Imunitatea copilului la inceput de scoala sau gradinita: cum o imbunatatim si DE CE

Imunitatea copilului la inceput de scoala sau gradinita: cum o imbunatatim si DE CE

Imunitatea copilului la inceput de scoala sau gradinita: cum o imbunatatim si DE CE

La inceput de an scolar sau de gradinita, imunitatea copiilor este din nou pusa la incercare. De indata ce copilul incepe cresa sau gradinita, episoadele de febra, nasuc care curge, eruptii pe piele, tuse, diaree... par sa nu se mai termine. Multe mamici sunt ingrijorate, insa trebuie stiut ca imunitatea copilului se dobandeste in timp si ca cel mai bine este sa fim pregatiti cu reguli de igiena, o alimentatie sanatoasa si mult calm.

• Iata ce trebuie sa stii despre microbii de la gradinita sau cresa si bolile copilului. Acum este de fapt si perioada in care trebuie sa ne concentram pe o nutritie sanatoasa, miscare si o cura cu Proimmunity. Pentru ca Alinan Proimmunity sustine imunitatea copilului pentru un inceput de an scolar cu multa energie.

- despre imunitatea copilului si primul pas catre sanatate, veti citi
Imunitatea scazuta a copiilor favorizeaza instalarea rapida a diverselor viroze
Pe scurt, despre sistemul imunitar
Cum functioneaza sistemul imunitar?
Cate tipuri de imunitate exista?
Imunitate naturala
Imunitatea adaptiva
Imunitatea pasiva
Gama Proimmunity vine cu o formula complexa pentru intarirea imunitatii
Beneficiile gamei Proimmunity
Bolile copilului
Forumurile parintilor informati

Imunitatea scazuta a copiilor favorizeaza instalarea rapida a diverselor viroze

O data cu apropierea sezonului rece auzim tot mai des cuvantul “imunitate”, mai ales cand vine vorba de bolile de sezon, la care copiii par sa fie cei mai vulnerabili. Imunitatea scazuta a copiilor favorizeaza instalarea rapida a diverselor viroze care, netratate corespunzator, risca sa se transforme in problem grave de sanatate, cu urmari negative de durata asupra organismului.

Asadar, care este legatura reala dintre sistemul imunitar si aceste boli “de sezon” si de ce este important sa avem grija de sistemul imunitar al copiilor?

Pe scurt, despre sistemul imunitar

Sistemul imunitar, care este alcatuit din anumite celule, proteine, tesuturi si organe, are rolul de a proteja organismul impotriva germenilor si a microorganismelor cu care intra in contact zilnic. In majoritatea cazurilor, functionarea in parametrii normali a sistemului imunitar previne infectiile si asigura sanatatea organismului, insa atunci cand sistemul imunitar nu functioneaza corespunzator, riscul de imbolnavire este crescut.

Practic, sistemul imunitar constituie modul in care organismul se apara de boli, printr-un mecanism in mai multe etape ce se constituie in raspunsul imunitar care consta in atacarea substantelor si a microorganismelor ce ataca corpul cauzand diverse boli. Celulele care constituie baza sistemului imunitar, numite si celule albe sau leucocite, sunt de mai multe categorii si sunt produse in mod constant de catre mai multe organe ale corpului uman. Leucocitele circula prin organism prin intermediul vaselor limfatice si al vaselor sangvine, monitorizandu-se astfel orice posibila problema de sanatatea ce poate sa apara din cauza germenilor ce intra in organism pe diferite cai.

imunitate copii proimmunity
Alinan Proimmunity sirop este o formula complexa de pentru intarirea sistemului imunitar, bazata pe extracte naturale standardizate si special dezvoltata pentru copii incepand cu varsta de 1 an.

 Puteti comanda online aici

Cele doua tipuri majore de leucocite sunt fagocitele si limfocitele, primele avand rolul de a distruge microbii ce patrund in corp, iar celelalte permitand organismului sa recunoasca microbii cu care a mai intrat deja in contact si sa ii distruga.

Cum functioneaza sistemul imunitar?

Atunci cand antigenii (substantele straine ce invadeaza organismul) sunt detectati, mai multe tipuri de celule lucreaza impreuna pentru a-i recunoaste si pentru a le raspunde. Aceste celule dau semnalul altora (limfocitelor B) pentru a produce anticorpii, proteine specializate in impiedicarea diversilor antigeni sa actioneze. Odata produsi, anticorpii continua sa existe in organism, astfel incat daca la un moment dat acelasi tip de antigen invadeaza din nou corpul, anticorpii sunt deja prezenti si isi indeplinesc mai rapid misiunea. De aceea, boli precum varsatul de vant se fac o singura data, a doua oara antigenii nemaiavand timp sa isi faca simtite efectele negative, intrucat anticorpii exista deja in organism. Cu toate acestea, anticorpii nu reusesc intotdeauna sa neutralizeze antigenii fara ajutorulor unui alt tip de celule (celulele T), care distrug antigenii descoperiti de anticorpi, precum si celulele organismului deja infectate de acestia.

La randul lor, celulele T dau semnale de alarma altor celule cu alte roluri in lupta contra bolilor. Anticorpii neutralizeaza, de asemenea, toxinele, produse de diverse organisme. De asemenea, ei activeaza asa numitele proteine complementare care fac la randul lor parte din sistemul imunitar, asistand la distrugerea bacteriilor, a celulelor infectate si a virusurilor.

Toate aceste tipuri de celule si procesele pe care ele le declanseaza in organism formeaza ceea ce numim in mod comun “imunitate”.

Cate tipuri de imunitate exista?

Corpul uman beneficiaza, in principiu, de trei tipuri de imunitate diferite:

Imunitatea naturala

Imunitatea naturala - Fiecare individ se naste cu o anumita imunitate, multi dintre germenii care afecteaza alte specii nereusind sa aiba efect asupra corpului uman. La imunitatea naturala contribuie deopotriva si barierele protectoare exterioare, cum ar fi pielea si mucoasele care sunt practic primele bariere pe care organismul le pune in fata microbilor.

Imunitatea adaptiva

Imunitatea adaptiva - Acest tip de imunitate, numit si imunitate activa, se dezvolta de-a lungul vietii, pe masura ce organismul este expus la diverse boli sau este imunizat impotriva lor prin intermediul vaccinurilor.

Imunitatea pasiva

Imunitatea pasiva -Este un tip de imunitate “imprumutat” dintr-o alta sursa si care dureaza un timp mai scurt. In aceasta categorie intra, spre exemplu, anticorpii din laptele matern, care il protejeaza pe bebelus importiva bolilor la care mama a fost deja expusa, ajutand organismul copilului pe parcursul perioadei de crestere.

Partea interesanta legata de imunitate este ca fiecare organism are o imunitate diferita. In timp ce unele persoane par sa nu se imbolnaveasca niciodata, fara a face eforturi in acest sens, altele sunt mereu predispose la boli variate. Pe masura ce organismul imbatraneste, acesta devine de regula mai imun la diversi germeni intrucat intra in contact frecvent cu ei. Asa se explica faptul ca adultii si adolescentii racesc mai rar decat copiii, organismul lor recunoscand mai usor diversele virusuri ce cauzeaza racelile. De aceea, preocuparea pentru dezvoltarea sistemului imunitar al copiilor trebuie sa constituie o prioritate a parintilor inca din primele zile de viata. 

Gama Proimmunity vine cu o formula complexa pentru intarirea imunitatii

Si pentru ca sezonul rece sa fie unul fara griji, Gama Proimmunity vine in sprijinul copiilor si parintilor cu o formula complexa pentru intarirea imunitatii. Are in compozitie pe langa extractele naturale standardizate folosite in mod traditional pentru intarirea imunitatii (propolis, echinacea, fructe de soc, maces, vitamina C), Zinc si Vitamina D3.

Proimmunity protejeaza imunitatea familiei prin 6 mecanisme de actiune!


Alinan ® Proimmunity, sirop este un supliment alimentar care poate fi administrat pentru buna functionare a sistemului imunitar, inclusiv in perioada imbolnavirilor. In plus,
-  Administrare comoda
- Gust placut
- Produs natural, fara coloranti, aromatizanti, sau indulcitori sintetici
-  Administrare de la 1 an
- Cresterea rezistentei organismului la infectii - mai multe detalii aici.

Beneficiile gamei Proimmunity

Gama Proimmunity stimuleaza functionarea normala a sistemului imunitar, in special in sezonul rece in cazul imbolnavirilor (afectiuni respiratorii) sau in perioada de convalescenta

⇒ Acest supliment alimentar poate fi administrat pentru buna functionare a sistemului imunitar, inclusiv in perioada imbolnavirilor
⇒ Administrare comoda: seringa dozatoare, gust placut;
⇒ Produs natural, fara coloranti, aromatizanti, conservanti sau indulcitori sintetici;
⇒ Administrare de la 1 an;
⇒ Actiune sinergica a substantelor bioactive continute:

Contine complexul Propolis, Echinacea si Vitamina C pentru care s-a dovedit clinic ca reduce cu peste 50% numarul de imbolnaviri la nivel respirator, in cazul administrarii la copii, in sezonul rece;
Contine un extract concentrat de soc, bogat in antocianozide responsabile de scaderea la jumatate a perioadei de boala (actiune demonstrata clinic, in cazul in care s-a administrat de la primele semne de boala);
Contine o forma organica de Zinc, usor absorbabila. Zincul are o deosebita importanta pentru buna functionare a sistemului imun, fiind demonstrat clinic ca un aport suplimentar de zinc poate duce la scaderea la jumatate a necesitatii de a utiliza antibiotice.

 Puteti comanda online aici 

Substantele bioactive sunt utilizate in mod traditional pentru actiunile:

⇒ Cresterea rezistentei organismului la infectii
⇒ Actiune antimicrobiana, inclusiv antivirala
⇒ Reducerea inflamatiei 

Pentru functionarea normala a sistemului imunitar se recomanda administrarea in special in sezonul rece, in cure de 2-4 saptamani, alternarte cu perioade egale de pauza:

- 1-3 ani: 5 ml pe zi,
- 4-6 ani: 5-10 ml pe zi,
- peste 7 ani: 10-15 ml pe zi.

Ca adjuvant, in cazul imbolnavirilor sau in perioada de convalescenta se recomanda:

- 1-3 ani: 5ml de 2 ori pe zi,
- 4-6 ani: 5 ml de 3-4 ori pe zi,
- peste 7 ani: 10 ml de 2-3 ori pe zi. Mai multe detalii despre compozitie si administrare, cititi aici

alinan proimmunity
Alinan Proimmunity in doua variante - capsule si sirop

 Alinan® Proimmunity, capsule

Pentru functionarea normala a sistemului imunitar se recomanda administrarea in special in sezonul rece:
In cure de 2 saptamani, alternate cu perioade egale de pauza: 2 capsule pe zi, sau
In administrare continua: 1 capsula pe zi.

- Supliment alimentar care poate fi administrat pentru buna functionare a sistemului imunitar, inclusiv in perioada imbolnavirilor
- Produs natural, fara coloranti, aromatizanti, conservanti sau indulcitori sintetici
- Administrare de la 7 ani
- Cresterea rezistentei organismului la infectii - mai multe detalii aici.

Forumurile parintilor informati: 

Clinica Virtuala DC: Consultanta medicala online.

Parintii intreaba, parintii raspund! In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti.

Autor: Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate, © 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Imunitate

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII