Lacul de unghii: risc in timpul sarcinii

Lacul de unghii: risc in timpul sarcinii

Lacul de unghii: risc in timpul sarcinii

Lacul de unghii, sau banala oja - poate cauza probleme grave de sanatate? Da, este adevarat. Lacul de unghii poate provoca multe probleme de sanatate tututor celor care il utilizeaza sau ii inhaleaza mirosul. Lacul de unghii contine o substanta chimica cunoscuta sub numele de toluen, care inhalat, provoaca multe probleme de sanatate si este daunator sarcinii.

- despre efectul lacului de unghii (oja) asupra sarcinii, veti citi:|
Toluenul afecteaza creierul
Lacul de unghii (Oja) NU este sanatos pentru gravide
Acetona, este mult mai daunatoare decat lacul de unghii
Alte produse cu risc in sarcina

Lacul de unghii - sau oja - cum ii mai spunem, produs utilizat pe scara larga de catre milioane de femei din intreaga lume, poate cauza probleme grave de sanatate?

Da, este adevarat. Lacul de unghii, oja-  poate provoca multe probleme de sanatate tututor celor care il utilizeaza sau ii inhaleaza mirosul. Lacul de unghii contine o substanta chimica cunoscuta sub numele de toluen, care inhalat, provoaca multe probleme de sanatate.

Toluenul afecteaza creierul

Toluenul provoaca leziuni ale creierului si ucide celulele acestuia daca este inhalat prea mult. Toluenul este de asemenea folosit in vopsele pentru pereti si autoturisme. Acesta este motivul pentru care cei care vopsesc folosesc masti. Cu toate acestea, oamenii pur si simplu nu asociaza lacul de unghii cu asta, deoarece rezultatul folosirii este "frumos colorat" iar unghiile arata bine. Nu ar strica sa folosim de acum si noi o masca cand ne facem unghiile...

Lacum de unghii nu este sanatos pentru gravide

Daca sunteti gravida, cu siguranta nu ar trebui sa folositi orice tip de lac de unghii. Lacul de unghii poate provoca dificiente si boli copilului. Prin urmare, este esential ca femeile gravide sa nu inhaleze orice tip de lac de unghii. Evident, este alegerea fiecareia, insa nu strica putina precautie.

Exista lacuri de unghii fara toluen, dar contin si alte substante chimice, astfel incat ramane pe unghii o perioada de timp. Aceste substante chimice sunt la fel de rele ca toluenul sau chiar mai putin unele.

Acetona, este mult mai daunatoare decat lacul de unghii in sine!

Toate ca toate, daca sunteti in stare sa evitati folosirea lacului de unghii, atunci v-as recomanda sa faceti acest lucru. Efectele asupra sanatatii sunt evidente dupa o perioada de timp. Este posibil sa nu fim in masura sa le vedem acum, dar dupa cativa ani, vom regreta ca nu am incercat sa folosim mai putin lacul de unghii si acetona. Aveti posibilitatea de a va schimba viitorul in bine.

Despre alte riscuri in sarcina, mai cititi:

Substantele toxice care pot dubla riscul de avort spontan: unde se afla si cum le eviti

Substantele toxice care pot dubla riscul de avort spontan: unde se afla si cum le eviti

Sticle de plastic de apa, ochelari de soare, bonuri de casa, lacul de unghii, make-up, deodorant si sampon si chiar parfumuri...toate acestea pot fi daunatoare sarcinii si fatului. Si chiar pot…

Sarcina și săpunurile antibacteriene - ATENȚIE!

Sarcina și săpunurile antibacteriene - ATENȚIE!

Femeile insarcinate ar trebui sa evite folosirea sapunurilor antibacteriene din cauza cresterii temerilor ca acestea pot afecta serios sanatatea mamei si a copilului. Compusii antibacterieni obisnuiti…

Sarcina si paracetamolul: riscul de autism al copilului

Sarcina si paracetamolul: riscul de autism al copilului

Este paracetamolul un medicament sigur in timpul sarcinii?Desi era considerat pana nu demult ca fiind un medicament sigur in timpul sarcinii - diverse studii concluzioneaza ca femeile care folosesc…


 

Hai in Comunitatea Gravidutelor inteligente

 Un sfat: Comunicati cu colegele de generatie!
Comunitatea Desprecopii.com este cea mai mare comunitate online de limba romana si va asteapta si pe dvs in randurile sale. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
   

Alt sfat: scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 

Forumul Odiseea sarcinii

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

Dezvoltarea sarcinii - ghid complet

Cum se calculeaza varsta sarcinii
Sapte pacate ale sarcinii
Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica
Noua luni, in mintea unui barbat
Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu
Calculul datei nasterii
Momente cheie in sarcina
Principalele etape ale dezvoltarii fetale
In burtica mamei: ce aude bebelusul
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului?
Dezvoltarea intrauterina a bebelusului
Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima
Retardul de crestere intrauterina

 autor: desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2015 

referinte: Naturalnews.com; nationalezorggids.nl,

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII