Impresii de tatic, la foarte cald

Impresii de tatic, la foarte cald

Impresii de tatic, la foarte cald

  • Iarna nu-i ca vara. Clar. Tradus in limbaj apolitic: Viata fara copil nu-i ca viata cu copil. Fact: am nascut. Nu eu, nevasta-mea, dar cam tot aia e :))

Aflaram intr-o vineri ca suntem insarcinati
Incepi sa numeri viata in saptamani
Welcome to the planet baby!
Tot ce a existat se schimba
Greu fratioare!

Iarna nu-i ca vara. Clar.
Tradus in limbaj apolitic: Viata fara copil nu-i ca viata cu copil.
Fact: am nascut.

Nu eu, nevasta-mea, dar cam tot aia e. Hai bine, nu e, dar dac-o spun asa ma simt implicat nu doar in procesul placut al creatiei ci si in ce a urmat si in ce va urma. E cel mai probabil si fala in declaratia mea. Si ce? Asa simt, asa v-o zic.

Aflaram intr-o vineri ca suntem insarcinati

Banuia, dar nu mi-a spus nimic. Sadica femeie. Imi da vestea. Soc si groaza! Ma adun de pe jos, verific cele doua dungi de pe test, o iau in brate: Felicitari iubita mea!

Noapte alba. Incerc sa diger vestea. Ce dracu’ o mai insemna si asta?! Am auzit de tatici, am vazut tatici, tatal meu a fost tatic, acum a devenit prieten bun, dar puterea mea de intelegere nu cuprindea conceptul asa cum incep sa-l inteleg acum, cand il simt pe pielea mea.

Da vestea acasa. Viitorii bunici in delir. Fratii, al meu si al nevestei, la fel de confuzi ca mine. Urari de bine facute in limbaj pur masculin. Sa curga berea!

Doamna doctor, la milioanele de vizite facute la clinica, era multumita de ce vedea. Imi spunea ca punctuletul ala alb-negru neclar de pe monitorul dansei care era tot mai mare la fiecare doua saptamani o sa ma transforme.

Incepi sa numeri viata in saptamani

Burtica creste. Nu uit sa-i spun cat e de frumoasa. Ca nu e grasa, doar gravida. Pipi mult. Zi si noapte. Incontinenta urinara, cica normala in perioada asta. Adica la fiecare stranut, pic-pic. Sa mor de ras cand am aflat! Picioare umflate. Perna de gravida. Masaj pe spate si la talpi. Filme romantice. Carti de viitori parinti. Sfaturi. Multe sfaturi. Incepi sa-ti dai seama ca asculti din ce in ce mai atent povestile din pauzele de la birou care invariabil sunt despre copii. Genii toti, pe cuvant. Te intrebi al tau cum Dumnezeu o fi. Prost, destept, sanatos sa fie. Cu educatia lui o sa fie timp sa-ti bati capul.

Sfarsit de martie, sambata. Pe canapea dupa amiaza.

- Iubire, ceva nu e in regula!!!!
- Femeie dorm, ce vrei?
- Curg. S-a rupt apa!!!!

PANICA!!!!

- Esti nebuna!!!??? Nu e timpul!!!

E, nu e, Emma e pe vine.
Sun la Doamna Doctor.

- Sa stiti ca eu nu sunt pregatit sa fiu moasa!!!! Faceti ceva!!! Da’ repede, va rog!!!

Ma linisteste femeia, facem bocceluta in graba. Treaba asta e din ce in ce mai reala. Nevasta pare mai relaxata la capul ei decat mine. Cum dracu’ reuseste???!!!

Ne urcam in masina, fuguta la spital. Mika Hakkinen ar fi fost invidios. Depasirea lui fantastica de la Spa Francorchamps din 2000 cu Schumacher si Zonta victime e de toata rusinea.

La receptie, neavand inca contractul semnat, medicul de garda, doua asistente, receptionera si gardianul dezbateau oportunitatea prezentei noastre acolo. Din fericire pentru nervii mei si ziua lor, a sunat medicul nostru care a convins adunarea ad hoc ca o rezerva de la maternitate este exact locul in care trebuie sa fim.

Dupa 17 ore de travaliu, contractii, dureri, lacrimi, la ora 10 dimineata, a inceput o noua viata.

Welcome to the planet baby!

O asistenta draguta, ingrijorata probabil de fata mea rosie, mainile tremurande si vocea stinsa, imi spune ca totul e ok, fetele mele sunt bine si ca le pot vedea.

Emma fuguta la incubator, 35 de saptamani nefiind suficiente pentru plamanasii ei fragili. Mami, un pic groggy de la anestezie, facea glume in sala de nasteri cu moasa.

Atunci, daca mai era nevoie de vreo confirmare suplimentare, mi-am dat seama cat de puternice sunt femeile. Sex slab!? Pffff!!! Nici pe departe. Misoginismul este pe cat de nepotrivit pe atat de neadevarat. Dar asta e o alta discutie.

Dupa schimbarile radicale prin care trece corpul lor, hormonii care o iau razna, dureri care incercate voluntar in cadrul unor teste pe noi barbatii au dus la udat de pantaloni, trairi duse la extrem, creierul lor care nu stiu prin ce minune proceseaza toate astea, sa ramai cu zambetul pe buze mi se pare din alta lume. O lume pe care cel mai probabil n-o s-o inteleg vreodata. Poate-i mai bine. Misterul descifrat prea repede duce la plictiseala.

O zi de caldura si umiditate artificiala, 5 in total de stimulare accelerata si ingrijire atenta au facut-o pe Emma gata de drum. Mami s-a refacut excelent. Nasterea naturala si-a spus cuvantul.

Ne pregatim de plecare spre casa. Afara soare si frumos, in masina 300 de grade, emotiile de rigoare, traficul de Bucuresti unei zi a saptamanii. Nu va pot explica cat de atent am condus. Niciodata in viata mea nu am mers mai regulamentar. Am slabit 3 kg pana acasa si mi-am consumat bruma de neuroni ramasi. Un cosmar. Am parcat fericit. Misiune indeplinita. Comoara era in siguranta.

Vecinii si prietenii nostri de la bloc au tinut sa-si faca simitita prezenta. Oameni minunati. Pe usa am gasit lipit “Bine ai venit Emma!!!!” scris cu litere de-o schioapa. Va multumim dragilor!

Ehei, acum sa te tii Oli! Mama unde esti?

Tot ce a existat se schimba

Lumea, care pana acum avea un sens, un rost, o ordine stabilita cat de cat, se schimba. Masura timpului se schimba. Nu mai exista noapte sau zi. Nu mai e vineri de iesit la bere, nu mai e sambata de fotbal, duminica de film sau nici macar timpul sa te trezesti sa mergi la serviciu. Uitati tot ce stiati. Luati-o de la capat.

Exista doar ora de masa si apoi de scos aerul. N-o sa fiti mai fericiti in viata voastra ca atunci cand o sa auziti odorul ragaind cu balute dupa ce a supt 30-40 ml de lapte de la tata ma-sii sau a golit biberonul pregatit cu grija inainte. Batutul pe spate la rang de arta. Sa nu vorbesc despre cacuta. Fericire maxima cand gasesti Pampersu’ explodat maro-verzui. Stii ca asta inseamna vreo doua ore de liniste relativa. Asta nu inseamna ca stai degeaba in timpul asta. Citesti carti despre copii fericiti, citesti pe net ca nebunul tot ce prinzi tot despre copii bineinteles, citesti liste scrise de doctori, cumperi liste facute de doctori.

O paranteza aici. Farmacia Tei sa traiasca, multumesc Simona, multumesc Draghici, chiar daca nu cred ca e normal ce se intampla acolo. Parcarea din fata pe 3-4 randuri, pe stradutele adiacente claie peste gramada, adunatura aia de oameni cu fete ingrijorate sau plictisite de atata asteptat, farmacistele umbla ca apucatele pe doua etaje carand brate de medicamente, colac peste pupaza, prospeti tatici dezorientati complet de vazoleala aia cu ochii cand la listele kilometrice ale neonatologilor, cand la batrana din fata sa vezi daca nu cumva s-a sfarsit acolo la coada. Fuck me Tommy!!! Nu mai vreau! Dar una e sa vrei, alta e sa si poti. Cel mai probabil voi deveni client fidel si voi recomanda cu zambet subinteles altor nefericiti infernul ala. Si asta nu e tot. Mai sunt doua altele mai mici. De unde iti poti alimenta ipohondria si paranoia la greu. Luati de-aici!

Sa revenim.

Exista sterilizator

Unde ai grija sa scoti microbii din tot ce intra in contact cu bebe. Tetine, suzete, biberoane, pompa de muls.

Exista mancare restrictiva pentru mami

Mami produce laptele care ajunge in stomacelul nepregatit al lui bebe. Fierturile si legumele si carnita coapte in cuptor sunt baza. Stocul de dovlecei, ardei gras, rosioare, morcoviori nu trebuie sa se termine niciodata. Asta daca vrei sa furi o ora de somn pe fotoliu sau canapea fara sa tipe odorul de dureri de stomac. Colici. Nu uita sa platesti facturile la gaze si energie electrica. Sa ai caldura si sa mearga cuptorul. Nevasta, dupa ce ca sta exclusiv cu copilul n-o sa vina sa-ti gatesca tie. Tu, tatic, esti bun doar de adus provizii. De mers la vanat si de venit cu caprioara in spate.

Exista cel putin 25 de grade in casa

Lesini de cald. Te topesti pe picioare. Bei apa ca boul. Nu conteaza, orice pentru copil.

Nu mai exista stiri din tara, din lume, nu mai exista Liga Campionilor, Liga 1, Private Spice. Ia-ti gandul!

Exista cutiuta muzicala

Da. Exista muzica incredibil de enervanta care ii calmeaza pe copii. O sa inveti sa-ti placa. James Hetfield, pa!!! Metallica alta data.

Greu fratioare!

Recunosc ca e coplesitor. Toate micile nevoi venite de-a valma peste partea emotionala care la randul ei este epuizanta din toate punctele de vedere fac din proaspetii parinti niste zombie. Niste morti vii in cautarea linistii. Liniste care vine doar daca faci in ordine si bine ce am insirat eu pana acum.

Dar, trecand peste greutati, sa-ti vezi puiul dormind fericit cu o expresie a fetei linistita, sa stii ca in fiecare zi creste, ajungand sa mearga de-a busilea, in picioare, sa invete sa vorbeasca, sa-ti spuna ca te iubeste, sa-ti spuna mami, tati, este cea mai tare senzatie din lume. Nu credeam ca asa ceva e posibil. Uite ca e. Uite ca viata te pregateste pentru tot si nimic, si uite ca le potriveste asa cum nu te asteptai vreodata.

 

Interpretezi miscarile involuntare ale lui ca fiind atingerea unui geniu. N-a c-am zis-o: fetita mea e un geniu ca azi a mancat, a ragait, a dormit frumos cu mami si a facut caca. De 4-5 ori. Cine dracu’ mai numara?           

Sa savurezi toate micile expresii ale fetei: cel mai bun film care a rulat vreodata pe TV sau marile ecrane. 10 pe IMDB.

Traiesc acum bucurii mici, de la culoarea si consistenta cacutei pana la respiratia buna, fara sincope asa cum facea la nastere , poate meschine pentru cine nu intelege, dar stiu ca o data cu cresterea Emmei voi trai cele mai mari bucurii ale vietii.

Micile emotii de acum, implinirea din viitor.

Fug acum. Gata orice altceva. S-a facut ora de mancare si de scos aerul. Ma asteapta puiutul meu.

Va pup.
Oli - un proaspat tatic fericit de la Desprecopii

Despre meseria de tata mai cititi:

Nopti albe ...

Nopti albe ...

Cred ca am retinut corect, desi nu mai am deloc incredere in memoria mea, ravasita de socurile: doua ore somn, doua ore biberoane si plimbat prin camera. In urma cu putina vreme, a fost un…

Drama vesela cu hormoni

Drama vesela cu hormoni

Sotia are probleme cu hormonii. E insarcinata si e altfel decat cum o stiam eu. E in saptamana a 32-a de sarcina si imi trimite in fiecare zi pe mail un articol de la Desprecopii.com care ma…

Depresiile proaspatului tatic: de la fericire la oboseala si depresie

Depresiile proaspatului tatic: de la fericire la oboseala si depresie

Chiar dacă Desprecopii.com acordă o mare atenție, și pe bună dreptate, depresiei postnatale a tinerelor mămici, studiile de peste hotare demonstrează că…

 

FORUMUL TATICILOR moderni

  Forumul taticilor
Doar pentru tatici, acei tatici care vor sa conteze in viata copiilor lor


autor: Oli, un tatic - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2015

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII