Cum putem trata anemia?

Cum putem trata anemia?

Cum putem trata anemia?

Pe scurt

  • Anemia feripriva este cea mai frecventa deficienta nutritionala intalnita la copiii din Romania. Cu toate ca reprezinta una dintre cele mai des intalnite probleme nutritionale intalnite la copii, aceasta este de multe ori trecuta cu vederea.


    Anemia feripriva nu apare brusc, persoanele care sunt afectate de ea trecand prin mai multe stadii de deficienta, incepand cu scaderea rezervelor de fier din organism, in timp ce cantitatea de fier din globulele rosii ramane constanta. Daca aceasta epuizare a resurselor de fier nu este oprita la timp, ea se transforma in deficit de fier la nivelul globulelor rosii, conducand la anemie.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Simptomele anemiei feriprive
Cum putem sa ne ferim micutii de anemia feripriva?
Cauzele anemiei la copil
Tratamentul anemiei feriprive

Netratata, anemia afecteaza dezvoltarea cerebrala a copiilor si poate determina intarzieri intelectuale si cognitive majore. Insa anemia feripriva poate fi depistata printr-o simpla analiza de sange recoltata din deget. De aceea, este important ca parintii sa fie atenti la comportamenul micutilor si sa se adreseze unui medic pediatru pentru a clarifica orice banuiala. 

Simptomele anemiei feriprive

oboseala si salbiciunea
 paloarea pielii  (mai ales sub unghii)
 ritmul cardiac accelerat si un murmur cardiac detectabil printr-un control medical
 iritabilitatea
 scaderea poftei de mancare
 ameteala
 buze palide
 maini si picioare reci
 ameteli
 respiratie ingreunata
 rezultatele la scoala sunt mai putin bune
 tiuit in urechi

Atentie: Niciodata sa nu-i dai tu diagnosticul, numai un medic poate constata acest lucru!

Cum putem sa ne ferim micutii de anemia feripriva?

Alimentatia joaca un rol esential in dezvoltarea armonioasa a organismului, iar parintii sunt primii care pot  preveni instalarea acestei afectiuni, controland cu atentie dieta copiilor si asigurandu-se ca acestia primesc necesarul zilnic de fier. Printre alimentele bogate in fier se numara: ficatul de pasare, carnea rosie, pestele gras, ouale, lintea, legumele verzi si cerealele integrale, care, in combinatie cu alimente bogate in vitamina C, pot determina o mai buna absorbtie a fierului de catre organism.

La randul lor, medicul de familie si medicul pediatru joaca un rol esential in identificarea unei posibile probleme determinate de lipsa de fier.

In concluzie, sanatatea copilului, dar si a adultilor, depinde in mare masura de alimentatie. Un regim echilibrat poate face minuni, prevenind aparitia unor probleme mai serioase. Pentru ca organismul micutilor sa se dezvolte normal e important sa alegem cele mai potrivite alimente, contribuind la construirea unui comportament nutritional sanatos inca din primii ani de viata.

Cauzele anemiei la copil

 Isuficienta absorbtiei fierului din alimente
 Infectie
 Crestere rapida - Perioada cu cel mai alert ritm de creștere este cea până la vârsta de 3 ani, când creierul cunoaște o dezvoltare considerabilă, precum și principalele procese mentale și motorii. De aceea, aportul adecvat de fier în această perioadă este esențial.
 Pierderi de sange - in momentul in care copilul a pierdut sange din cauza unei lovituri.
 Lipsa vitaminei B12 -  Producerea globulelor rosii ,care transporta oxigenul, este dereglata de o insuficienta a vitaminei B12. De aceea copilul oboseste foarte tare si sufera de anemie.
 De asemenea poate fi vorba de o dereglare ereditara in sange (hemofilie).

 Lipsa altor metale din organism – Anemia poate fi determinată și de deficiența altor oligoelemente. Asocierea dintre fier, cupru și zinc este indicată în anemie, având eficiență clinică mai rapidă.

Tratamentul anemiei feriprive

Chiar daca anemia feripriva apare adesea ca urmare a unei diete sarace in fier, o dieta echilibrata sustinuta si prin suplimente, poate imbunatati singure nivelul de fier din sange. FERRODEP® sirop contine o combinatie de fier in forma de pirofosfat micronizat si dispersabil, cupru, pidolat de zinc si un complex de vitamine si minerale, cu actiune eficienta in preventia si corectarea anemiei feriprive.

Este necesara suplimentarea cu fier dupa primele 6 luni de viata, perioada cu cel mai alert ritm de crestere, cand rezervele de fier se epuizeaza rapid.

FERRODEP® sirop este de prima intentie in preventia si corectarea anemiei feriprive: contribuie la acoperirea carentelor de fier, asigura o biodisponibilitate crescuta (98-100%), o stabilitate crescuta in sucul gastric si o absorbtie lenta, contribuie la suplimentarea cu vitamine si minerale a organismului, la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ, la formarea hematiilor si hemoglobinei, si mentine functia imunitara normala.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII