Sa respectam optiunile de moda ale fetitei

Sa respectam optiunile de moda ale fetitei

Sa respectam optiunile de moda ale fetitei

Cand esti mama de fetita descoperi la un moment dat pasiunea ei pentru moda si accesorii. E bine sa incurajam exprimarea fetei pentru a-si gasi propria personalitate.

Alegerile vestimentare reprezinta o forma de auto-exprimare, si permit copiilor nostri sa arate lumii cine sunt si faptul ca ei sunt increzatori sa fie acea persoana. Alegerea outfit-ului reprezinta o modalitate usoara de a oferi putere copiilor.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Operatiuni ninja pentru aranjare
Nu merita lupta...
Hainele pe care le purtam spun o poveste
Capriciile modei la copii, despre alegeri, nazuri si dilemele parintilor

Cand micile fetite incep sa descopera exprimarea prim intermediul modei

Daca tu, ca mama de fetita ajungi in momentul in care fetita ta descopera moda si exprimarea personalitatii prin intermediul garderobei, aceste randuri iti sunt dedicate. Iata ce ne povesteste o mamica de pe forumul Desprecopii.

 

Fetele mele sunt actualmente cucerite de moda. As spune ca acum sunt obsedate de oglinda. In timp ce eu ma multumesc cu niste tricouri, blugi si niste rochii lejere, fetele mele trateaza ritualul imbracatului ca ceva foarte sofisticat.  Imbracatul de dimineata este o adevarata ceremonie a unui eveniment super fabulos. Are loc scotocitul prin toate dulparule si sertarele dulapuri. Schimbatul garderobei. Peste tot stau aruncate sandalute, accesorii, puf-uri de parfum, luciu de buze si piruiete de balerina in fata oglinzii.

 

Operatiuni ninja pentru aranjare

Imbracamintea siaccesoriile sunt o expresie a persoanei care suntem, una de care micile tetite incep sa devina tot mai constiete. Si e bine ca mamica unei fetite sa respecte alegerile micutesi sale fashioniste.

Adriana - mamica celor 3 fetite ne povesteste in continuare ...

Eliana -  fiica mea in varsta de 5 ani, a inceput chiar sa se strecoare din pat ca un ninja pentru a se aranja complet (luciu de buze, mana plina de bratari si multe altele) inainte de a ma scutura pentru a ma trezi si intreba cu cea mai cuminte voce de fetita daca arata bine / daca este frumoasa.

Pe masura ce inceputul unui nou an scolar se apropie de noi, sunt sigura de un singur lucru: Nu exista nici o cale prin care aceste domnisoare ale mele bine indoctrinate in moda sa dr indrepte fara o lupta de la absoluta libertate a verii catre stilul rigid al garderobei scolare. In aparenta, copiii au propriile lor personalitati si opinii – Imi doresc ca cineva sa-mi fi spus din greseala acest lucru atunci cand eram insarcinata si visam cu ochii deschisi la cum va fi viata cu copii.

Nu merita lupta...

Am spus clar ca nu va exista machiaj si ca periatul parului va fi efectuat de catre Mama. Dar notiunea de a le alege eu outfit-urile si de a le forta sa se supuna? Nu merita lupta, chiar daca aceasta inseamna ca Ellie ajunge la gradinita purtand pantaloni de lana, cu fustite pufoase, cu doi pantofi din perechi diferite si cu cat de multe accesorii poate pune pe ea.

Aceste fetite isi vad deja hainutele ca pe expresii a ceea ce ele reprezinta. Atat timp cat se aranjeaza potrivit – insemnand ca nu poarta patru pulovere atunci cand sunt 30 de grade, sau maieuri pe zapada – de ce sa le iei aceasta bucurie? Cui ii pasa intr-adevar daca toate culorile si nuantele se accidenteaza violent si ma fac sa ma rusinez? Daca ele sunt fericite si increzatoare, de ce mi-ar pasa de ceea ce crede oricine altcineva? Pentru ca, daca e sa fim onesti, parerile celorlalti oameni sunt singurul motiv pentru care ne luptam cu ai nostri copii in privinta outfit-urilor nepotrivite alese de ei.

Hainele pe care le purtam spun o poveste

Ia in considerare: Hainele pe care le purtam spun o poveste. Ele reprezinta o forma de auto-exprimare, si permit copiilor nostri sa arate lumii cine sunt si faptul ca ei sunt increzatori sa fie acea persoana. Alegerea outfit-ului reprezinta o modalitate usoara de a oferi putere copiilor. Consider ca este de datoria mea sa-mi las fetele sa straluceasca – as prefera sa le prmit sa se exprime liber si confortabil acum, inainte de a ma contrazice cu ele in privinta modalitatilor de exprimare a sinelui mai tarziu. Cine suntem noi pentru a sta in calea descoperirii persoanelor care sunt si a ceea ce le place?

As minti daca as spune ca nu am purtat o lupta pentru a ajunge la punctul in care le pot lasa sa fie ceea ce sunt. De fapt, a fost foarte, foarte greu sa renunt la ciudatele mele tendinte de control si la dorinta mea de a avea fete care sa para ca au iesit de pe paginile unui scump catalog. Insa am crezut cu putere in importanta de a-mi invata fetele ca ele pot sa faca lumea un loc mai bun doar fiind ele insele. Pe masura ce mi-am privit fetele purtand, la alegerea lor, tinute salbatice, am stiut ca sunt increzatoare, si entuziasmate, si ca se simt cea mai buna versiune a lor. Ce altceva in plus si-ar mai putea dori o mama?

 

Capriciile modei la copii, despre alegeri, nazuri si dilemele parintilor

La momentul de demult in care singura dilema era daca ii dai body-ul albastru cu dungi sau pe cel albastru cu buline, timpurile de azi pareau o utopie. Atunci, cand odrasla isi exprima preferintele doar pentru masinuta cu lumini si sunete in detrimentul papusii, vremurile cand urma sa devenim sclavii modei erau indepartate si ireale. Dar iata-le, in deplinatatea manifestarilor lor...

Citeste mai departe AICI



 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII