E pitic, dar voinic sau cum ne-am distrat impreuna cu Danonino

E pitic, dar voinic sau cum ne-am distrat impreuna cu Danonino

E pitic, dar voinic sau cum ne-am distrat impreuna cu Danonino

Pe scurt

  • Saptamana trecuta, la invitatia Desprecopii.com am participat la un eveniment "vesel si jucaus" sponsorizat de Danonino la The Little Gym Bucharest.

    Invitatia spunea: "E pitic, dar voinic? Vino sa ne distram impreuna". Ei bine, distractia a fost pentru cei mici, pentru ca noi, parintii, am avut parte de o discutie foarte interesanta si serioasa despre autonomia si nutritia copilului intre 3 si 6 anisori.

    Un copil autonom nu numai ca se imbraca singur, dar isi alege singur hainele, se joaca singur si isi alege jucariile, se implica in activitati fizice cu placere, isi alege prietenii, stie ce sa manance si incepe sa inteleaga mancarea sanatoasa. Un copil cu autonomie crescuta o sa aiba incredere in sine si acest lucru il ajuta atat la gradinita, cat si la scoala.
     

Moderatoarea discutiei a fost Simona Dragomir (Balanescu) care ne-a impartasit din experientele sale de mamica. O stiam de la TV, dar pot sa spun ca este o mamica mult mai simpatica decat credeam, plina de energie si care m-a inspirat pozitiv prin puterea propriului exemplu. Am plecat de la eveniment bine dispusa, mandra ca sunt mamica si nerabdatoare sa pun in practica lucrurile invatate.
Ce am retinut? Cum sa cresti un copil autonom si voinic?

Pe parte de alimentatie, ai grija sa aiba parte de un meniu sanatos (cereale, fructe, legume, fibre, proteine lactate, iaurt, calciu, vitamina D, s.a.m.d.,). Cauta piramida nutritionala pe site-ul Danonino sau Desprecopii.

Pe parte de autonomie contribuţia părinţilor este foarte importanta. Stimulati copilul in functie de varsta sa devina independent, atat la joaca, care este importanta pentru dezvoltarea cognitivă, cat si in cadrul activitatilor fizice, practicarea sportului fiind extrem de importanta pentru dezvoltarea fizica armonioasa.

Multumim Danonino pentru informatiile pretioase, lui Dino pentru distractie si Desprecopii.com pentru invitatia la eveniment. Apropo, Danonino deruleaza o campanie prin care mamicile sunt incurajate sa se inscrie la concursul „Inscrie dovezile de voinicie ale copilului tau!” pe www.danonino.ro. Participantii pot castiga, „O zi cu Dino!”.
 

  Vezi si alte pareri aici

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII