Săptămâna 40 de sarcină (cu VIDEO)

Saptamana 40 de sarcina (cu VIDEO)

Saptamana 40 de sarcina (cu VIDEO)

Saptamana 40 de sarcina - VIDEO

>  VIDEO - saptamana 40 de sarcina

Cum se dezvolta bebelusul in saptamana 40 de sarcina

saptamana 40 sarcina
In saptamana 40 de sarcina, bebelusul baietel are dimensiunea de 50-52 centimetri iar bebelusul fetita in jur de 49-50 de centimetri - dar nu este garantat acest lucru, este doar o estimare. Greutatea variaza intre limitele de 2,900 kg si 3,550 kg,  iar circumferita capusorului este aproximativ de 36 centimetri.

Lichidul amniotic este acum tulbure si laptos datorita stratului de vernix de pe pielea bebelusului. Acest strat se desprinde odata ce o noua piele se formeaza pe sub el.

Pielea bebelusului este acum fina iar pufuletul laguno, a mai ramas numai pe umeri. Pielea sa este acum acoperita de un vernix gras ce ii va lubrefia corpul in canalul de nastere si ii va tine cald imediat dupa ce iese la lumina. Oasele craniului bebelusului sunt mai fixe, cu toate ca un anumit spatiu ramane inca deschis (fontanelele - cea din fata se simte la atingere ca o mica adancitura de forma unui romb, iar cea din spate este ca un canal ce are forma literei Y. Acestea permit medicului sa determine pozitia capului in timpul travaliului).

Ce se intampla cu graviduta in saptamana 40 de sarcina

Bebelusul a coborat si apasa pe colul partial deschis. Este pregatit pentru nastere (si tu, nu-i asa mamico?). Nu peste mult timp, il vei tine in brate pentru prima data. FELICITARI! Ai ajuns cu bine la sfarsitul Odiseei Sarcinii. Acum se vede pista, nu-i asa?

Vezi mereu la televizor cum femeilor li se rupe apa - in mijlocul unei camere pline, desigur - chiar inainte de travaliu. Daca esti ingrijorata ca acest lucru ar putea sa ti se intample... linisteste-te, sunt sanse minime.

Ruptura neasteptata a membranelor se petrece in mai putin de 15% din cazuri - si daca se intampla, capul bebelusului va actiona ca un dop pus la deschiderea uterului, ceea ce impiedica lichidul sa tasneasca in afara.

Daca se petrece in timp ce stai culcata, vei simti cum se scurge lichidul... In acest caz, trebuie doar sa fii calma - poate dura ore pana cand vei simti primele contractii. Chiar daca organismul tau va avea tendinta sa produca mai mult lichid amniotic, medicul poate decide ca este timpul sa provoace nasterea, in scopul reducerii infectiilor.

Nu uita: numai 5% din bebelusi se nasc la data stabilita, asa ca, daca mai intarzie un pic, inarmeaza-te cu rabdare. Cei mai multi doctori asteapta una sau doua saptamani pana sa declare sarcina intarziata.

Cat de mare este burta in Saptamana 40 de sarcina (cu VIDEO)

Foto: Saptamana 40 de sarcina 

Pregatirea pentru ziua cea mare

Probabil ca pana in aceste saptamani, ai citit mult despre semnele care anuntă declansarea travaliului. Daca nu, acum e timpul să iti faci lectiile. Citeste toate detaliile importante aici 10 semne ale travaliului - invata sa le recunosti

Pentru a te pregati pentru ziua cea mare, spala-te pe cap si fa-ti unghiile inainte de a pleca de acasa pentru ca nu se stie cand vei mai avea posibilitatea sa faci lucrurile astea si cu siguranta vei dori sa arati cat mai bine in fotografiile facute imediat dupa nasterea bebelusului.

Semnele de apropierea de termen

Apropierea sarcinii de termen este insotita de unele semne ca:

 fundul uterin coboara

 respiratia gravidei devine mai usoara

 apar contractii uterine nedureroase

 tulburari de somn (insomnie)

 dureri de spate - acestea pot fi resimtite variat in abdomen, in zona lombosacrata (in spate), in perineu.

Citeste: Semne prevestitoare nasterii

Fii pregatita cu bagajul pentru maternitate - citeste Iata 
ce ar trebui sa contina bagajul pentru maternitate. Plus liste utile de verificat ca nu ai uitat nimic esential :)

Cand exista riscul unei sarcini prelungite

Sarcina prelungita apare mai des la femeile aflate la prima sarcina si care sunt prea tinere sau prea in varsta pentru graviditate.

Sarcina prelungita este, de asemenea, intalnita la femeile cu multiple sarcini in antecedente, adica la cele care au nascut feti vii de mai mult de 6 ori. Oricum, sarcina prelungita implica o crestere considerabila a mortalitatii fetale perinatale. Citeste pe larg: Sarcina prelungita

Discuta cu medicul despre cand, de ce si cum s-ar putea pune probleme unei nasteri induse. Cu exceptia cazului in care bebelusul tau este pericol iminent, nu este de obicei luat in considerare pana cand nu ai trecut cu cel putin o saptamana de data preconizata a nasterii. Citeste detalii aici Nasterea indusa: cand se recomanda si care sunt riscurile

Citeste si Azi se implinesc 40 de saptamani de sarcina iar de acum numaratoarea nu mai este inversa ci cu plus - jurnal de sarcina

Generatia Desprecopii

Pe parcusul celor 40 de saptamani de Odisee, am fost alaturi de voi si speram ca am legat o prietenie trainica. De indata ce vei trece de toate evenimentele urmatoare - vei descoperi ca ai din nou nevoie de informatii. Alaptatul, cresterea si dezvoltarea copilului, bolile, dintii, mersul...Vom fi alaturi de tine cu sfaturi medicale si incurajari. Mult succes si numai sanatate! Te asteptam in categoria urmatoare: Bebelusul pana la 1 an

Noi, echipa de la Desprecopii.com, iti dorim din inima sa aveti o nastere usoara si fericita, si te rugam, scrie pe forumul S-a mai nascut o stea povestea nasterii bebelusului tau. Este un mod excelent de a impartasi experienta si sentimentele cu alte mamici, de a spune si altor femei la ce sa se astepte.

Tot despre nastere e important sa citesti:

Gravidele cu risc crescut de travaliu prematur
Simulatorul virtual al nasterii
Mic ghid pentru nastere: 20 de trucuri pentru un travaliu mai usor

 Impartasiti din experienta voastra sau cereti sfaturi mamicilor despre nastere pe forumul mamicilor de bebelusi de la Desprecopii. 

Simptome specifice saptamanii 40 de sarcina

Contractii Braxton Hicks

Contracțiile Braxton Hicks sunt ca o proba de microfon ...muschii uterini se flexeaza in pregatirea marelui job care va urma - nasterea. Insa, cu toate ca sunt greu de deosebit de cele reale - ale nasterii - nu sunt suficient de puternice pentru a-ti impinge copilul spre iesire.

Citeste aici cum se pot monitoriza contractiile reale care anunta nasterea.

Dilatatia cervixului

Desi nu poti simti, in aceasta saptamana se deschide usor si se subtiază colul uterin. Dilatarea se masoară in centimetri, iar eliminarea procentuala după un examen intern, medicul iti va spune cand e momentul potrivit pentru travaliu. Colul uterin va continua sa se dilate in timpul travaliului - prima faza si faza activa.

Urinarea frecventa devina aproape insuportabila...

Ai mai trecut prin asta si in primul trimestru de sarcina dar acum nu mai este vina hormonilor, ci a capului  bebelusului care apasa pe vezica ta urinara. Eh... ce nu face mami pentru bebelusul ei? Oricum ar fi, nu redu lichidele.
In schimb, goleste-ti vezica cat mai des si mai complet si fa cat mai multe  exercitii Kegel, care vor consolida muschii pelvieni.

Arsuri, gaze si balonare

Pe masura ce al treilea trimestru de sarcina progreseaza, vei fi tot mai plina de gaze. Iar starile de anxietate fac balonarea tot mai evidenta pentru ca exista tenndita de a inghiti mai mult aer cand esti anxioasa. Incearca sa respiri pe nas si sa incerci sa te relaxezi mai mult. Citeste sfaturi utile aici Arsurile la stomac din timpul sarcinii: cum se tin sub control si ce pot indica

Dureri de spate

Pentru a atenua durerile de spate poti sa iti cumperi o centura pentru gravidec are sa iti ofere suportul necesar pentru spate si burta. Desi arata destul de demodat - ca o cingatoare de moda veche - poate fi de folos in atenuarea durerilor de spate.

Pierderea dopului gelatinos

Pierderea dopului mucos este un semn ca colul uterin se inmoaie si se deschide pentru a-ti pregati corpul pentru nastere. Dar, atentie - in timp ce unele femei pierd dopul gelatinos cu cateva saptamani inainte de inceperea travaliului, altele il pierd chiar la inceputul travaliului. Citeste toate detalii aici.

Scurgeri din sani (Colostru)

Acum pot apare deja scurgeri din sani. Este un lichid galbui numit colostru, care este precursorul laptelui matern. Acest lichid, plin de cu proteine si anticorpi, este primul lapte pe care il va primi bebelusul tau. In caz ca scurgerile devin incomode, poti purta in sutien tampoane de alaptare. Citeste despre calitatile magice ale colostrului aici Colostru sau aurul lichid - 5 lucruri uimitoare despre prima masa a bebelusului

Ruperea apei

Ruperea apei este un alt semn ca nasterea este foarte aproape. Ruperea sacului amniotic semnaleaza ca bebelusul este aproape gata sa se nasca. Nimeni nu stie cu siguranta ce declanseaza reactia in lant chimic care incepe travaliul in jurul saptamanii 40 de sarcina, insa expertii indica o serie de factori complicati, inclusiv semnale cerebrale ale fatului. Citeste detalii aici Cand se rupe apa: cum, de ce si ce urmeaza

NU UITA:

Iata ce ar trebui sa contina bagajul pentru maternitate. Plus liste utile de verificat ca nu ai uitat nimic esential :)

Ai intrebari despre sarcina ta, despre ce este normal in saptamana 40 de sarcina?

Pune o intrebare in sectiunea noastra de intrebari si primesti raspuns atat de la alte mamici cat si de la expertii Desprecopii.com: Intreaba aici

Evenimentul saptamanii 40 de sarcina  

Capul bebelusului este acum proportional cu trupul iar ochii sunt deschisi. Vorbeste in fiecare zi cu bebelusul tau si implica-l si pe tati. Deja de la nastere va recunoaste vocile voastre.

Finalul sarcinii si al calatoriei noastre pe saptamani

Am ajuns la sfarsitul sarcinii (in aceasta saptamana sau in urmatoarea saptamana). Tu mami - de fapt prin placenta ta - i-ai oferit bebelusului anticorpii de care are nevoie pentru a lupta impotriva infectiilor in primele sase luni din viata sa.

Bineinteles, daca iti vei alapta bebelusa sau bebelusul - laptele tau matern ii va oferi mai multi anticorpi pentru a-i stimula sistemul imunitar - si asta incepe cu foarte specialul colostru, un precursor subtire, galbui al laptelui matern care este foarte bogat in anticorpi si iti hraneste copilul pentru primele zile dupa nastere. Citeste toate informatiile despre prima masa, extrem de importanta pentru bebelus aici Colostrul: prima masa a bebelusului 

Citeste si Cand vine laptele si cand incep sa am mai mult lapte? Clarificari necesare pentru gravidute

Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala.  In sectiunea SARCINA veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2022




Ai un jurnal de sarcina?

Un jurnal de sarcina, poate fi o colectie de amintiri dragi si hrana sentimentala. Va veni un moment cand iti va fi dor de aceste zile. Citeste aici ce au scris in BLOG alte mamici in saptamana 40 de sarcina

Tine un Jurnal de Sarcina la Desprecopii pentru ca este foarte special. Mii de mamici ne-au multumit pentru acest sfat. Citeste pe larg: De ce sa tii un jurnal de sarcina

Tine si tu un jurnal al sarcinii tale la Desprecopii.com si poti primi gratuit Geanta Bebelusului!


Socializeaza cu alte gravidute

Daca esti o viitoare mamica (actualmente burtica :)) - te asteptam in grupurile de pe forum. In sectiunea Odiseea Sarcinii, Aici vei gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrezi legatura cu alte burtici (colege de generatie) care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Discutii cu mamici, FORUM Desprecopii.com

Forum Desprecopii

Alege săptămâna ta de sarcină:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 5 comentarii

  1. iulia
    iuliatrimis la 3/10/2012

    Buna ma numesc Iulia am 22 ani si astept cu nerabdare sa nasc ... an 40 de sapt si sunt foarte nerabdatoare ziua knd voi naste,intr-adevar sunt si putin nelinistita ptr ca tot astept si nimic nu am niciun fel de durere sau contractie nimic. Incerc sa ma mai documentez dar din cate am vb shi cu doctorul meu a zis sa stau linistita ca nu e niciun fel de problema ptr ca fetitza mea e sanatoasa. astept foarte mult clipa cand o voi tine in brate shi de asemenea [o voi cunoaste.... bafta viitoare mamici

    Raspunde la acest comentariu
    • Mois Claudia
      Mois Claudia trimis la 17/8/2023

      Buna,ma numesc Claudia şi am 31 de ani,şi aştept cu nerabdare sa nasc,am pe Marţi 40 de saptamâni de sarcina,şi sunt foarte nerabdatoare ziua când voi naşte,Am vb şi cu Doctorul şi mia zis ca sa mai stea un pic,o sa vina momentul potrivit cât de repede aştept

  2. dana
    danatrimis la 13/3/2012

    ma numesc dana si as vrea sa stiu si eu ce analize trebuiesc facute ca sa stiu daca pot face copii sau nu.am 22 de ani si nu am ramas pana acum insarcinata si as vrea sa vad daca pot face copii ce analize imi recomandati?va multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  3. lavinia-georgiana
    lavinia-georgianatrimis la 14/2/2012

    buna ma numesc lavinia am 18 ani sh am un baietel de 8 luni.eu inainte sa0-mi zica medicul de familie k o sa nasc p 28mai2011numi vinea sa cred knd am vazut k a trecut sh ziua acesta mai tare mam speriat am crezut k o sami faca cezariana dar na fos asa sotul meu si multe alte pers miau zis k daca e baiat mai intarzie cateva zile am astept ma luat durerile p 4 iunie si p 5 am nascut mia fost putina teama sh aveam sh emotii si k nerabdatoare sa nasc sami vad copilul k asteptam d atata timp a mai durat cateva ore si am nascut un baietel d 3200kg si e f sanatos.ma simpt o mamika fericita sh mandra d copilul meu.va pup sh aveti grija femeile kre o sa devina mamici si care sunt mamici sa aiba grija d copii lor.

    Raspunde la acest comentariu
  4. alina
    alinatrimis la 25/11/2011

    buna ma numesc alina eu mai am putin timp si o sa fiu mamik adika 2 saptamani si o sa am o fetita dar nu stiu nimik despre bebelus daca puteti sa ma ajutati cu niste sfaturi si nu stiu de asemenea cand imi dau seama cand voi naste nu stiu daca e dureros de asemena va mul,tumesc astept sfaturi

    Raspunde la acest comentariu
  5. tatiana
    tatianatrimis la 26/10/2009

    eu am doar 16 ani dar ador copilasii nu eu nu sunt insarcinata .cind am deschis aceasta foaie ma inpresionat mult informatiile despre bebelusi.eu as vrea mai incolo primul sal nasc un baitel si sei pun numele seregenica in cinstea iubirei mele........

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII