Evoluția alăptării la al doilea copil - experienta mea

Evolutia alaptarii la al doilea copil - experienta mea

Evoluția alăptării la al doilea copil - experienta mea

In cele mai multe cazuri, alaptarea celui de al doilea copil diferă de modul in care a decurs alăptarea primului copil.

Pe de o parte - știm cum și ce ... insă mai intervine un personaj în ecuație....iata ce povesteste o mămică pe forumul Desprecopii:

Iata ce povesteste o mămică pe forumul Desprecopii:

Cand devii mama pentru prima data

Cand am devenit mama pentru prima oara, am crezut ca nasterea pune capat suferintelor tipice ale sarcinii. La capatul celor 40 de saptamani de sarcina, eram ca un balon, aveam picioarele umflate, urcam greu scarile de la scara blocului si ... aveam probleme cu constipatia. 

Insa, toate mi se pareau probleme mici, de trecut cu vederea pentru ca... la orizont se afla hopul cel mare: nasterea. Imi imaginam cu speranta si fericire ca in momentul in care imi voi tine copilul in brate - toate problemele mele se vor termina. Inclusiv amintirile durerii de la nastere...

Ei bine, a trecut si asta - stiti voi cum este - la cateva luni dupa nastere uiti durerile nasterii si te gandesti deja la urmatorul copil.

Alaptarea primului copil a decurs bine

Trebuie sa recunosc ca alaptarea primului bebelus a fost relativ simpla - aveam lapte cat pentru 3, eram calma, relaxata si stiam pe de rost toate sfaturile de alaptare de la Desprecopii. Pentru ca le citisem inca din timpul sarcinii.

Alaptarea celui de al doilea copil ...

Nimeni insa nu ma pregatise pentru alaptarea celui de al doilea copil. Pentru ca, dintr-o data, aveam o mie de alte lucruri de rezolvat.

In timp ce il alaptam pe cel mai, cel mare (de 5 ani) tragea de mine sa ii citesc din cartea cu povesti, sa ii dau de mancare si lui, sa il sterg la fund ...

cam asa....


 

 Alimentatia mamei in timpul alaptarii

Plante care pot sa scada productia de lapte matern
Plante aromatice care pot fi daunatoare pentru mama si copil in timpul alaptarii
Ce mananca mama cand alapteaza?
Super alimente pentru mamici care alapteaza
Alaptarea si alcoolul
Alimentatia mamicilor care alapteaza poate influenta laptele
15 Alimente de evitat in timpul alaptarii
Pilulele pentru stimularea lactatiei

Alaptarea - ghid complet

Alaptarea bebelusului este cel mai natural si mai hranitor mod de a contribui la dezvoltarea sanatoasa a copilului tau. Toate studiile medicale demonstreaza ca alaptarea la san aduce copilului absolut toata hrana de care are nevoie, ii intareste sistemul imunitar si ii scade sansele de a contracta infectii. Laptele matern isi schimba compozitia in timp - adaptandu-si compozitia nutritionala, necesitatilor sugarului. In afara de avantajele sanatatii, alaptatul este un timp special menit adancirii relatiei dintre mama si copil. Astfel, timpul alaptatului reprezinta momente pretioase de tacere, plina de comunicare intensa si dragoste impartasita. Totul despre alaptare, cu detalii  - de la Desprecopii.com:

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

Forumul de ALAPTARE 

Pe forumul desprecopii.co exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca. 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII