Fiecare mamica poate alapta: Seminar despre alaptare in Bucuresti (video)

Fiecare mamica poate alapta: Seminar despre alaptare in Bucuresti (video)

Fiecare mamica poate alapta: Seminar despre alaptare in Bucuresti (video)

Fiecare mamica poate alapta! Acesta este numele unui eveniment de succes organizat de DESPRECOPII.COM  in Bucuresti, 18 octombrie 2017.

Iata toate detaliile despre acest eveniment si inregistrarea integrala - video.

Fiecare mamica poate alapta: Seminar despre alaptare in Bucuresti 18 octombrie 2017 (video inclus) - comunicat de presa

EVENIMENT DESPRECOPII.COM

Partener principal: MEDICOVER
Locatia: Sala Panoramic - Hotel Marshal Gardens, Bucuresti 18 octombrie 2017
Au fost prezente peste 230 de persoane in sala – dintre care peste 200 de gravidute si evident si tatici simpatici.

- Inregistrarea integrala a evenimentului este aici
- Albumul de poze al evenimentului aici.

Pentru ca sustinem alaptarea si stim ca nu e usoara

Dupa succesul evenimentul despre alaptare pe care l-am sustinut la Iasi in iulie, am fost intrebati/rugati de un numar foarte mare de gravidute de pe forumul de sarcina de la Desprecopii - sa organizam si unul cu aceeasi tema si in Bucuresti.

Iar pentru a veni in ajutorul lor si pentru a le da sansa sa stie multe din secretele alaptarii, am organizat si la Bucuresti evenimentul acesta: Fiecare mamica poate alapta. Imediat am primit sustinerea si suportul MEDICOVER, caruia ii multumim pentru deschidere si realul interes pentru acest subiect.


Impreuna la Selfie-ul traditional. Peste 230 de participanti au fost in sala!

MEDICOVER sustine alaptarea  - la fel si sponsorii care au participat la seminar

Evenimentul a fost sustinut cu drag de catre MEDICOVER.  Ne-au fost alaturi Cord Blood Center, Chicco, Klorane Bebe, Alinan, Aquatique.

Fiecare mamica poate alapta - video integral  

 


   Evenimentul a fost transmis separat de 3 canale media: Facebook  Desprecopii, Facebook Cord Blood, Desprecopii.com homepage – si are - deja peste 25 de mii de vizualizari insumate. 

Desfasurarea evenimentului

Evenimentul a  fost deschis de Florin Popescu, managerul Desprecopii.com, cu  prezentarea speakerilor si a programului.  Apoi, Florin a prezentat situatia alaptarii in Romania – cu date din cercetarile facute pe forumul Desprecopii.com si date din sondajele facute pe Facebook  Desprecopii.

► A urmat apoi prezentatia Magdei Aldea, mamica bebelusei Sara si redactor la Desprecopii.

Magda, a inceput prezentatia ei povestind emotionata ca in urma cu un an, a fost una din mamicile participante la un eveniment despre alaptare desfasurat de Desprecopii. Motivul era disperarea ei in ceea ce priveste alaptarea fetitei ei. Magda, a intampinat o serie de greutati la inceputul alaptarii insa informandu-se, a reusit sa isi alapteze bebelusa pana peste varsta de 1 an. Magda a explicat gravidutelor si mamicilor din sala care au fost greselle initiale in abordarea alaptarii si ce i-ar fi placut sa stie pentru o alaptare de succes.


Magda Aldea, redactor Desprecopii si blogger Mamica zburatoare

A urmat Dr. Roxana Hristianovici medic pediatru, consultant IBCLC - cu prezentatia: Alaptarea, standardul  de aur in alimentatia nou nascutului.


Dr. Roxana Hristianovici medic pediatru, consultant IBCLC

Dna. doctor Hristianovici a trecut in revista beneficiile alaptarii pentru bebelus si pentru mama subliniind importanta alegerii unui plan de nastere. Dr. Hristianovici a explicat cand vinele laptele si a explicat importanta orei magice. Alaptarea la cerere este cea mai benefica pentru bebelus si a explicat care sunt cei 3 pasi pentru o alaptare lina dar si importanta informarii mamicii din surse bine documentate.

►  Dr. Mirela Radu Medic Primar Neonatologie - Spitalul Medicover a continuat seminarul cu prezentatia: Beneficiile Alăptării


Dr. Mirela Radu Medic Primar Neonatologie - Spitalul Medicover

Dna doctor Radu a explicat ca un nou-nascut are trei cerințe: căldura brațelor mamei sale, mâncare de la sânii ei și sentimentul de siguranță în prezența mamei.  Alăptarea le satisface pe toate trei insa alăptarea trebuie inițiată în primele două ore de la naștere subliniind ca importanta contactului piele-pe-piele dintre mamă și nou-născut imediat după naștere. Dr. Radu a explicat ce este alăptarea la cerere, ziua și noaptea si ce este secretul unei producții optime de lapte, frecvența supturilor la nou-născut fiind de 8-12 ori în 24 ore.

Evenimentul a continuat cu prezentatia dnei doctor Dr. Ilinca Tranulis - Medic specialist pediatru, Consultant în lactație certificat internațional IBCLC, a infiintat prima clinica de alaptare din Romania


Dr. Ilinca Tranulis - Medic specialist pediatru, Consultant în lactație certificat internațional IBCLC

Dna doctor Tranulis a trecut in vedere programul de alaptare al bebelusului si care sunt pozitiile ideale pentru alaptare subliniind importanta atasarii corecte a guritei bebelusului la sanul mamei. Apoi dna doctor a treCut in vedere, care sunt cele mai intalnite dificUltati in timpul alaptarii: ragadele, refuzul sanului, ce e de facut cand bebe adoarme la san, mituri despre lactatia insuficienta si top sfaturi practice pentru o alaptare de succes.

A urmat prezentatia dnei Cristina Manescu - specialist de la Chicco Romania. Ea a explicat de ce co-sleepingul este un factor de sustinere al alaptarii si a trecut in revista o serie de mituri despre co-sleeping.


dna Cristina Manescu - specialist de la Chicco Romania

Dna Comanescu a explicat si care sunt avantajele prezentei bebelusului alaturi de mamica si a prezentat un patut special de la Chicco, perfect gandit pentru a perioada alaptarii. La fel de utila pentru alaptare este si perna de alaptare de la Chicco.

A urmat interventia surpriza a dnei Raluca Petre - moasa autorizata, care a povestit despre alaptare din punct de vedere emotional, povesting cu multa emotie o gama intreaga de sentimente prin care trece o tanara mamica in perioasa alaptarii.


dna Raluca Petre - moasa autorizata

► A urmat apoi prezentatia dnei Dlui Mihail Drugă, Specialist in Celule Stem - de la Cord Blood: Adevar si provocare in bankingul de celule stem.


Dl Mihail Drugă, Specialist in Celule Stem - de la Cord Blood

Grupul CBC ocupă primul loc pe plan mondial privind numărul de celule conţinute de grefele de sânge placentar. Dna Patrascu a vorbit audientei despre care sunt situaţiile în care recoltarea de Celule stem s-ar putea dovedi a fi cea mai inspirată decizie pe care aţi luat-o în viaţă. Programul de Studii Clinice CBC, unic în România are deja primele realizari pentru sanatate.  

Dl Mihail Drugă a explicat ce inseamna procedeul de recoltare de celule stem, cum decurge, care este “drumul” celulelor stem din cordonul ombilicat și până la folosire, cum se stocheaza si care sunt pachetele oferite de CORD BLOOD CENTER.

Tombola cu premii substantiale si cadouri pentru toti participantii

In final, a avut loc extragerea premiilor de Tombola. Tombola a fost pregatita cu multe premii speciale care au produs multa bucurie gravidutelor si mamicilor. Am avut cadouri de la Klorane Bebe, Geanta Bebelusului de la Desprecopii, produse de la Desprecopii, o perna de apaptare de la Chicco si  marele premiu de la Chicco:  Un carucior 3 in 1. (castigat de o graviduta).


o graviduta a castigat Geanta Bebelusului Desprecopii


O graviduta a castigat premiul cel mare de la Tombola: un carucuir Chicco 3 in 1.

Multumiri sponsorilor

Multumiri partenerului principal: MEDICOVER

Multumiri sponsorolor: Cord Blood Center, Chicco, Klorane Bebe, Alinan, Aquatique

In final, toate participantele au primit cadouri substantiale de la sponsorii evenimentului: Chicco, Klorane Bebe, Alinan si alte produse de la Fiterman Pharma.

Toti participantii au fost primiti (cu bucurie) cu sticle reci de  AQUATIQUE  si un bufet delicious de dulciuri oferit de e-torturi.


Model superb de tort - preagatit de e-torturi pentru botezul bebelusului.


DUlciurile de la e-torturi au fost delicioase


Toate gravidutele, mamicile si bebelusii s-au bucurat de apa curata si pura de la Aquatique. Le multumim pentru sprijin!

Multumim tuturor participantilor si va multumim pentru ca ati fost alaturi de noi. Vom reveni cu alte evenimente frumoase marca DESPRECOPII.

- Desprecopii.com  - OCTOMBRIE 2017 -  ©

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️