stralucitor si mai ascultator. Numai bine de facut casting la o reclama de sampoane. 

Dar de unde aceasta bogatie subita a parului?

Ei bine, specialistii de la Universitatea Yale, SUA au un raspuns la aceasta intrebare:

Estrogenul si parul tau

De vina ar fi un hormon: estrogenul. In timpul sarcinii, corpul femeii produce o cantitate mai mare de estrogen, Asta pentru a sustine si hrani placenta care are grija de bebelusul din burtica. Placenta are rolul de a-l hrani prin intermediul cordonului ombilica dar este si o fabrica de hormoni care sustine sarcina si pompeaza in exterior hormoni ca estrogenul si progesteronul.

Estrogenul da semnal corpului femeii sa umple sanii cu lapte si sa inceapa producerea sa imediat dupa ce bebelusul se naste.

Dar de ce cade parul dupa nastere ?

In timpul nasterii, femeia impinge si placenta afara, astfel pierzand acea mica fabricuta de estrogen care lucra pentru ea, in timpul sarcinii. Asadar, dupa nastere, asistam la o brusca scadere a nivelului de hormoni ... ceea ce explica si surpriza neplacuta care vine cu ea - caderea parului dupa nastere.

Un alt factor care ar putea juca un rol in caderea parului dupa nastere este un proces natural  legat de traumatism. De multe ori, corpul uman reactioneaza astfel la stres - care poate fi inteles de corpul uman prin anestezia de la nastere sau chiar stresul nasterii in sine.

In orice caz, nu este cazul sa te ingrijorezi, este foarte normal sa asisti la o perioada de frumusete a parului tau in timpul sarcinii si apoi sa asisti neputincioasa la caderea unei mari parinti din el ... dupa nastere. Este un ciclu normal.

Disperare? Da, poate fi si disperara la un moment dat cand vezi zilnic un smoc de par care iti paraseste podoaba capilara. Fara regret :)

Daca insa caderea parului pare de neoprit - nu ar fi rau sa iti faci un control al tiroidei ai carui hormoni pot juca un rol in acest caz.

Despre caderea parului mai citeste:

Căderea părului după naștere: cauze si soluții pentru mămici

Căderea părului după naștere: cauze si soluții pentru mămici

Dupa nastere, alaturi de toate noutatile vietii de mamica - poti constata ca iti cade parul. Mult. Ca majoritatea femeilor, poti fi socata de cat de mult par poate cadea dupa sarcina si poti fi…

Îți cade părul? Nu ești singură. 10 dintre cele mai comune cauze ale căderii părului

Îți cade părul? Nu ești singură. 10 dintre cele mai comune cauze ale căderii părului

Stim ca 1 din 2 barbati sufera de calvitie masculina (cum am putea uita, cu afluxul constant de reclame TV pentru produse miraculoase care promit cresterea parului?). Dar ce stim despre acest aspect…

De ce cade parul toamna si ce poti face pentru a avea un par sanatos si des

De ce cade parul toamna si ce poti face pentru a avea un par sanatos si des

Ca si cum nu ar fi destul ca vine vantul, frigul si noptile lungi iar vara de iar departe... toamna vine cu inca o tristete: cade si parul, odata cu frunzele. Incepi sa observi peste tot fire de par…

  

Sfaturi pentru un par sanatos

5 reguli importante pentru un par frumos si sanatos

5 reguli importante pentru un par frumos si sanatos

Ai vrea sa ai un par mai stralucitor si mai sanatos? Si sa nu cada atat de mult?Asadar, cateva reguli simple dar foarte importante pentru cele care-si doresc un par stralucitor si sanatos

Părul tău va arăta mai tanăr cu 15 ani dacă vei aplica aceste 4 sfaturi

Părul tău va arăta mai tanăr cu 15 ani dacă vei aplica aceste 4 sfaturi

Si parul nostru are o varsta ...In functie de cum ne aranjam parul, cum sta si cat de bine ne incadreaza chipul, depinde imaginea pe care o avem in acea zi. De fapt, in par, femeile investesc cei…

Obiecte necesare ingrijirii parului acasa – pentru fiecare mamica ocupata

Obiecte necesare ingrijirii parului acasa – pentru fiecare mamica ocupata

Ingrijirea parului acasa nu este o misiune usoara pentru o femeie care se respecta si care stie ca podoaba capilara poate fi unul dintre principalele atuuri ale feminitatii. De aceea, optiunea pentru…

 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.

Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta BebelusuluiGeanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii 

autor: redactor DC Alina Ciobanu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2018
referinte: WebMd, Natural Life

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII