Un mod distractiv de a incepe scoala – personalizati rechizitele impreuna!

Un mod distractiv de a incepe scoala – personalizati rechizitele impreuna!

Un mod distractiv de a incepe scoala – personalizati rechizitele impreuna!

  • Mai e putin si incepe scoala... Nu stim daca e o veste buna sau rea, insa, in mod sigur fiecare are trairile lui in preajma jumatatii lui septembrie. Pentru noi, adultii, e loc de nostalgie si de amintiri ce ne-au ramas in suflet. Pentru cei mici insa, inceputul scolii, dincolo de latura amuzanta, a reintalnirii cu prietenii, s-ar putea sa nu fie la fel de nostalgic, ci dimpotriva... scoala inseamna trezit devreme, teme, program strict...

Un penar unicat!
Suporturi de creioane din conserve
Refresh la obiectele invechite sau terne!
Un mouse pad haios
Suport de birou personalizat
Mai simplu nu se poate!
Suporturi de perete haioase!
Un jurnal unicat!

Mai e putin si incepe scoala... Nu stim daca e o veste buna sau rea, insa, in mod sigur fiecare are trairile lui in preajma jumatatii lui septembrie. Pentru noi, adultii, e loc de nostalgie si de amintiri ce ne-au ramas in suflet. Pentru cei mici insa, inceputul scolii, dincolo de latura amuzanta, a reintalnirii cu prietenii, s-ar putea sa nu fie la fel de nostalgic, ci dimpotriva... scoala inseamna trezit devreme, teme, program strict... 
 
Tu cum iti incurajezi juniorul sa depaseasca aceste trairi negative pe care orice copil le are intr-un grad mai mic sau mai mare inainte de inceperea anului scolar?

Iata o sugestie de la desprecopii.com – fa din inceputul anului scolar un prilej de bucurie, un moment al creativitatii si al dorintei de a descoperi lucruri noi. Asociaza acest inceput de an scolar cu rechizitele personalizate. Cum? Simplu... in loc sa bati magazinele in cautarea rechizitelor perfecte, care sa satisfaca gusturile micutului tau, dar si exigentele tale de adult, distrati-va confectionand impreuna cateva rechizite personalizate care vor creste entuziasmul copilului tau  fata de inceputul de an scolar. Iata mai jos cateva sugestii simple, culese de pe ici de pe colo...

Un penar unicat!

Fie ca e vorba de un penar vechi, fie ca este un penar nou, personalizeaza-l! O bentita cusuta de-a lungul fermoarului si cativa ciucuri prinsi de clema cu care se inchide fermoarul ii vor da un aer etno sic. Iar daca vrei ceva mai haios, decupeaza mutrita unei vulite dintr-o bucata de piele si lipeste-o pe penar. Apoi decupeaza o coada si prinde-o de clema fermoarului, ca in imagine.

Suporturi de creioane din conserve

Nimic mai simplu! Aeti nevoie doar de cateva cutii de conserve mai inalte (de la ciuperci sau mazare, de exemplu), de hartie colorata (pentru ambalat cadouri) si, eventual de scotch colorat sau alte accesorii. Cutiile trebuie spalate si uscate foarte bine, iar etichetele originale trebuie scoase. Apoi, se masoara dimensiunea si se taie hartia colorata astfel incat sa acopere cutia. Se lipeste hartia de cutie si, eventual, se finiseaza cu scotch colorat la iminari. Dupa fantezia fiecaruia, cutiile pot fi accesorizate cu fundite, fluturasi etc.

Refresh la obiectele invechite sau terne!

Unele suporturi de creioane sunt prea serioase pentru o toamna vesela si pentru un inceput de an scolar optimist. Tot ce trebuie sa faci este sa le dai putina eleganta si culoare. Iti oferim doua variante – Imbraca un pahar din sticla sau din plastic dur in dantela dupa propriile gusturi si vei obtine un suport de creioane foarte elegant sau, daca detii deja un suport metalic cu gauri, decoreaza-l cu ata colorata. Ai nevoie doar de ac si de ata si de un pic de fantezie.

Un mouse pad haios

Stiu, stiu, copiii folosesc mai ales tableta si smartphone, dar va veni momentul in care vor avea de facut si proiecte la calculator, asa ca ce-ar fi sa creati impreuna un mouse pad haios, in forma de pisica sau catel? Veti nevoie doar de o bucata de musama veche si de un pic de imaginatie pentru a desena forma dorita. Apoi, tot ce trebuie facut este sa decupati cu un foarfece si gata!

Suport de birou personalizat

Aveti nevoie de o scandura si de mai multe recipiente, ca in imaginile de mai jos, infunctie de dorinta si de gusturile fiecaruia. Se lipesc cu un adeziv bun suporturile de scandura, apoi se picteaza ansamblul obtinut in nuanta dorita. Ideal, pentru acoperire univorma, este un spray colorat. Iar daca vrei ca suportul sa fie si mai original, poti scrie sau desena ceva pe fiecare recipient.

Mai simplu nu se poate!

Un clipboard banal poate deveni haios cu ajutorul catorva fasii de banda scotch colorata, taiate asimetric si combinate cu gust. De asemenea, daca vreti sa asortati si alte obiecte, o cutie de conserve poate fi decorata cu banda in aceleasi nuante.

Suporturi de perete haioase!

Ai nevoie de ceva mai multa indemanare pentru a le realiza, insa nimic nu este imposibil cand vine vorba de creativitate. Ai nevoie de niste recipiente din plastic de la sampon sau gel de dus, de hartie autocolanta, de lipici, foarfece, cutter si dorinta de a reusi. Partea cea mai dificila este sa tai recipientele dupa modelul de mai jos. Daca ai trecut de ea, restul vine de la sine. Nu trebuie decat sa lipesti formele taiate astfel incat sa obtii niste monstruleti haiosi cu care poti decora peretele din fata biroului. Ce mai astepti?

Un jurnal unicat!

Si daca tot incepe scoala, ce-ar fi sa iti incurajezi copilul sa scrie un jurnal intim, in care sa isi noteze trairile pe care le are, chiar din prima zi. Si pentru ca sentimentul sa fie si mai placut, ajuta-l sa isi decoreze propriul jurnal, ca in imaginea de mai jos. Poti folosi un banal caiet cu foaie velina pe care sa il transformi intr-un jurnal personalizat.

Desigur, in comert vei gasi probabil toate aceste obiecte gata infrumusetate si colorate si gandul ca vei economisi timp daca le vei cumpara de-a gata s-ar putea sa iti dea tarcoale. Ideea acestor mici exercitii de lucru manual era insa tocmai aceea de a petrece timp cu copilul tau si de a-i prilejui o reintalnire cat mai placuta cu scoala. In timp ce personalizati rechizitele, puteti discuta despre emotiile primei zile de scoala, despre asteptarile pe care le are, dar si despre temeri. Tot ce trebuie sa faci  este sa te lasi cuprins un pic de magia copilariei.

Va recomandam sa mai cititi si:

Dementa digitala si dezvoltarea inteligentei la copil

Dementa digitala si dezvoltarea inteligentei la copil

Un renumit medic psihiatru german avertizeaza parintii despre pericolele la care se expun copiiilor care petrec prea mult timp in fata calculatorului si televizorului.

Cum sa-ti ajuti copilul la temele pentru acasă - sfatul doamnei profesoare

Cum sa-ti ajuti copilul la temele pentru acasă - sfatul doamnei profesoare

Temele – un cuvânt care de cele mai multe ori nu se numără printre cele preferate de copii. Mai ales atunci când temele sunt dificile și în număr mare, ele…

Cum să iti pregătesti copilul să meargă singur la școală: 10 sfaturi de la psiholog

Cum să iti pregătesti copilul să meargă singur la școală: 10 sfaturi de la psiholog

Parinții se luptă cu multe decizii atunci când se gândesc dacă să-și lase sau nu copilul să meargă singur la școală. Dacă distanța…


 

Forumuri de discutie ale parintilor

 In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

 

 

autor: redactor Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2015

 

 Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare!
Am nevoie de un baby-sitter...

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII