Este OK sa fi mamica egoista? Uneori da!

Este OK sa fi mamica egoista? Uneori da!

Este OK sa fi mamica egoista? Uneori da!

Multe mămici (mai ales cele aflate la primul copil) au impresia că nu se dedica suficient copilului. Rezultatul: sunt stresate, se neglijeaza, si deseori se confrunta cu depresii majore.

Sfatul nostru: este OK daca uneori esti o mămică egoistă :)

Este OK să angajezi pe cineva să te ajute cu curețenia in casa, mai ales dacă ai început serviciul.

Chiar și o dată pe lună ajută. Dacă nu ai deja o femeie în casa este bine să te gandești la această opțiune. Multe mămici, mai ales daca stau acasta pot sa exagereze cu curățenia.

După nașterea fetiței mele am înebunit cu curățtenia. Pierdeam ore in șir cu curățenia în fiecare zi, fiecare centimetru al casei trebuia să fie lună. Nu aveam timp de nimic, eram foarte frustrată. țipam la sotul meu cand făcea dezordine. Tensiunea mea se transmitea si la copil. Mi-am dat seama că îi fac mult rău. Am decis să apelez la o femeie să facă curatenie o data la doua săptamani. Apoi am mai coborât standardele. Acum sunt mult mai relaxată.

E în regulă să apelezi la o bonă (baby-sitter), astfel încât să putoți avea macar o oră timp pentru tine.

Multe mămici se simt vinovate să lase copilul cu o bonă sau chiar si cu părinții. Chiar daca nu lucrezi, oferă-ți acest confort.

Eu locuiesc in București si părinții mei sunt la țară. Au gospodărie si nu pot să mă ajute. Am refuzat să caut o bonă pentru că nu aveam încredere în nimeni. În cele din urmă am cedat la insistența soțului și am dat anunț pe net. A fost dificil să gasesc pe cineva. Păna la urmă am primit o recomandare de la o membră Desprecopii. Am găsit cea mai bună bona din lume si viața mea s-a schimbat total!

Este OK să accepți ajutor din partea familiei și/sau a prietenilor.

Ei nu s-ar oferi dacă nu doresc să ajute. Multe mamici extenuate refuza din diverse considerente ajutorul celor apropiați.

Prietena mea cea mai bună s-a oferit de mai multe ori să ma ajute cu cel mic. Seara aveam niste cursuri, sotul era in delegatie, părinți nu mai avem și chiar nu stiam cum să ma descurc. O refuzam constant pentru că imi era jenă sa o rog să tțna copilul la ea. Păna la urmă am cedat si am constatat că ajutorul ei este din inima si o face cu plăcere.

Este OK să dormi în timp ce copilul tău doarme.

Ai nevoie de (și meriți) odihna necesară ca sa nu te îimbolnăvești. Multe mămici, mai ales la primul copil si când bebe este mic nu profită suficient de timpul in care bebe doarme.

Când îl puneam pe Stefan la somn rămîneam lângă pătuț minim încă o jumătate de oră. Mă uitam cum doarme, dacă respira bine. Apoi mă apucam de străns prin casă. pregateam păpica, si eram in priză pânî se trezea. Nu aveam timp de nimic iar seara cădeam frîntă.

Nu refuza o tratație personala.

Un pahar de vin seara, o cafea dimineața, sau chiar ceva dulce (chiar dacă ingrașa). Aceste mici tratații oferă și momente de linițste, de refocusare.

De aproape două luni, după ce bebelino adoarme seara, savurez un pahar cu bere. Este un moment magic. Mă umple de energie pozitivă. La fel si cafeaua de dimineță. O beau pe la ora 11 când bebe merge la somn. O savurez in fața computerului. Stau pe facebook, citesc forumul (desprecopii) si apoi mă uit la retete rapide de mâncare.  Fiecare gură de cafea fierbinte imi încarcă bateria. Este momentul meu. 

 

Bucura-te de fiecare clipa cu copilul tau mamico pentru ca fericirea unei mame vine din lucrurile simple

”Bucura-te de fiecare clipa cu copilul tau, cresc atat de repede...” spun toti prietenii cu copii mai mari inca de cand l-ai adus acasa pentru prima oara. Doamne, ce dreptate aveau. Pe de o parte, cu oboseala, stresul și tăvălugul emoțional al primelor săptămâni, simți că niciodată nu-ți vei aparține tu ție din nou cu adevărat. Că niciodată nu vei mai merge la toaletă fără spectatori. Că niciodată nu vei mai dormi patru ore legate. Că sânii tăi nu vor mai fi niciodată altceva decât sursă de hrană. Timpul trece leneș, în aceeași rutină care te obosește, te transformă într-un roboțel care nu face altceva toată ziua decât să alăpteze, să schimbe funduri de bebeluș, să legene prunci semiadormiți și să cânte, până la senzația de saturație maximă, ”bate vântul frunzele” ... articolul complet AICI

Despre meseria de mama, merita citit si:

Copiii si limbile straine: atitudine si necesitate actuala 
Ce citeste copilul tau? Sugestii pentru lecturile copilariei
Unde au disparut idolii muzicali?
Curatenia de Pasti si Saptamana Patimilor
Dincolo de iubire intr-o alta dimensiune
Dorintele unei mame de 1 iunie 
Ceea ce nu am anticipat inainte de a deveni mama unui baiat 
O vara retro pentru copilul meu: cum ar putea fi
Impresii de pe insula in care nimeni nu m-a vazut plangand 

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII