Beneficiile paducelului in timpul sarcinii

Beneficiile paducelului in timpul sarcinii

Beneficiile paducelului in timpul sarcinii

Intrebarea este, daca putem utiliza paducelul in timpul sarcinii?

Boabele de paducel au o lunga istorie de utilizare de catre fitoterapeuti, pentru tratarea afectiunilor cardiace, inclusiv hipertensiunea arteriala. Practicantii medicinei alternative, cum ar fi fitoterapeutii, folosesc boabele rosii sau negre, pentru tratamentul hipertensiunii arteriale sau a altor probleme cardiace in timpul sarcinii. Medicii traditionali insa, nu aproba utilizarea  paducelului in timpul sarcinii, deoarece studiile clinice nu s-au dovedit a fi in siguranta. Nu utilizati paducel pentru a trata problemele cardiace din timpul sarcinii, fara aprobarea si supravegherea medicului.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Proprietatile paducelului
Utilizarea paducelului in timpul sarcinii
Dozarea paducelului in timpul sarcinii
Riscurile consumului de paducel in timpul sarcinii
Plante interzise si nerecomandate in timpul sarcinii

Paducelul este o planta ce poate trata unele afectiuni cardiace

Paducelul este o planta cu o lunga istorie de utilizare de catre fitoterapeuti, pentru tratarea afectiunilor cardiace, inclusiv hipertensiunea arteriala.

Putem folosi paducelul in timpul sarcinii?

Intrebarea este, daca putem utiliza paducelul in timpul saricinii... Practicantii medicinei alternative, cum ar fi fitoterapeutii, folosesc boabele rosii sau negre, pentru tratamentul hipertensiunii arteriale sau a altor probleme cardiace in timpul sarcinii. Medicii traditionali insa, nu aproba utilizarea  paducelului in timpul sarcinii, deoarece studiile clinice nu s-au dovedit a fi in siguranta. Nu utilizati paducel pentru a trata problemele cardiace din timpul sarcinii, fara aprobarea si supravegherea medicului.

Proprietatile paducelului

Paducelul are puternice proprietati vasodilatatoare, ne spune fitoterapeutul si autorul Susun Weed, in cartea ei "Wise Woman Herbal for the Childbearing Year". Fructele contin, de asemenea, antioxidanti, substante care pot reduce deteriorarea ADN-ului celular prin distrugerea moleculelor, cunoscute sub numele de radicali liberi. Aceasta planta este folosita in Germania pentru a imbunatati bataile neregulate ale inimii si pot avea, de asemenea, proprietati de subtiere a sangelui.

Utilizarea paducelului in timpul sarcinii

Weed recomanda boabele de paducel pentru tratarea hipertensiunii arteriale esentiale in timpul sarcinii, mai degraba decat pentru hipertensiunea gestationala. Daca aveti tensiune arteriala crescuta inainte de a ramane insarcinata cat si in timpul sarcinii, aveti hipertensiune arteriala esentiala. Daca dezvoltati tensiune arteriala ridicata in timpul sarcinii, de obicei, dupa a 20-a saptamana de sarcina, aveti hipertensiune gestationala.

Autorul si botanistul englez Jill Rosemary Davies, recomanda de asemenea, folosirea paducelului pentru tratarea batailor neregulate ale inimii, varicelor sau trombozei in timpul sarcinii, in cartea sa, "In a Nutshell: Hawthorn". Din cauza hipertensiunii, tromboza si bataile neregulate ale inimii, pot avea cauze si efecte serioase, de aceea este recomandat sa discutati mereu cu medicul care va urmareste sarcina.

Dozarea paducelului in timpul sarcinii

Puteti cumpara paducel in mai multe forme: proaspat, tincturi, capsule, extracte lichide sau solide. Puteti face, de asemenea, ceai din boabe uscate, frunze si flori. (Weed recomanda o doza de tinctura de 15 picaturi de doua pana la trei ori pe zi, sau o cana de ceai pe zi). Davis afirma ca dozele mici sunt intotdeauna recomandabile, dar nu specifica o anumita cantitate.

Riscurile consumului de paducel in timpul sarcinii

Nu au fost efectuate studii cu privire la efectele acestei plante in timpul sarcinii, asa ca nu se stie daca planta ar putea afecta dezvoltarea fatului. Paducelul ar putea reduce tonusul uterin si nu este considerat sigur in timpul sarcinii, ne avertizeaza People’s Pharmacy. Efectele secundare includ dureri de cap, greata si batai rapide ale inimii.

Plante interzise si nerecomandate in timpul sarcinii

In timpul sarcinii trebuie procedat cu multa prudenta la alegerea ceaiurilor, uleiurilor esentiale sau tratamentelor pe baza de plante. Pentru ca, unele plante pot avea efecte foarte negative asupra sarcinii si pot duce chiar la pierderea sarcinii - asa ca atentie mare.

De exemplu, la gravide este interzisa folosirea laxativelor (purgativelor), specii care contin alcaloizi, precum si toate plantele sau substantele active vegetale specificate expres la fiecare formula sau planta descrisa. Citeste pe larg Plante interzise si nerecomandate in timpul sarcinii. 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor:  Milena Sadova,-  Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2017

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII