Pregătirea corpului pentru travaliu: 7 semne ca că NAȘTEREA SE APROPIE

Pregatirea corpului pentru travaliu: 7 semne ca nasterea se apropie

Pregătirea corpului pentru travaliu: 7 semne ca că NAȘTEREA SE APROPIE

În săptămânile dinaintea nașterii bebelușului, vei începe să observi anumite modificări subtile ale corpului tău, care se pregătește pentru travaliu.

Iată 7 semne pe care le vei primi de la corpul tău - că nașterea (travaliul) e pe aproape. Desprecopii îți urează o naștere ușoară!

despe pregatirea corpului pentru nastere, veti citi:
Când nașterea bebelușului (travaliul) se apropie
Pregatirea bebelusului pentru nastere
Intensificarea secretiei vaginale
Copilul nu se mai misca la fel de mult ca inainte
Secretiile de mucus sau sange
Dureri persistente de spate
Contractii Braxton Hicks-cunoscute si sub numele de contractii false
Inmuierea colului uterin
Travaliul de la A la Z: ghid complet
pregatirea pentru maternitate - ce trebuie luat la spital

Când nașterea bebelușului (travaliul) se apropie ...

In saptamanile dinaintea nasterii copilului tau, vei incepe sa observe anumite modificari subtile ale corpului. Acestea sunt semne ca nasterea se apropie. Atat bebelusul, cat si corpul tinerei mamici se pregatesc pentru marea intalnire...

Pregătirea bebelusului pentru naștere

Aceasta etapa are loc atunci cand capul sau alte parti ale corpului copilului incep sa se deplaseze in jos spre cavitatea pelviana. Inainte ca aceasta sa se intample, vei putea sa simti capul copilului plutind pe langa marginile pelvisului. Dupa aceasta nu il vei mai putea simti. Unii oameni spun ca fatul coboara in pelvis atunci cand este pregatit. Adeseori, veti observa ca atat timp cat se afla in abdomen, copilul nu mai are dimensiunea pe care o avea inainte de a coborî in pelvis. Procesul de pregatire al copilului in pelvis este cunoscut sub numele de iluminare si este posibil sa simtiti crampe si dureri timp de cateva ore, pana cand ligamentele pelviene se adapteaza noii situatii.

De obicei, proaspetele mamici observa ca o data ce copilul este pregatit sa iasa din pelvis, ramane cumintel pana la momentul mult asteptat, pe cand mamele care sunt mai vechi in aceasta meserie observa ca cel mic se misca atat in interiorul pelvisului, cat si in afara lui, adeseori fiind nelinistit pana la momentul nasterii. Citeste toate detaliile despre momentul cand bebelusul se intoarce cu capul in jos, pentru nastere aici.

Intensificarea secretiei vaginale ✅

Intensificarea secretiei mucoase vaginale este normala atat timp cat nu exista urme de iritatii. Acesta este un rezultat al schimbarilor drastice in nivelul hormonilor, pe masura ce corpul se pregateste pentru nastere. Este posibil sa aveti o infectie ce trebuie tratata, in cazul in care observati mancarimi, arsuri sau mirosuri neplacute.

Copilul nu se mai misca la fel de mult ca inainte ✅

Acest comportament al copilului poate fi un semn ca nasterea propriu-zisa se apropie cu pasi repezi. Este un lucru normal ca fatul sa devina foarte linistit in zilele dinaintea nasterii sau chiar sa doarma pe durata nasterii. La fel ca in orice alta privinta, va recomand sa va incredeti in intuitia proprie iar daca aveti nelamuriri, intrebati-va medicul.

Secretiile de mucus sau sange ✅

Sunt secretii de mucus de culoare maronie sau rozalie. Aceste secretii nu ar trebui sa contina mult sange.

Dureri persistente de spate ✅

In cazul in care aceste dureri de spate sunt un semn al apropierii nasterii, este posibil sa va provoace durere pe o perioada indelungata, durere ce nu va trece daca va intindeti pe pat, din contra, unele femei se simt mult mai rau daca stau intinse pe pat.  Bineinteles, durerile de spate pot fi cauzate si de burta foarte mare a mamei, daca acesta este motivul din spatele durerilor, este indicat sa faceti  yoga, bai caldute si sa va odihiti foarte mult.

Contractii Braxton Hicks-cunoscute si sub numele de contractii false ✅

Contractiile false sunt precum niste puternice crampe abdominale similare cu cele din timpul menstruatiei, acestea incepand dupa ce sarcina a implinit 20 de saptamani. Contractiile Braxton-Hicks au loc atunci cand uterul se pregateste pentru momentul final, nasterea. Pe masura ce nasterea se apropie, contractiile false pot deveni mai puternice. Iată un ghid pentru tipurile de contracții pe care le-ai putea simți, despre cum se vor simți și despre când este timpul să mergi la spital...

Inmuierea colului uterin ✅

Inmuierea colului uterin este un proces cunoscut si sub numele de măturarea colului uterin si incepe atunci cand sfarsitul sarcinii se apropie. Colul uterin devine mai moale, intocmai ca un burete si se subtiaza pentru a pregati nasterea.

Reținere a lichidelor:  ✅

Unele femei observă o creștere a retenției de lichide, ceea ce poate duce la umflarea picioarelor și a mâinilor.

Desprecopii va doreste o sarcina si o nastere usoara!

Travaliul de la A la Z: ghid complet

Travaliul este procesul fizic al nasterii bebelusului - simtit de mamica. Travaliul e caracterizat prin contractii dureroase, care apar la intervale din ce în ce mai mici, cu intensitate din ce în ce mai mare; ele duc în final la dilatarea colului si expulzarea fãtului. Finalul apoteotic al celor nouã luni de sarcinã - al celor frumoase 40 saptamani de sarcina (ODISEEA SARCINII), în care ai visat mereu sã dai ochii cu minunea din burtica ta se apropie! Esti pregãtitã cum se cuvine pentru aceastã clipã? Iata aici Travaliul  de la A la Z: ghid complet

Despre pregatirea pentru maternitate - ce trebuie luat la spital, cititi

Bagajul pentru maternitate: liste de verificat
Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi

Forumul despre nașteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

autor: Dr. Ileana Zotta, Medic Desprecopii.com si Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda, Articol aprobat de Colegiul Medicilor Desprecopii.com Toate drepturile rezervate © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Oprea Georgiana
    Oprea Georgiana trimis la 17/6/2019

    Am facut 8 luni si ma doare mijlocu si intapaturi sub burta de ce ma doare ma puteti ajuta va rog frumos

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII