7 lucruri pe care să ți le spui când copilul tău are un tantrum in public

7 lucruri pe care sa ti le spui cand copilul tau are un tantrum in public

7 lucruri pe care să ți le spui când copilul tău are un tantrum in public

Nu avem cum scapa de accesele de furie/tantrumurile copilului... orice parinte stie cat de dificile sunt, mai ales intr-un loc public!

Deci, data viitoare cand micuta/micutul ta/tau va avea un tantrum, sa-ti amintesti urmatoarele 7 lucruri. Te vei simti mult mai bine :)

in acest articol veti citi mai multe despre:
1. Totul este normal!
2. Si respira adanc ...
3. Este doar o reactie impulsiva
4. Cauta doar atentie
5. Canta la la la laaaaa!
6. Judecatorii vor judeca ... si ce?
7. Ramai pe pozitie
Tantrumul copilului sau plansul programat: cum le prevenim eficient

1. Totul este normal!

Tu si copilul va bucurati de o dupa-amiaza minunata in parc, cand acesta se transforma brusc intr-un isteric in miniatura ...Da, ar parea imposibil sa crezi ca e acelasi copilas prietenos care te-a imbratisat mai devreme, dar e normal. "In timpul unui tantrum, copilul isi exprima modul in care se simte, in cel mai simplu mod posibil", spune Joanne Mallon, autorul Toddlers, o carte de succes publicata in Statele Unite:  Un manual de instructiuni: Un ghid pentru supravietuirea anilor, de la 1 la 4.

Pe scurt, copilul nu are inca abilitatile de a se autocontrola sau de a se exprima intr-un mod diferit. Mania si frustrarea se ciocnesc, iar rezultatul poate fi destul de surprinzator.

2. Si respira adanc ...

Incearca sa inspiri si sa expiri adanc de vreo 10 ori - acesta este cel mai rapid mod de a te calma putin. Ultimul lucru pe care vrei sa-l faci este sa atingi niveluri similare de frustrare si furie cu al copilul. Esti adult si trebuie sa ramai calm, iar astfel (degetele incrucisate) il vei ajuta sa se calmeze.

3. Este doar o reactie impulsiva

Oricare ar fi motivul torturii copilului tau - ai taiat sandvisurile in triunghiuri cand el le doreste patrate, sora lui are varicela si el nu - aminteste-ti ca reactioneaza la impuls. "Deci, in timp ce uneori poti anticipa si evita un tantrum inainte ca acesta sa inceapa, alteori - ei bine, nu poti sa faci prea multe", spune Joanne. Uneori, accesele de furie rezulta in urma oboselii, frustrarii la plictiseala sau foame - sau toate cele de mai sus.

tantrum copil

4. Cauta doar atentie

Cel mai bun mod de a gestiona un tantrum, este sa te gandesti la el ca la un spectacol sau o performanta. "Fiecare spectacol are nevoie de o audienta si, uneori, cea mai eficienta modalitate de a face fata accesului de furie este de a-l ignora", spune Joanne. "Daca poti, muta-ti atentie catre altceva. Acest lucru va avea de asemenea efectul de a-i distrage copilului atentia. Si merita sa ne amintim ca, daca este suprasolicitat, nu este vina lui, asa ca este important sa fim si intelegatori.

5. Canta la la la laaaaa!

Sau orice alt cantec care te ajuta sa iti distragi atentia de la lucrurile inspaimantatoare pe care le-a facut copilul si care te vor duce intr-un "loc mai fericit".

6. Judecatorii vor judeca ... si ce?

Copiii mici nu isi programeaza voit un trantrum/acces de furie. "Cand copilul are un tantrum intr-un loc public, este usor sa te simti constient de sine, ca si cand alti oameni te vor judeca", spune Joanne. "Bineinteles ca, daca copilul tau are un acces de furie intr-un restaurant sau intr-un loc aglomerat cu o asteptare rezonabila de liniste si pace, ar trebui sa incerci sa va retrageti si sa rezolvati problema in alt loc. Dar aminteste-ti ca, in calitate de parinti, toti am trecut prin astfel de situatii", adauga Joanne. "Fii pregatit si gandeste-te la strategiile pe care le vei folosi atunci cand va aflati doar voi doi - pentru ca intr-o zi, va trebui sa faci fata acestor accese de furie si in public. Strategiile pe care le folosesti la domiciliu, cum ar fi pedeapsa tip Time out sau ignorarea, pur si simplu nu pot fi practicate in alta parte."

7. Ramai pe pozitie

Incearca sa nu te lasi infrant de un tantrum, sau altfel vei stoca probleme pentru comportamente viitoare. "Daca vei ceda, copilul va realiza ca printr-un tantrum poate obtine ce isi doreste, destul de usor", spune Joanne. "Copilul trebuie sa invete ca un astfel de comportament nu aduce recompense. Trebuie sa recunoastem insa, ca uneori mai si cedam. Sa nu te simti rau, fiecare greseste. Si in plus, uneori merita sa asculti motivul pentru care copilul este suparat, pentru a vedea daca poti remedia situatia."

Voi cum reusiti sa va calmati cand copilul are un acces de furie/tantrum in public? Spuneti-ne in caseta de comentarii de mai jos, si poate reusim sa ajutam si alti parinti aflati la ananghie :)

Tantrumul copilului sau plansul programat: cum le prevenim eficient

Tantrumurile sau crizele de plans necontrolat ale copilului - sau valuri mari de emotie cu care se confrunta parintii oricarui copilas dupa 2 anisori ... Asadar, copilul face o criza de furie in public iar noi, parintii trebuie sa stim cum sa ii facem eficient fata. Iata cateva sfaturi foarte bune ...

Citeste mai departe articolul complet AICI

Sfaturi la obiect despre cum trebuie reactionat in diverse momente de negatie:

Ce facem cand copilul tipa si urla
Cum ii cumintim pe copiii neastamparati? 
Cand copilul atinge si sterpeleste obiectele periculoase 
Cand copilul arunca mancarea si tacamurile in mod intentionat
Cand copilul musca si / sau loveste
Cand copilul se agita si se enerveaza in timp ce este imbracat 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII