Vitaminele prenatale și greutatea copilului la naștere - iată ce e bine de știut

Vitaminele prenatale si greutatea copilului la nastere - iata ce e bine de stiut

Vitaminele prenatale și greutatea copilului la naștere - iată ce e bine de știut

Femeile insarcinatate sunt sfatuite sa ia vitamine in timpul sarcinii. Vitaminele specifice sarcinii (vitaminele prenatale) sunt benefice bebelusului. Studiile arata ca pilula zilnica de multivitamine previne greutatea redusa la nastere.

Iata sfatul de la Desprecopii.com:

in acest articol veti citi mai multe despre:
Rezultatele studiului despre legatura din vitamine si greutatea bebelusului la nastere
Multivitaminele, o alegere sigura si eficienta pentru femeile insarcinate
Alimentatia nesanatoasa in timpul sarcinii: efecte si legatura cu genele copilului
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina 

Rezultatele studiului despre legatura din vitamine si greutatea bebelusului la nastere

Faptul ca viitoarele mame iau suplimente de multivitamine reduce riscul de a naste bebelusi subponderali, ceea ce poate duce la alte probleme de sanatate pentru bebelusi. Femeile insarcinate care au luat zilnic multivitamine nasc copii mai mari, arata un studiu.

Acesta este primul studiu care arata ca multivitaminele prenatale au o influenta asupra femeilor din tarile dezvoltate. Se stia deja ca multivitaminele au efecte la femeile din tarile aflate in dezvoltare, unde alimentele pot lipsi, iar dietele pot fi dezechilibrate. Studiul a examinat efectul multivitaminelor asupra a 400 de femei insarcinate avand deficit de vitamine si minerale, ce traiau in estul Londrei, Anglia.

In timpul primelor 12 saptamani de sarcina, jumatate dintre ele au inceput sa ia multivitamine. Acestea contineau 19 vitamine si minerale, printre care fier, acid folic si vitamina D. Celelalte au luat pastile ce nu contineau vitamine ci doar amidon. Dupa ce au nascut, medicii au constatat ca acelea care luasera suplimentele aveau un nivel mai ridicat de fier, folati, tiamina si vitamina D.

Desi nivelul de fier a scazut la ambele grupuri, la sfarsitul sarcinii 55 la suta dintre femeile care luau pastile cu amidon aveau niveluri deficitare de vitamine si minerale fata de 36 la suta dintre cele care luau suplimentele.

Bebelusul in crestere are mai mare nevoie de noi globule rosii. Acest lucru va expune riscului de anemie, ceea ce inseamna un nivel scazut de fier. Desi toate femeile insarcinate sunt expuse riscului de anemie, cele care au avut sarcini recente, poarta mai multi fetusi, sau au fost subnutrite in orice perioada din timpul sarcinii au un risc si mai mare de a face anemie.

Cea mai semnificativa descoperire a fost ca mamele care luau vitamine prenatale au dat nastere mai rar unor bebelusi subponderali.

8 dintre cei 88 de bebelusi nascuti de femeile care luau suplimente au fost considerati mici, fata de 13 dintre cei 61 ai mamelor care luau pastile cu amidon. Bebelusii femeilor care luau suplimente aveau in medie cu 120 g mai mult decat ceilalti.

Multivitaminele, o alegere sigura si eficienta pentru femeile insarcinate

Specialistii declara ca ceea ce se intampla in uter aproape ca programeaza bebelusul pentru viata. Bebelusii de greutate mica au un risc mai mare de probleme de respiratie si de a face icter. Ca adulti, au de asemenea un risc mai mare de a suferi de obezitate, diabet sau atacuri de inima.

Asa incat este mai simplu ca viitoarele mame sa ia multivitamine prenatale decat sa aiba grija de un bebelus cu probleme la terapie intensiva.

Studiul, a fost efectuat de Institute of Brain Chemistry and Human Nutrition la London Metropolitan University si Homerton University Hospital, a fost publicat in British Journal of Nutrition.

Alimentatia nesanatoasa in timpul sarcinii: efecte si legatura cu genele copilului

O alimentatie nesanatoasa a viitoarei mamici poate altera permanent celulele fatului si a generatiilor viitoare. Medicii recomanda femeilor insarcinate sa nu manance pentru doi, si sa evite junk food-ul bogat in grasimi.

IAta mai multe detalii despre alimentatia nesanatoasa in timpul sarcinii: efecte si legatura cu genele copilului. Cercetatorii cred o dieta nesanatoasa poate modifica permanent celulele unui copil nenascut - si a generatiilor viitoare.

Acest lucru sugereaza ca o alimentatie sanatoasa in timpul sarcinii ar putea reduce nivelurile de cancer de san, cancerul cel mai frecvent al femeilor in Europa. (afecteaza una din zece femei) citeste mai departe aici. 

 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Descarca aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

► Te invitam sa descarci aplicatia pentru 
IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

↘️ Cauta si pe Facebook Desprecopii. - De asemeni, Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2023).

Vino in cel mai mare grup privat, moderat de Desprecopii: Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii sau pe grupul JURNAL DE SARCINA

❤️Ne găsesti si pe Instagram Desprecopii - unde postăm continut dedicat gravidutelor si bebelusilor. Vino alături de Comunitate Desprecopii ❤️

 

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Milena Sadova - redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2023

documentare: webMD

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. Vivela
    Vivelatrimis la 3/6/2010

    ce e mai aiurea in articolul asta e ca iti lasa impresia ca daca nu ai luat vitamine si minerale in timpul sarcinii o sa ajungi cu copilul la terapie intensiva...n-am luat nici la prima sarcina, n-am luat nici acum, astept sa nasc din clipa in clipa. analizele au fost perfecte si prima data si acum.eu nu zic ca uneori nu e indicat sa iei suplimente, insa mai bine s-ar face o campanie prin care femeile insarrcinate sa fie indemnate sa se alimenteze corect, sa ramana active pe perioada sarcinii, chestii de bun simt. ca femeile care nu au ce manca, ma indoiesc ca dau sute de mii sau milioane pe luna pentru suplimente.

    Raspunde la acest comentariu
  2. eumada
    eumadatrimis la 1/6/2010

    Eu nu am luat multivitamine ca nu toleram si am facut o fetitza de 3850 gr si 53 cm inaltime.....prietena mea a luat si a nascut 3000 gr,48 cm...E foarte relativa chestia...eu am tinut alimentatia din scurt ea a mancat ca purcelu`...io 40 de kile luate ea 10...aceeasi varsta ea grasunica prin definitie eu topmodel....deci?eronat si acest articol

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII