Dieta nesanatoasa poate duce la depresie

Dieta nesanatoasa poate duce la depresie

Dieta nesanatoasa poate duce la depresie

Nu exista diete magice, spun medicii, insa faptul ca introduceti in dieta in principal legume, fructe, cereale integrale, lactate cu un continut scazut de grasimi si carne slaba, lasand alimentele procesate si rasfaturile cu dulciuri in categoria "uneori", va intareste sanatatea fizica si o sustine pe cea mentala.

Insa analizele similare, efectuate pe femeile care consumau in principal fructe, salate, peste, tofu, nuci si alune, iaurt si vin rosu nu au indicat asocieri cu depresia si anxietatea.

- vei citi:
Tulburarile de dispozitie ar fi mai frecvente la femeile care mananca nesanatos
Tulburarile de dispozitie sunt mai frecvente la femeile intre 20 si 93 de ani
Nu exista diete magice
Dieta poate fi asociata cu tulburarile de dispozitie

Tulburarile de dispozitie ar fi mai frecvente la femeile care mananca nesanatos

Cercetatorii au descoperit ca tulburarile de dispozitie ar fi mai frecvente la femeile care mananca alimente cu continut ridicat de grasimi si de zahar.

Conform rezultatelor unui studiu recent, femeile care sufera de depresie isi pot alimenta boala printr-o dieta nesanatoasa, ce contine alimente procesate si zahar.

Tulburarile de dispozitie sunt mai frecvente la femeile intre 20 si 93 de ani

Cercetatorii au descoperit ca tulburarile de dispozitie sunt mai frecvente la femeile intre 20 si 93 de ani care, timp de 10 ani, au mancat in principal alimente procesate, rafinate, cu continut ridicat de grasimi.

Nu exista diete magice

Nu exista diete magice, spun medicii, insa faptul ca introduceti in dieta in principal legume, fructe, alimente cu cereale integrale, lactate cu continut scazut de grasimi si carne slaba, lasand alimentele procesate si rasfaturile cu dulciuri in categoria "uneori", va intareste sanatatea fizica si o sustine pe cea mentala. Cititi: 10 riscuri ale dietelor

Echipa de cercetatori a luat in considerare evaluarile dietare si psihiatrice adunate timp de peste 10 ani de la 1046 de femei.

Conform raportului publicat in American Journal of Psychiatry, un total de 925 de femei aveau tulburari de dispozitie, in timp ce 121 dintre ele aveau tulburari depresive si/sau anxietate.

Dieta poate fi asociata cu tulburarile de dispozitie

Atunci cand au incercat sa evalueze modul in care dieta poate fi asociata cu tulburarile de dispozitie, ei au descoperit ca o dieta occidentala, care include in principal hamburgerii, painea alba, pizza, chipsurile, laptele cu totul felul de arome adaugate, berea si alimentele cu adaosuri de zahar, era asociata cu un procentaj cu 50 la suta mai mare al probabilitatii de tulburari depresive.  Cititi: Greseli frecvente in cura de slabire

Din contra, atat depresia cat si anxietatea apareau cu 30 la suta mai rar printre femeile cu o dieta mai traditionala, alcatuita in principal din legume, fructe, carne de vita, miel, peste si alimente din cereale integrale. Aceste asocieri au fost constatate din nou atunci cand au fost inclusi in studiu si o varietate de factori ca varsta, greutatea, statutul social si economic, educatia, activitatea fizica, fumatul si obiceiurile legate de consumul de alcool.

Insa analizele similare, efectuate pe femeile care consumau in principal fructe, salate, peste, tofu, nuci si alune, iaurt si vin rosu nu au indicat asocieri cu depresia si anxietatea. Cercetatorii au spus ca descoperirile subliniaza nevoia de studii suplimentare pentru a determina daca alimentatia nesanatoasa duce la scaderea sanatatii mentale sau invers.

20 dintre cele mai nesanatoase mancaruri din lume

Cand esti parinte, ai responsabilitatea sanatatii copilului / copiilor tai si ar trebui sa fii foarte atenta la ce oferi de mancare familiei tale.

Citeste mai departe pentru a descoperi unele dintre cele mai nesanatoase mancaruri de pe planeta - Gandeste-te la ele ca si la echivalentul lor dietetic, la calorii, la E-uri, la distrugerea organelor interne si la sanatatea pe care ti-o doresti pentru copiii tai.

Despre sarea din alimente, cititi:

Semnal de alarma: sarea in exces afecteaza grav sanatatea copiilor!
Rolul alimentatiei in controlul hipertensiunii arteriale

Despre zahar, cititi:

Cat zahar putem consuma zilnic pentru a nu face diabet si boli cardiovasculare?
Zaharul face tumorile sa creasca mai repede
Greutatea din timpul sarcinii si zaharul, pot influenta greutatea si sanatatea copilului

autor: Redactor: Daniela Slavu, Toate drepturile rezervate - desprecopii.com (c) 2020
Articol aprobat de Colegiul Medicilor Desprecopii.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII