Ce este maternitatea sau ce inseamna meseria de mama?

Ce este maternitatea sau ce inseamna meseria de mama?

Ce este maternitatea sau ce inseamna meseria de mama?

Maternitatea inseamna trezit in miez de noapte pentru cererea unui pahar cu apa, a pornirii ventilatorului, aprinderea luminii, aducerea unei paturi, a unui ursulet, pentru un pupic sau o trusa de prim-ajutor.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Maternitatea inseamna cheltuirea economiilor
Maternitatea inseamna super-puteri
Materninatea este momentul cand, in sfarsit, iti apreciezi propria mama
Este momentul in care te opresti si iti privesti copiii...

Maternitatea este pregatirea unui pranz dupa pranz, dupa pranz, dupa pranz, numai pentru a gasi alimentele santoase ascunse in spatele scaunului de la masina.

Maternitatea inseamna cheltuirea economiilor

Maternitatea este despre a nu-ti aminti cum este o noapte intreaga de somn.

Maternitatea este reprezentata de certurile fratilor pe care le poti privi de la fereastra, poti privi cine a inceput primul si il poti vedea pe cel pe care "il iubesti ma mult", desi ii iubesti pe toti in egala masura, insa in acel moment nu iti place niciunul dintre ei.

Maternitatea este despre stergerea unei cantitati mai mari de caca decat ai crezut vreodata ca vei vedea.

Maternitatea este o masina atat de murdara, incat te simti jenata sa iti lasi propriul sot sa o vada.

Maternitatea este despre auzirea intrebarii "de ce?" cel putin de o suta de ori pe zi si in cele mai multe dintre cazuri fara a avea un raspuns.

Maternitatea inseamna super-puteri

Maternitatea este cunoasterea aproape exacta a temperaturii copilului tau numai de la atingerea sa pe frunte.

Maternitatea este reprezentata de vergeturi care domina pe suprafata burtii, picioare cu o marime mai mare decat erau inainte, si sani dezumflati si tristi.

Materninatea este momentul cand, in sfarsit, iti apreciezi propria mama

Maternitatea este fantezia de a termina toata lenjeria de spalat, stiind foarte bine ca aceasta nu se va intampla niciodata.

Maternitatea reprezinta cantatul tututor versurilor din cantecelele favorite ale copiilor tai, chiar daca asta te enerveaza la culme.

Maternitatea este despre a nu te simti niciodata linistita, cu exceptia cazului in care toti copiii sunt langa tine, sub acelasi acoperis.

Maternitatea este acea senzatie permanenta de boala usoara, insa neavand niciodata posibilitatea de a te tavali in propria mizerie.

Maternitatea este despre a nu face niciodata pipi sau dus linistita

Maternitatea este despre folosirea propriilor maneci pentru stergerea nasului sau despre folosirea salivezi pentru a curata fetele murdare.

Maternitatea este capabila sa identifice cine coboara scarile bazandu-se numai pe sunetele facute de pasii auziti.

Maternitatea este despre a nici macar nu dori sa spui "Ti-am spus eu", chiar daca ai facut-o, de nenumarate ori.

Este momentul in care te opresti si iti privesti copiii...

Maternitatea este cand, chiar atunci cand vrei sa te prabusesti intr-un moment de epuizare si disperare, unul dintre copiii tai zambeste brusc, sau ragaie, sau face ceva distractiv in mod spontan. Este mometul in care te lasi in voia unei crize isterice de ras; de tipul aceleia de care nu ai mai avut de cand tu si prietena ta cea mai buna din clasa a saptea ati fost prinse scriindu-va biletele, cu care baiat din clasa v-ati dori cel mai mult sa fiti blocate in baie. Este momentul in care te opresti si iti privesti copiii, toti ingramaditi pe patul tau, cu sufletul la gura si culoare in obraji, si te gandesti ca singurele lucruri care conteaza cu adevarat in lume sunt chiar acolo in fata ta. Ei sunt ai tai, si merita fiecare sacrificiu si fiecare noapte nedormita.

Si atunci, este momentul, doua secunde mai tarziu, cand unul dintre ei il loveste accidental pe altul care va raspunde printr-o muscatura si iti vei dori, pentru a suta oara in acea zi, sa poti da timpul inapoi si sa savurezi acea pace si bucurie pentru mai mult de o clipa.

Asta e ceea ce maternitatea reprezinta pentru mine. Dar pentru tine?

Bucura-te de fiecare clipa cu copilul tau mamico pentru ca fericirea unei mame vine din lucrurile simple

”Bucura-te de fiecare clipa cu copilul tau, cresc atat de repede...” spun toti prietenii cu copii mai mari inca de cand l-ai adus acasa pentru prima oara. Doamne, ce dreptate aveau. Pe de o parte, cu oboseala, stresul și tăvălugul emoțional al primelor săptămâni, simți că niciodată nu-ți vei aparține tu ție din nou cu adevărat. Că niciodată nu vei mai merge la toaletă fără spectatori. Că niciodată nu vei mai dormi patru ore legate. Că sânii tăi nu vor mai fi niciodată altceva decât sursă de hrană. Timpul trece leneș, în aceeași rutină care te obosește, te transformă într-un roboțel care nu face altceva toată ziua decât să alăpteze, să schimbe funduri de bebeluș, să legene prunci semiadormiți și să cânte, până la senzația de saturație maximă, ”bate vântul frunzele” ... articolul complet AICI

 

Numai mamele pot intelege: 6 Lucruri pe care nu vreau sa le uit niciodata

Se spune ca uitarea este binecuvantare. Si cred ca asa este, probabil mama natura a randuit uitarea in mintea oamenilor pentru a-i ajuta sa treaca peste experiente dureroase, pentru a le regenera spiritul si a le face loc pentru noi amintiri. Insa exista lucruri pe care nu vreau sa le uit, indiferent de anii pe care-i voi mai aduna...

Motivul pentru care amintirile acestea mi s-au lipit de cele mai intime structuri ale memoriei mele, de unde n-ar putea fi vreodată înlăturate fără daune ireversibile, ține de mai mulți factori. Pe de o parte, sunt amintiri pe care nu le pot uita la modul obiectiv, așa cum n-ai putea vreodată uita să te trezești dimineața. Sunt momente de viață care mi-au fundamentat noua identitate de mamă, care au format, într-o țesătură complicată și nebănuită, big-bangul care a dus la nașterea universului meu matern.

Dar poate ca numai mamele pot intelege asta. Citeste 6 Lucruri pe care nu vreau sa le uit niciodata... 

Despre meseria de mama, merita citit si:

Copiii si limbile straine: atitudine si necesitate actuala
Ce citeste copilul tau? Sugestii pentru lecturile copilariei
Unde au disparut idolii muzicali?
Curatenia de Pasti si Saptamana Patimilor
Dincolo de iubire intr-o alta dimensiune
Dorintele unei mame de 1 iunie
Ceea ce nu am anticipat inainte de a deveni mama unui baiat
O vara retro pentru copilul meu: cum ar putea fi
Impresii de pe insula in care nimeni nu m-a vazut plangand
 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII