Doar un copil? Iritantele conceptii cu care se confrunta parintii cu un singur copil

Doar un copil? Iritantele conceptii cu care se confrunta parintii cu un singur copil

Doar un copil? Iritantele conceptii cu care se confrunta parintii cu un singur copil

Ai doar un copil? Da de ce nu i-ai facut o pereche? Am auzit aceasta intrebare iritanta de atatea ori.

Iritantele conceptii cu care se confrunta parintii cu un singur copil ...si ce nu stiu cei care judeca lumea dupa regulile lor. Cu brutalitate.

despre - doar un copil? Iritantele conceptii cu care se confrunta parintii cu un singur copil, veti citi:|
Doar un copil? Iritantele conceptii cu care se confrunta parintii cu un singur copil
Cand altii judeca lumea dupa propriile lor realizari
Poate ...
Iluzii si ipoteze
Miturile despre copilul unic
Copilul singur la parinti: fericit sau nefericit?

Doar un copil? Iritantele conceptii cu care se confrunta parintii cu un singur copil

Ai doar un copil? Da' de ce nu i-ai facut o pereche? Am auzit aceasta intrebare iritanta de atatea ori. De prea multe ori.

Cand vine al doilea?


Hai ca ii trebuie si ei un fratior - mi-a tras de atatea ori soacra o filozofie a la minut.

Sau... acele intrebari iritante din parc ale bunicilor: cand vine al doilea?

Cand altii judeca lumea dupa propriile lor realizari

In spatele acestor intrebari profunde ca o tabla de conserva, se afla de fapt ignoranta. Si tendinta de a-i judeca pe altii dupa propriile realizari si standarde.

In primul rand, daca am doar un copil e alegerea mea si nu e treaba nimanui. Mai departe, intrebarea in sine e brutala si nesimtita.

Daca am doar un copil e alegerea mea si nu e treaba nimanui.

Poate ...

Sunt atat de multe ipoteze si sensibilitati incat acest pas cu bocancul in intimitatea unei femei este dureros. Si aproape pervers.

Poate acea femeie nu a simtit niciodata ca isi doreste inca un copil. Poate acea femeie si-a dorit exact un singur copil si nu e nici un accident acest lucru ci un lucru de comun stabilit cu partenerul sau. Poate ca au fost probleme medicale. Poate ca au fost niste sarcini pierdute. Poate sunt alte lucruri care nu privesc pe nimeni.

Da, e ingrozitor de brutal sa intrebi o femeie: Doar un copil? De ce nu l-ai facut pe al doilea? E la fel de nepotrivit ca a intreba pe cineva: cand iesi din nou cu scaunul?

Iluzii si ipoteze

O prietena mi-a povestit recent cum a fost intrebata de o femeie, in curtea gradinitei - cand vine al doilea. Prietena mea i-a explicat ca s-a oprit la un copil. Femeia i-a spus imediat: Aa, deci ramai o doamna...

Deci daca ai doar un copil - pentru unele femei inseamna ca viata e doar o petrecere si mananci icre negre cu sampanie in fiecare seara. Da, cum sa nu ???

O alta poveste cu talc mi-a fost povestita de o mamica de pe Desprecopii - era in parc si o femeie in varsta i-a spus ca i-a murit un copil si ca de asta e bine sa ai cel putin doi. Aha... deci al doilea se face pe post de cauciuc de rezerva? Deprimant ...

Miturile despre copilul unic

Un alt lucru iritant sunt abundenta miturilor despre copilul unic la parinti. Ba ca ar fi rasfatati, ori egoisti, ori ciudati sau chiar viitori criminali in serie.  Nu conteaza ca numeroase studii au contrazis aceste ziceri babesti. Ba dimpotriva, cu cat mai multi copii - cu atat mai putin timp pentru educatie si cu atat mai slabe realizarile lor scolare si profesionale.

De fapt nu vreau sa conving pe nimeni ca a avea un singur copil e cea mai buna optiune, insa nu imi dau seama de ce e nevoie sa ne justificam.

Teoria mea

Teoria la care vreau sa ajung este simpla: daca vrei sa ai multi copii - fa-i. Daca nu vrei sa ai copii, nu ii fa. Pentru mine insa, a avea un singur copil a fost si este cea mai buna optiune. Si de asta am un singur copil. Si sunt fericita. Si nu mai pune intrebari iritante.

Copilul singur la parinti: fericit sau nefericit?

In Romania, ca si in restul lumii civilizate, rata copiiilor singuri la parinti creste. Aceasta este de doua ori mai mare decat acum 30 de ani. Cu toate acestea, prejudecatile cu privire la copiii singuri la parinti sunt inca persistente. Ei ar fi mai singuri, rasfatati si mai putin sociabili. Dar sunt aceste prejudecati fondate? Si chiar este trist atunci cand copilul creste fara un frate?

Vestea buna este ca nu trebuie sa va faceti griji: nu a existat niciodata o legatura dovedita intre copilul singur la parinti si singuratate sau probleme de comportament. Studiile stiintifice arata ca acesti copii nu sunt mai fericiti sau nefericiti decat cei cu frati sau surori citeste in continuare daca copilul singur la parinti este fericit sau nefericit.

Confesiunile unei mame: Daca ai un singur copil ...

Nu stiu daca mi-am dorit sa am doar un copil - insa viata a decis ca eu trebuie sam am doar un copil. Uneori universul si forta divina este cea care aranjeaza lucrurile in viata si oricat de tare ai incerca sa schimbi ceva ... nu vei reusi. Sa incerci sa schimbi unele lucruri e ca si cum ai misca niste astre. Am inteles ca in soarta mea sta scris sa fiu mama unui copil unic si am acceptat cu fericire aceasta provocare citeste in continuare aici.

Va recomandam sa cititi:  Mai multe despre psihologia copilului aici >

 


 Autor: Adriana L. - o mamica fericita cu in sigur copil. - toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2019

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII