Când ai de gând să faci un copil? Intrebări care dor

Cand ai de gand sa faci un copil? Intrebari care dor

Când ai de gând să faci un copil? Intrebări care dor

Pâna cand nu iti dorești să ai un copil ... nu dai prea multa importanta intrebarilor deplasate de la prieteni, soacra, mama, vecine, matuși sau babe ...Cand ai de gand sa faci si tu un copil? Dar cand faceți un bebe?

Insa dupa ce intri in aceasta perioada (nu intotdeauna lipsita de stres) incepi sa remarci ce dureroase pot fi anumite intrebari ...si cat de rautacioase in acelasi timp.  Dureroasele si iritantele intrebari ale celor din afara sufletului tau...

in acest articol veti citi mai multe despre:
15 luni de chin pentru a avea un copilas
Iti faci mereu griji ca ceva nu este ok
Pune-te in locul acelei femei
Esti tu persoana care intreaba ceva ce nu ar trebui? Judeci tu oamenii pentru ca nu au copii?

Cand bebe se lasa asteptat ...

Dupa cateva luni in care incerci fara succes sa ramai gravida, parca oricinare intrebare despre - cand faci un copil - de ce nu faci un copil - cand vine bebe - ... pare ca o palma. E ca o intruziune duroasa intr-un subienct sensibil ...

E foarte normal sa te simti asa. Pentru ca, nimeni nu stie exact tensiunea si stresul prin care treci si nimeni nu incerca sa te inteleaga...

Iata niste ganduri de pe cel mai citit forum al mamicilor care isi doresc un copilas: Asteptand o comoara in viata noasta.

15 luni de chin pentru a avea un copilas

Noua ne-au trebuit 15 luni pentru a ramane insarcinata cu primul nostru copil. Luni intregi am urmarit temperatura de baza a corpului, dupa incercare am stat intinsa pe spate, am facut testati pentru diferite probleme si ne rugam dimineata si seara sa fim binecuvantati cu un copil. In final, ne-a trebuit o sesiune de Clomid si IUI inainte de a ramane insarcinata cu baietelul nostru, la 15 luni dupa ce am inceput sa incercam.

Insa acesta nu este un lucru pe care il mentionezi intr-o conversatie obisnuita. Cand cineva te intreaba “Cand faci si tu un copil?”, nu te descarci de tot stresul pe care l-ai strans luni de zile, poate chiar ani, despre cat de grea a fost incercarea ta de a ramane gravida.

Iti faci mereu griji ca ceva nu este ok

Iti faci griji ca este posibil sa fie ceva in neregula cu tine sau ca ai facut ceva gresit iar acum esti pedepsita. Te temi ca nu vei putea niciodata sa experimentezi sarcina si sa iti tii copilul nou-nascut in brate. Plangi de fiecare data cand ai menstruatie si cand vezi un bebelus sau o femeie insarcinata, te grabesti sa-ti opresti emotiile, caci ele ar putea rapi ce este mai bun in tine.

Pune-te in locul acelei femei

Imagineaza-ti ca cineva vine la tine si dupa ce discutati o perioada, te intreba cand intentionezi sa iti construiesti o familie. Iti spun ca ar trebui sa incepi devreme deoarece esti maritata de ceva timp. Tu stii ca ei te judeca pentru un lucru asupra caruia nu ai niciun control. Insa nu le poti povesti despre lupta pe care o porti cu propriul corp. Fapt pentru care incerci sa te comporti obisnuit si sa raspunzi cu “oh, nu stiu, vom vedea” si apoi incerci sa schimbi rapid cursul conversatiei.

A avea copii este o decizie persoanala

Esti tu persoana care intreaba ceva ce nu ar trebui? Judeci tu oamenii pentru ca nu au copii?

Nu esti tu persoana care decide cand ar trebui ca cineva sa aiba copii. A avea copii este o decizie persoanala. Este intre un barbat si o femeie, si nimeni altcineva nu ar trebui sa le spuna cand ar trebui sa isi mareasca familia. In vietile lor ar putea exista lucruri, despre care tu nu ai nici o idee, care ar putea face imposibila aparitia unui copil la acel moment. Toata lumea se confrunta cu probleme, iar de cele mai multe ori, ele sunt mult mai dificile decat cele prin care treci tu.

Cand noi incercam sa avem un copil, eram un dezastru din punct de vedere emotional. Parca eram bipolara, deoarece imi faceam foarte multe sperante de fiecare data cand ovulam, si timp de doua saptamani eram entuziasmata si optimista, insa apoi realitatea ma lovea cu ciclul lunar si ma simteam nefericita pentru alte doua saptamani. Iar apoi totul o lua de la capat. Luna dupa luna.

Asadar, te rog, te implor, opreste-te din a mai intreba alte femei cand intentioneaza sa aiba copii. Nu le mai judeca pentru faptul ca au un loc de munca in loc sa aiba copii, sau ca ele calatoresc in loc sa aiba copii. Opreste-te din a-i judeca pe ceilalti pentru lucruri despre care nu stii absolut nimic. Pentru ca in timp ce ai putea crede ca cineva si-a amestecat prioritatile, acestia ar putea trece prin cea mai dura lupta a vietii lor, sau poate ca nu, si pur si simplu nu sunt pregatiti sa aiba copii. Oricum ar fi, nu este decizia ta, si nu este treaba ta sa ii impingi de la spate.

Ideea este sa nu mai intrebi niciodata pe cineva cand intentioneaza sa aiba copii, deoarece pentru cineva care se lupta cu infertilitatea, aceasta este cea mai rea intrebare pe care i-ai putea-o adresa..

Incercarea de a concepe un copil: cum sa scapati de stres si presiune

Ah, cunoastem sentimentul acela de tristete cand vezi ca un test de sarcina a iesit iar negativ. E apasator si doare. Nu-i asa ca va apasa incercarile de a ramane insarcinata? Gata, este timpul sa scapati de presiune! Intai de toate, de cate ori nu ati auzit despre cupluri care spuneau ca le-au incercat degeaba pe toate, iar atunci cand nu s-au mai straduit – BANG – au conceput un copil minunat? Iata sfatul intelept de la Desprecopii.com citeste in continuare aici >

Calculul ovulatiei si al fertilititatii

Calcularea aproximativa a datei ovulatiei este posibila numai femeilor cu un ciclu menstrual regulat, pe cand cele care au o menstruatie neregulata le este recomandat sa foloseasca metode aditionale. 

Selecteaza data primei zile a ultimei perioade menstruale

   

Numarul mediu de zile dintre doua cicluri menstruale in cazul tau

Data ovulatiei este:

Perioada fertila este este:

 
 

Despre conceperea unui copil, va recomandam sa cititi neaparat :)

Trei secrete esentiale ca sa ramai insarcinata
Pozitii sexuale pentru conceperea unui copil
Dupa cate luni de incercari ar trebui sa ne impacientam daca nu ramanem insarcinate?
Plante care stimuleaza fertilitatea dupa 35 de ani
Sarcina dupa un avort: cat de curand?
Incercarea de a concepe un copil: cum sa scapati de tensiunea ei
Placerea sexului si sansa de a concepe un copil
Pot ramane insarcinata daca ...?
Ovulatia si calculul ovulatiei

Forum si comunitate de suport pentru femeile care isi doresc sa devina mamici: Asteptand o minune in viata noastra - haideti alaturi de noi.  

autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate © 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII