Alăptarea in timpul noptii: cum iși reglează bebelușul singur orele de mancare ⏰

Alaptarea in timpul noptii: cum isi regleaza bebelusul singur orele de mancare

Alăptarea in timpul noptii: cum iși reglează bebelușul singur orele de mancare ⏰

Bebelușul meu are doar 6 săptămâni. ⏰ Am setat alarma pentru a-l trezi din patru în patru ore ca să mănânce. De obicei, se trezește ca să mănânce înainte ca alarma să sune, însă uneori sunt nevoită să-l trezesc deoarece el continuă să doarmă.

Intrebarea este: Este bine să continui să il trezesc sau să il hrănesc atunci când se va trezi el singur? La ce interval orar trebuie hrăniți sugarii? 🤔

Ar trebui sa-mi trezesc copilul in timpul noptii pentru a-l hrani?
Toti copii incep gradat sa mareasca intervalul de timp care se afla intre doua mese
Copiii alaptati la san isi vor regla singuri consumul de lapte

Ar trebui sa-mi trezesc copilul in timpul noptii pentru a-l hrani?

Iata o intrebare de pe forumul Desprecopii:

Intrebare: Copilul meu are doar 6 saptamani. Am setat alarma pentru a-l trezi din patru in patru ore ca sa manance. De obicei se trezeste ca sa manance inainte ca alarma sa sune, insa uneori sunt nevoita sa il trezesc deoarece el continua sa doarma. Este bine sa continui sa il trezesc sau sa il hranesc atunci cand se va trezi el singur? La ce interval orar trebuiesc hraniti sugarii?

Rapuns: Mamelor li se spune adesea sa isi trezeasca nou-nascutii pentru a-i hrani; la radacina acestei invataturi aflandu-se un motiv plauzibil. Nou-nascutii sunt cunoscuti pentru preferinta lor de a suge prin somn, fapt pentru care este usor de presupus ca un sugar ce doarme este un copil multumit, cu nevoile satisfacute.”

Hranirea la comada” incepe dupa ce bebelusul implineste cateva saptamani de viata, ia normal in greutate si lactatia este stabila. Un copil sanatos, mai mare de doua saptamani nu va adormi in timp ce este hranit; cu siguranta el te va anunta cand ii este foame.

Dupa ce bebelusul a inceput sa ia in greutate in mod constant iar cantitatea laptelui este stabila, il poti lasa pe el singur sa isi stabileasca programul de masa. Atat  timp cat urineaza bine, scaunul este normal si ia in greutate cat trebuie, nu are nicio importanta daca el mananca din doua in doua ore sau din patru in patru ore, daca mananca dintr-un singur san sau din ambii, sau daca masa bebelusului tau dureaza 5 sau 30 de minute.

Toti bebelusii incep gradual sa mareasca intervalul de timp care se afla intre doua mese

Toti bebelusii incep gradual sa mareasca intervalul de timp care se afla intre doua mese, de la 2-3 ore la 4-5 ore, iar mai apoi la 6-8 ore sau chiar mai mult.

Durata “oficiala” a unei reprize de somn a copilului tau este de 5 ore, unii bebelusii reusesc sa indeplineasca ‘repriza magica de somn” mai devreme decat altii. Corpul uman este uimitor de flexibil si adaptabil, daca tranzitia are loc gradat, sanii vor raspunde la lipsa stimularii lor prin producerea unei cantitati mai mici de lapte, fapt pentru care vei eperimenta mai putin senzatia de plenitudine a sanilor. Unele mame vor experimenta curgerea excesiva a sanilor, altele mai putin, pe cand alte mame vor experimenta angorjarea si plenitudinea sanilor mai mult decat altele.

Daca sanii tai sunt atat de plini incat simti ca ti se vor bloca conductele laptelui, ai putea sa aplici putina caldura in zona sanilor si sa scoti tu putin lapte pentru a inlatura presiunea creata, insa nu pompa prea mult pentru a nu trimite corpului tau semnalul sa produca mai mult lapte decat are nevoie copilul tau. Mamele care alapteaza vor afla ca pe masura ce intervalul de timp dintre mesele copilului se mareste, cu atat isi vor simti sanii mai moi si se va rari angorjarea sanilor.

Copiii alaptati la san isi vor regla singuri consumul de lapte

Toti bebelusii dorm noaptea, timp in care substantele laptelui matern se vor regla astfel incat sa corespunda cererii copilului. Daca substantele nutritive din lapte scad, copilul se va hrani mai des pentru a acumula doza normala de vitamine si nutrienti. La un copil de sase saptamani care isi formeaza propriul program de masa, nu este nevoie sa setezi o alarma pentru ca el sa se trezeasca la timp. Fii relaxat si lasa-te condus de somnul copilului si programul sau de masa.

Despre alaptare, merita sa cititi si:

 

Despre vina de a nu alăpta și emotii care dor. Si totuși alăptarea nu este pentru toate femeile - confesiuni

Despre vina de a nu alăpta și emotii care dor. Si totuși alăptarea nu este pentru toate femeile - confesiuni

Voi fi în stare să alăptez? Va fi greu? Voi avea lapte? Va fi dureros? 😰 Toate aceste întrebări pot genera o adevărată criză de panică…

Bebelușul refuză sânul: Iată care sunt 8 cauze și cum abordăm situația

Bebelușul refuză sânul: Iată care sunt 8 cauze și cum abordăm situația

Bebelușul refuză sânul? Ce pot să fac? Aceasta este o întrebare cu care se confruntă fiecare mămică în timpul alăptării.Greva suptului este un…

Ce gust are laptele matern?

Ce gust are laptele matern?

Laptele matern – alimentul miracol de care fiecare bebelus ar trebui sa se bucure si pe care fiecare mamica ar trebui sa il ofere puiului sau drag… Si totusi, un aliment care naste atatea…

Ghid de alaptare

Ei bine DA - Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii.  Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare. 

Grupuri de suport - pentru alaptare pe Comunitatea DC:

Alaptatul - Help Line (13) 

Alaptatul - Help Line (12) 

► Citeste si SECRETUL REUȘITEI alăptatului este felul cum prinde bebe sânul. Iată ce trebuie să știi dragă mami.

➡️  Aplicația de alăptare a bebelușului - o găsești aici:

aplicatie de alaptare

🔸 În Google Play aici:

Alăptarea Bebelușului

🔸 În Apple Store aici:

Alăptarea Bebelușului

➡️ Forumul de ALAPTARE

Pe forumul desprecopii.co exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa te linisteasca. 

→ Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com, Redactor: Milena Sadova, Toate drepturile rezervate (c) 2023
Ne-am sfatuit cu un consultant international certificat pentru lactatie (IBCLC®). 

Citeste mai multe informatii despre specialistele in alaptare: consultantele cu certificat international pentru lactatie din Romania

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII