Ce vor femeile – mic ghid de supravietuire pentru triada nebuna Valentine – Martisor – 8 Martie

Ce vor femeile...?

Ce vor femeile...?

  • Pe langa filmul binecunoscut in care Mel Gibson intra fraudulos in mintile femeilor din viata sa – film care, evident, nu raspunde defel la intrebarea din titlu, pentru ca altfel ar candida la Nobel si nu la vreun Oscar – sursa de inspiratie pentru randurile de fata a constituit-o internetul. Si retelele de socializare care explodeaza periodic, supraincarcate de imagini, glumite si textulete - sablon.

Parcă nu era de ajuns mărțișorul și 8 martie – serios!
Și-atunci lumea ta o ia razna o vreme
Ce isi doresc femeile?
Dar dacă ar exista o alternativă?
Vrei s-o dai pe spate de Valentinul ăsta?
Cadourile exorbitante sunt doar... lucruri

Pe langa filmul binecunoscut in care Mel Gibson intra fraudulos in mintile femeilor din viata sa – film care, evident, nu raspunde defel la intrebarea din titlu, pentru ca altfel ar candida la Nobel și nu la vreun Oscar – sursa de inspirație pentru randurile de fata a constituit-o internetul. Si retelele de socializare care explodeaza periodic, supraincarcate de imagini, glumite si textulete - sablon. Iar acum, desigur, e vremea să căinăm cruda soartă a bărbaților, în confruntarea lor anuală cu cele trei evenimente din titlu, evenimente pe care soarta cea haină le-a aranjat nemilos unul după celălalt, înaintea lefei.

Parcă nu era de ajuns mărțișorul și 8 martie – serios!

Cine, în afară de români, mai sărbătorește mărțișorul?!  Dar e musai, nu-i așa, să cumperi, anual, zeci de figurine mai mult sau mai puțin grotești, pentru că dacă-i dai doar lui Cici, de la contabilitate, dar nu și lui Nuți de la resurse umane, comiți o greșeală strategică. Nuuu, a trebuit să importăm și Valentinul ăsta mutant (e un fel de Dragobete occidental? și ce e și cu Dragobetele, apropo?) când iubita ta soție, alături de milioane de alte soții și iubite,  așteaptă. După cum ne spune întreaga armată propagandistică din spatele valentinului, așteaptă ”o dovadă de iubire”.

Și-atunci lumea ta o ia razna o vreme

Wall-ul tău de pe Facebook e inundat de floricele roz, fluturași care dau delicat din aripioare, poezii siropoase și texte sensibiloase ale unor autori mai mult sau mai puțin clasici. Vitrinele magazinelor sunt încărcate până la refuz cu desuuri roșu-aprins și bombonele în formă de inimioare sugestiv străpunse de săgeți. Radiourile se întrec în eternele concursuri stupide gen ”cea mai originală declarație de dragoste” și te agresează până la senzația de greață cu acorduri lirice menite să glorifice – nu-i așa – iubirea. Pagina ta de știri preferată, până mai ieri normală, te întâmpină de astăzi cu informații teoretice și practice despre cum să reaprinzi focul pasiunii în relația ta. Agențiile turistice îți oferă escapade romantice cu satisfacții garantate. Până și colegul tău, de obicei scorțos și cu capul plin de grafice și pagini excel, te întreabă cu un aer complice: ”Ei, cum sărbătorești iubirea anul ăsta?”

Pe scurt, plutești ca într-un balon umflat cu estrogen de către un Cupidon reconstruit anual din polistiren roz, într-o lume plină de floricele, păsărele, chiloței cu șnuruleț roșu, căpșuni cu frișcă. Și în care cântă Celine Dion, apoteotic, fără speranță de oprire. E o presiune cam mare, trebuie să recunoști. Și-atunci te simți dator să fii la înălțime, să cumperi, să oferi, să nu faci impresie proastă. Și, pe lângă florile pentru Cici și Nuți, cumperi, pentru femeile semnificative din viața ta, dovezi de amor. Direct proporționale, evident. Și uite-așa consumerismul lipit cu toate tentaculele de ceea ce inocent numim ”ziua îndrăgostiților” se poate declara mulțumit. La fel și iubita ta. Ai scăpat și anul acesta.

Nu fac parte din categoria puriștilor care cred că nu e bine să importăm sărbători care n-au legătură cu tradițiile noastre, pentru că asta ne-ar aliena, vezi-Doamne, în vreun fel, structura noastră identitară. Și nu, nu cred nici în teoria aceea conform căreia ”de ce să avem nevoie de o zi specială în care să ne exprimăm iubirea”. Sunt de acord, însă, că ea poate fi un pic redundantă pentru bărbații care-și iubesc soțiile și o dovedesc asta zilnic, la fel cum cred că o zi a iubirii este complet inutilă pentru categoria bărbaților, din păcate nedispărută încă, ce-și caftesc soțiile de trei ori pe săptămână și au condică deschisă la crâșmă. Caz în care nu mai contează nici mărțișorul și nici 8 martie.

Ce isi doresc femeile?

Ceea ce vreau să spun este că femeile își doresc dovezi de iubire cuantificate în sume mari doar în prognozele financiare și planurile de afaceri ale  comercianților care vând poșete din piele de crocodil care costă cât o vacanță la Roma. Exclud aici, evident, cazurile stereotipice de relație din interes unde bineînțeles că există o notă de plată tacit aprobată și reîmprospătată constant. Mă refer aici la cuplurile obișnuite, el, lucrând două norme ca să-și plătească rata, iar ea, facând slalom între serviciu, școala celui mic și orele lui de chitară. Da, ideea unei zile speciale în care să-și amintească de ce se iubesc sună bine – zice ea. Nu, ideea unei găuri în buget pentru a dovedi intil lucruri stabilite și rodate sună rău – zice el.

Dar dacă ar exista o alternativă?

Dar dacă n-ar fi nevoie să cheltui un procent semnificativ din bugetul lunar al familiei ca să-ți ”dovedești iubirea?” Dar dacă ai făcut-o, deja?

Așa-zisa zi a iubirii poate îmbrăca forma absolut imaterială a conștientizărilor. A acelor fapte de viață mărunte, dar atât de semnificative în viața unei relații, dar pe care tindem să le neglijăm și să le dăm deoparte, asaltați de toate probleme stringente ale unei zile de lucru, și pe urmă a alteia, și a alteia, într-un tăvălug care ne poate face, uneori, să pierdem direcția. Hai să facem din Valentinul ăsta de împrumut o zi de respiro, în care să ne amintim de noi și din ce e format acest ”noi”.

Vrei s-o dai pe spate de Valentinul ăsta?

Amintește-i de prima voastră întâlnire. Spune-i încă o dată ce norocos te-ai simțit că ea a acceptat și cât de tare îți bătea inima când ai luat-o prima oară de mână.

Revedeți, împreună, albumul nunții voastre. Faceți haz de toaletele demodate (acum) ale prietenelor. Mai cere-o încă o dată de soție, acolo, pe canapea, în halat de casă. Va spune ”da”.

Mulțumește-i pentru copiii tăi, cei mai frumoși și deștepți copii din lume, pentru care ai merge pe jos până la cer și înapoi.

Retrăiți, prin amintiri, momentele cele mai de preț ale relației voastre: drumețiile, ieșirile cu prietenii, fericirea diverselor realizări. Dar și felul în care ați reușit să treceți peste eșecuri.

Scrie-i o felicitare! Nu trebuie să ai talent literar. Cu cât mai brut, cu atât mai sincer.

Invit-o la dans pe melodia ”voastră”, în bucătărie, printre picioarele copiilor care se joacă pe covor și în mirosul supei care fierbe pe plită. Nu există un salon mai select în care și-ar dori să fie.

Fă-i complimente. Știe că o placi și că o iubești, dar vrea să și audă asta. Reamintește-i că are aceeași ochi, cei mai frumoși din lume, de care te-ai îndrăgostit iremediabil odată.

Cadourile exorbitante sunt doar... lucruri

O femeie îndrăgostită de soțul ei, după ce revine în universul ei domestic după o zi epuizantă la serviciu, nu-și dorește o zi ”a iubirii” asezonată cu cristale Swarovski și nici cu poșete Vuitton. De multe ori, cadourile exorbitante sunt menite să mascheze o absență.

...Demult, pe vremea când Valentinul cel controversat se ițea extrem de timid în peisajul autohton, am primit primul meu cadou de ”ziua îndrăgostiților”: o inimă din silicon roșu, oarecum kitschoasă, dar sinceră și absolut suficientă în acele vremuri de posibilități financiare limitate (restul cadoului fiind imaterial și nepublicabil). De-a lungul timpului, inimioara a rezistat eroic, deși am cules-o în nenumărate rânduri din  cele mai nebănuite locuri: de sub pat, de după dulap, dintre dinții fiului meu, care aprecia în mod special textura ei moale. Am primit, de atunci, multe cadouri, mult mai valoroase material decât dezarmanta inimioară scorojită și decolorată. Și totuși, într-un exercițiu (brutal) al imaginației, în caz de calamitate, printre obiectele salvate din casă nu s-ar număra nici parfumul de firmă, nici setul de cercei și nici colierul de aur: aș salva inima.

Despre ce cred barbatii mai cititi (merita) :

Sfantul Valentin o legenda despre dragoste

Sfantul Valentin o legenda despre dragoste

De cativa ani, se sarbatoreste si in Romania Ziua Indragostitilor. De unde vine acest obicei si ce legenda are la baza, aflam impreuna... in acest articol veti citi mai multe despre:Ziua…

Sfantul Valentin...sau Ziua Indragostitilor

Sfantul Valentin...sau Ziua Indragostitilor

Ziua Îndrăgostiților sau Sfantul Valentin, este un moment în care oamenii isi arată sentimentele de dragoste, afecțiune și prietenie. Aceasta zi este…



 

 Forumuri recomandate

 Femina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

 In unul sau in doi... mergem mai departe!
Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

autor: redactotr DC Nana - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2015

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII