Depresia la copilul adolescent: simptome si faze

Depresia la copilul adolescent: simptome si faze

Depresia la copilul adolescent: simptome si faze

Noi parintii suntem cei care trebuie sa observam daca adolescentul nostru trece printr-o perioada de depresie.

Psihologii ne dezvăluie frazele şi simptomele la care ar trebui să fie atenţi părinţii atunci cand copilul nostru ar putea trece printr-o perioada de depresie si mai ales care sunt cauzele care ar putea sta la baza acestei depresii.

-veti citi
Cum să-ţi dai seama dacă adolesentul tău este deprimat
Cauzele ce determina depresia copilului adolescent
Durerea de cap - semnalul ce poate anunta depresia
Depresia la fetele adolescente: de ce a devenit o problema
Cum depistam depresia la copilul adolescent
Comunicarea cu adolescentii - 5 sfaturi pentru a o imbunatati

Cum să-ţi dai seama dacă adolesentul tău este deprimat

Noi parintii suntem cei care trebuie sa observam daca adolescentul nostru trece printr-o perioada de depresie. Psihologii ne dezvăluie frazele şi simptomele la care ar trebui să fie atenţi părinţii

Conform cercetătorilor de la Universitatea din Illinois, USA, adolescenţii care se confruntă cu tulburări de sănătate mentală sunt mai predispuşi să spună că se simt „stresaţi” sau „prăbuşiţi”. Presiunea şcolară, hartuiala colegilor, divorţul parental şi mutatul la alta scoala nouă sunt toate cauze obişnuite ale deprimării copilului adolescent.

Presiunile şcolare, relaţiile cu probleme şi hormonii vitezomani fac ca mulţi adolescenţi să se lupte să facă faţă propriilor emoţii.

Cu toate acestea, puţini vor folosi cuvântul „depresie” pentru a-şi descrie tulburarea.

Cauzele ce determina depresia copilului adolescent

O mare parte din ceea ce un adolescent simte şi experimentează este uşor de atribuit urcuşurilor şi coborâşurilor vieţii adolescentine. Adolescenţii cu depresie au raportat, de asemenea, simptome fizice ce includ ulcere, migrene, dureri de stomac şi oboseală.
Psihologii sunt de parere ca un adolescent ar putea spune, ’Întotdeauna găsesc o modalitate de a merge înapoi în modul stresat’ sau ’Mă supăr foarte tare pe oameni foarte uşor. Ei nu înţeleg de ce sunt supărat. Uneori nu înţeleg nici eu.’”

Presiunea şcolară cu referire la temele de acasă şi aşteptările academice a fost raportată ca fiind motorul sursă din spatele dificultăţilor adolescenţilor. În alte cauze ale tristeţii s-au inclus contrazicerile cu părinţii, neglijarea, mutarea într-o altă clasă, divorţul parental sau separarea şi abuzul verbal sau sexual. Moartea unui membru al familiei sau a prietenilor a fost, de asemenea, notată ca factor contribuitor la apariţia problemelor de sănătate mentală.

Durerea de cap - semnalul ce poate anunta depresia

Experţii recomandă medicilor să examineze adolescenţii de orice problemă de sănătate mentală, atunci când aceştia se plâng de simptome fizice, precum durerea de cap.

Adolescenţii se pot confrunta cu o mulţime de conflicte interioare şi cu stres legat de o viaţă dificilă, lucruri peste care am putea trece uşor cu vederea dacă nu îi vom aborda cu o chestionare şi înţelegere sensibilă.”
„Identificarea acestor sentimente ca simptome exterioare ale pre-depresiei de către medicul de familie ar permite conectarea şi discutarea despre importanţa sănătăţii mentale cu părintele şi adolescentul.”
Rezultatele vor fi prezentate la Întâlnirea Societăţilor Pediatrice Academice din San Francisco.

Acest lucru vine după ce cercetătorii de la Universitatea din Leuven, Belgia, au descoperit că adolescenţii care folosesc frecvent Instagram prezintă un risc mai mare de a dezvolta depresie. 

Depresia la fetele adolescente: de ce a devenit o problema

Una din patru fete este deprimată la vârsta de 14 ani citeste in continuare de ce sunt fetele adolescente deprimate si de a devenit o problema acest lucru.

Cum depistam depresia la copilul adolescent

O data ce au ajuns in jurul varstei de 14 ani, majoritatea copiilor incep sa treaca prin schimbari emotionale importante. Iata cum putem depista semnele depresiei la copilul adolescent.

Comunicarea cu adolescentii - 5 sfaturi pentru a o imbunatati

Comunicarea cu un adolescent nu este intotdeauna usoara si poate fi frustranta atat pentru parinti cat si pentru adolescent. Oare am uitat noi parintii cum e sa fii adolescent ori sunt ei altfel? In orice caz, parintii cauta intotdeauna cai de a deschide comunicarea cu adolescentii lor.

Iata 5 idei intotdeauna la indemana. Unele pot reprezenta o schimbare de atitudine, altele sunt tactici pe care le puteti pune in aplicare; toate au potentialul de a imbunatati dramatic comunicarea dintre dumneavoastra si adolescentul dumneavoastra. Iata sfatul de la Desprecopii. 

Pentru a intalni alti parinti de adolescenti, participati la sectiunea speciala a forumului Desprecopii.com: Adolescentii

autor: Milena Sadova, Redactor Principal Desprecopii.com 

Milena este si psihoterateut sistemic cuplu și familie, copii, adolescenți.

referinte: empoweringparents.com, psychologytoday.com
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2018

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII