7 sfaturi pentru somnul din al treilea trimestru de sarcina

7 sfaturi pentru somnul din al treilea trimestru de sarcina

7 sfaturi pentru somnul din al treilea trimestru de sarcina

Somnul in al treilea trimestru de sarcina este cu adevarat altfel ... Burtica este tot mai mare si este greu sa iti gasesti o pozitie confortabila de dormit. Acum, corpul tau va trebui sa geaseasca modalitati de a face fata multitudinii de schimbari care au loc pe plan intern. Desi nu ai nici un simptom foarte vizibil, ai putea descoperi ca este incomod sa dormi, mai ales daca esti mama pentru prima oara.

Iata 7 sfaturi pentru somnul din al treilea trimestru de sarcina.

7 importante sfaturi de dormit in timpul celui de-al treilea trimestru de sarcina:
O mai buna intelegere a pozitiilor de dormit in timpul celui de-al treilea trimestru de sarcina
Tulburari de somn obisnuite
Fleacuri "de noapte"
Sfaturi de dormit in timpul celui de-al trilea trimestru de sarcina

Felicitari ca este in al treilea trimestru de sarcina!

Felicitari pentru ca ai ajuns la cel de-al treilea trimestru de sarcina, ultima etapa a calatoriei sarcinii - sau Odiseei Sarcinii cum ii spunem noi la Desprecopii!

Este important sa stii cum sa dormi

Ai putea fi surprinsa daca ai sti ca pozitia ta de dormit in timpul celui de-al treilea trimestru de sarcina este, de fapt, foarte importanta; mai ales pentru ca burtica ta creste acum mai mare pentru a se potrivi fatului in crestere. Mai jos, noi am decodat pozitiile exacte care te-ar putea ajuta sa dormi confortabil si cu care sigur copilul tau este in siguranta.

O mai buna intelegere a pozitiilor de dormit in timpul celui de-al treilea trimestru de sarcina:

 Se crede ca pe tot parcursul sarcinii, dormitul pe partea stanga este, probabil, cel mai bun. Aceasta pozitie permite trecerea perfecta a sangelui si a substantelor nutritive catre copil. In acelasi timp, aceasta pozitie te tine la distanta de experimentarea tuturor simptomelor nedorite ale sarcinii.
 Dormitul pe spate tinde sa provoace greata si boli de dimineata, si, de asemenea, afecteaza furnizarea de sange si de substante nutritive a copilului.
 In timp ce dormitul pe fata…pai, nu va fi posibil acum!
 Daca nu te simti confortabil sa dormi pe partea stanga, intotdeauna este mai bine sa incepi acest obicei in timp ce incerci sa concepi, astfel incat sa eviti nelinistea de mai tarziu.

somn sarcina

Tulburari de somn obisnuite:

Evident, cea mai frecventa tulburare de somn ce te ingrijoreaza in trimestrul al treilea o reprezinta loviturile copilului, tulburare care este, probabil, prea mare pentru a-ti permite sa dormi. In plus, intocmai ca la inceputul sarcinii, va trebui sa mergi la toaleta de mai multe ori, deoarece fatul in crestere pune presiune asupra vezicii, scazandu-i din capacitate.

somn sarcina

In afara de aceste probleme, alte fleacuri "de noapte" pot interveni in drumul tau catre obtinerea somnului bun in timpul celui de-al treilea trimestru:

 Crampe ale picioarelor
 Vise reale
 Sforait
 Dureri de mijloc
 Sindromul picioarelor nelinistite
 Mancarimi
 Arsuri la stomac
 Miscari ale copilului

Importante sfaturi de dormit in timpul celui de-al trilea trimestru de sarcina:

In timp ce simptomele mai sus mentionate sunt temporare si te vor bate la cap numai in ultimul triemestru de sarcina, majoritatea dintre ele pot fi abordate pentru a obtine un bun somn de noapte. Urmeaza aceste sfaturi simple pentru a evita pozitiile gresite de dormit in al treilea trimestru al sarcinii.

 Foloseste perne pentru a obtine o pozitie confortabila in timpul somnului. Daca este posibil, investeste intr-o perna speciala pentru sarcina, disponibila in magazinele speciale de maternitate.

 Incearca sa dormi pe partea stanga si aseaza-ti perne intre picioare si la spate pentru niste suport in plus.

 Dormi in pijamale largi si confortabile, evita hainele stramte. Foloseste tesaturi din bumbac ce permit corpului sa respire, care iti ofera confort si "sentimentul" de somn.

 Asezarea pe pat nu poate fi confortabila in al treilea trimestru de sarcina. Daca te simti confortabil cand stai pe un scaun sau o canapea, aseaza-te si trage un pui de somn.

 Consuma alimente usoare la cina. Evita alimentele condimentate, deoarece ele au tendinta de a provoca arsuri la stomac, care se agraveaza, de obicei, in timpul noptii.

 Incearca unele exercitii usoare, sub supravegherea unui antrenor, desigur. Acest lucru te va relaxa si ii va oferi corpului tau o buna aprovizionare cu oxigen, fapt ce te va ajuta sa dormi mai bine.

 Cu aproximativ 15 minute inainte de a te baga in pat, incearca sa te indepartezi de orice lucru care ti-ar putea distrage atentia si permite-i mintii tale sa se relaxeze. Ramai la ganduri pozitive si vei descoperi ca este mai usor sa atipesti.

Speram ca acest articol te ajuta sa-ti clarifici toate indoielile cu privire la pozitiile de somn in cel de-al treilea trimestru de sarcina. Daca nu, atunci cel mai bine este sa discuti cu medicul tau. Curand, va veni momentul sa mergi la spital si sa tii in brate un minunat bebelus.

Iti dorim o nastere sigura si toate cele bune pentru inceperea noii etape a vietii, cea de parinte!

Nu uita sa-ti impartasesti cu noi experientele tale cu privire la problemele de somn din cel de-al treilea trimestru al sarcinii pe forumul gravidutelor.

 Pozitii corecte si pozitii riscante de somn in timpul sarcinii

Exista pozitii ne-sanatoase de somn in timpul sarcinii> Da, un studiu recent efectuat in Marea Britanie a scos la iveala o stranie legatura intre pozitia de somn a femeii insarcinate si nasterea copilului mort.

Deoarece in timpul sarcinii uterul se mareste, exista posibilitatea ca acesta sa preseze vena cava si sa reduca astfel cantitatea de sange care circula prin ea. Organele si tesuturile noastre au nevoie de oxigen pentru a functiona.
Fara oxigen organele si tesuturile umane nu pot functiona.  Sangele din partea inferioara a corpului nostru se intoarce in inima, unde primeste oxigen datorita unei vene mari numita Vena Cava. Vena cava inferioara este un vas de sange mare, cu pereti subtiri, situat in apropierea coloanei vertebrale. Deoarece in timpul sarcinii uterul se mareste, exista posibilitatea ca acesta sa preseze vena cava si sa reduca astfel cantitatea de sange care circula prin ea.

Citeste mai departe despre ce pozitie de somn este recomandata gravidutelor ... mai departe

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
Calculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2021)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2020
Referinte: Journal of Reproductive Medicine - Israel -

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII