Lectia cum păpăm singur: la ce vârstă începe bebe să fie independent la masă

Lectia cum papam singur: la ce varsta incepe bebe sa fie independent la masa

Lectia cum păpăm singur: la ce vârstă începe bebe să fie independent la masă

Când păpă sigur bebe? se întreabă multe mămici. Ei bine, lecția despre păpatul singur este una care evoluează de la a prinde între degetele primele bucățele de mâncare până la a ține sigur biberonul și, mai departe, a începe singur să mănânce din farfurie... deși este posibil să fie nevoie de bătăițe multe.

→ Iată la ce vârstă începe bebe să fie interesat de a păpa singur și cum îl putem încuraja...

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cum poti tu sa-l ajuti?
Nu tipa la el de fiecare data cand greseste
Alergiile la copii
Parentingul pozitiv
Forum de Parenting modern

Cand incepe sa pape singur?

Cand incepe sa manance singur bebe - intreba multe mamici pe forumul Desprecopii.

In jurul varstei de 9 luni - bebe poate de-acum sa prinda cu mana o bucata de fruct sau un biscuit, pe la 1 an poate sa tina bine o lingurita, sa duca la gura o cescuta, sa bea singur dintr-un biberon. Pe la 1 an si jumatate majoritatea copiilor pot sa manance singuri, ceea ce le da un sentiment de independenta si siguranta - lumea devine un loc pe care il pot stapani tot mai mult!

Daca nu arata interes pentru a manca singurel?

Daca pare insa un pic lenes, intarzierea, de cele mai multe ori, este cauzata chiar de lipsa interesului si a ocaziilor in care ar putea sa manance singur. Mai ales pentru ca exista si mame care, de dragul de a controla totul sau de a pastra totul curat, uita ca, uneori, este mai important sa lasi copilul sa invete singur, chiar daca ar fi mai comod sa nu ai de curatat un sfert de ora dupa „marea experienta“.

Cum poti tu sa-l ajuti?

Lasa-l sa manance la masa cu ceilalti membri ai familiei. Va vedea astfel cum mancati si va pune si el in practica ceea ce invata. Poti folosi desigur bavetica si un sortulet din plastic sau un scaun special in care sa stea la nivelul mesei voastre, alaturi de tine. Da-i, pe masura ce creste, o varietate tot mai mare de mancaruri. Foloseste-te de boluri destul de largi in care sa poata manevra - stangaci, ca orice incepator - lingurita.

Nu tipa la el de fiecare data cand greseste

Nu-l certa si nu te enerva de fiecare data cand da pe jos. Dar, din cand in cand, aminteste-i calma ca papa se duce la gurita, nu se arunca pe jos!

Alergiile la copii

Cum pot spune daca al meu copilas o alergie sau doar o raceala?

Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere.

Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica).

Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici. 

17 retete de gustari sanatoase pentru copii

A inceput sezonul plimbarilor in parc si nu numai. Ce facem cand plecam de acasa cu toddlerii sau cu bebelusii chiar, ce le dam sa manance, ce fel de gustari sunt ideal de facut dar sa fie si sanatoase, nu doar satioase?

Desprecopii va vine in ajutor cu 17 retete de gustari pentru cei mici si mai marisori, atat "dulci" cat si "sarate" daca le putem spuen asa.

Spor la gatit si papat ... vezi aici retetele

Citeste si: Reactii la alergiile alimentare 

 

 

Parentingul pozitiv: ce este si de este mai bun decat parentingul traditional

Ce este parentingul pozitiv si de ce este mai bun acest gen de educatie decat cel pe care l-au practicat parintii nostri? Parentingul pozitiv este un concept modern de educatiea care plaseaza central copilul si il trateaza ca pe o personalitate unica.

Expertii in educatia moderna a copilului sunt de parere ca aceasta abordare este pozitiva pentru dezvoltarea personalitatii sale.

De fapt, acest gen de educatie deschide o poarta speciala de comunicare cu copilul, stimuland-i inteligenta, creativitatea si increderea in sine citeste mai departe despre parentingul pozitiv si de este mai bun decat parentingul traditional. 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII