Astepti un bebelus sau esti deja mama?

Astepti un bebelus sau esti deja mama?

Astepti un bebelus sau esti deja mama?

Apeleaza la Asistentul SAMAS pentru cursuri, consiliere si sfaturi bune
in timpul sarcinii, la nastere si dupa nastere
pentru sanatatea ta si a bebelusului tau.

Astepti un bebelus sau esti deja mama?

Apeleaza la Asistentul SAMAS pentru cursuri, consiliere si sfaturi bune
in timpul sarcinii, la nastere si dupa nastere
pentru sanatatea ta si a bebelusului tau.

Atunci când urmează să devii mama este mai important că oricând să te preocupe menţinerea sănătăţii. Dacă vei învaţă din timp cum să fii o mama sănătoasă şi pricepută nu-ţi mai rămâne decât să te bucuri de venirea pe lume a bebeluşului tău pentru că vei şti cum să treci cu bine prin sarcina, naştere, cum să te refaci rapid după naştere, cum să îl hrăneşti şi îngrijeşti pe cel mic încă din primul moment. Iar atunci când vei avea întrebări, vei şti unde să găseşti răspunsurile cele mai bune.

A apela la ajutorul Asistentului SAMAS este simplu şi accesibil – Asistentul SAMAS este aproape de comunitate: îl vei poţi contacta în Centrele SAMAS din ţară, în spitale, în policlinici sau în cabinetele de ginecologie, de medicină de familie, etc.. Acest serviciu nu este unul exclusivist – dimpotrivă, este unul necesar şi dedicat tuturor mamelor.

Activitatea Asistentului SAMAS este inspirată din modelul occidental de educaţie şi sprijin al gravidelor şi proaspetelor mame. În ţări precum Franţa, Germania, Austria sau Elveţia peste 70% din mame apelează la servicii similare iar asta are un efect benefic cert şi recunoscut: educaţia şi pregătirea pentru naştere, alăptare şi îngrijirea sugarului previn de cele mai multe ori complicaţiile în sarcina şi la naştere, problemele de alăptare şi alimentaţie a sugarului. După cum bine ştim, întotdeauna este mai simplu, mai eficient şi mult mai sănătos să prevenim decât să tratăm. Iar asta este mai important că niciodată în perioada maternităţii.

O viitoare mamă care se hrăneşte corect şi îşi menţine o condiţie fizică bună va avea de cele mai multe ori o sarcină fără complicaţii. Deasemenea, o viitoare mamă care se informează despre naştere, pregătindu-se din timpul sarcinii pentru momentul când va aduce bebeluşul pe lume, are toate şansele să se bucure de o experienţă bună la naştere.

Dacă viitoarea mamă învaţă metode simple şi eficiente de a trece cu bine prin travaliu chiar şi fără anestezie, dacă înţelege ce proceduri medicale pot să fie necesare când naşterea se complică şi mai ales, dacă ea deprinde principii corecte pentru alăptarea bebeluşului din prima clipă de viaţă, continuând să se preocupe de alimentaţia corectă a copilului în primii ani de viaţă ea va fi pregătită cu adevărat pentru naştere şi responsabilitatea de părinte. Un început corect de la naştere şi în primii ani de viaţă al copilului vor da direcţia bună şi în continuare.

Asistentul SAMAS oferă serviciile de sănătate a mamei şi sugarului fiind profesionistul dedicat şi implicat în viaţă femeilor şi a familiilor pe tot parcursul sarcinii, ce rămâne alături de familie până după primii paşi ai copiilor.

Forum si comunitate de suport - daca iti doresti un copil 

 

Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.


Autor: Ana Maita - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2015

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII