Sunt taticii acum mai implicati in parenting?

Sunt taticii acum mai implicati in parenting?

Sunt taticii acum mai implicati in parenting?

Sunt taticii acum mai implicati in parenting? Din ce in ce mai des, putem spune ca sunt trecute acele zile in care tatii doar lucrau pentru familie iar mamele stateau acasa sa aiba grija de copii. In zilele noastre, exista tati care au un rol activ in parenting.

Taticii, contributiile lor si efectele asupra dezvoltarii copilului.


 

in acest articol veti citi mai multe despre:
Tatii isi asuma tot mai mult responsabilitatea
Ambii parinti au roluri individuale in cresterea copiilor
Tatii se si joaca diferit

Oare sunt acum taticii mai implicati in meseria de parinte? Isi petrec ei mai multi timp cu copilul?

Din ce in ce mai des, putem spune ca sunt trecute acele zile in care tatii doar lucrau pentru familie iar mamele stateau acasa sa aiba grija de copii. In zilele noastre, exista tati care au un rol activ in parenting. In tarile din Vestul Europei se observa acest lucru. Ii vezi foarte des in parcuri cu copiii, ii poti vedea facand sport cu copilul, in muzee, la cumparaturi impreuna. In Romania acest lucru se vede mai greu insa e vizibil in marile orase iar trendul este in continua crestere.

Tatii isi asuma tot mai mult responsabilitatea

Ce inseamna sa fii un tata modern? Probabil a fi tatic modern inseamna sa iti asumi cu brio responsabilitatea anumitor sarcini de ingrijire a copilului, precum schimbarea scutecului pe timp de noapte sau pregatirea laptelui formula, totusi, responsabilitatea nu se opreste aici.

Ambii parinti au roluri individuale in cresterea copiilor

Ambii parinti au roluri individuale in cresterea copiilor lor, insa rolul mamei diferit si poate chiar mai important. Dragostea mamei este ceva greu de inlocuit.

Este, totusi, de retinut ca iubirea unui tata este calitativ diferita de iubirea unei mame. Dragostea unui tata are mai multe asteptari si este instrumentala, prin urmare, iata diferenta modului in care tatii contribuie la sarcina de parenting.

Psihologii sunt de parere ca tatii au un stil de comunicare si modalitati de interactiune cu ai lor copii distinctive de cele ale mamei. Aceasta diversitate le va oferi copiilor o experienta mai vasta si semnificativa cu privire la interactiuni sociale diferite, ceea ce este esential pentru dezvoltarea lor.

Tatii se si joaca diferit

Este bine stiu ca joaca activa care include urmaritul, gadilatul, joaca de-a monstrii infricosatori si chiar concursurile va ajuta copiii sa invete un echilibru sanatos intre timiditate si agresivitate.

Pe langa aceasta, psihologii cred ca mai multi tati respecta si pun in aplicare reguli intr-o modalitate mult mai stricta si mai sistematizata. Combinanad aceasta cu modul simpatetic si gratios in care mamele isi disciplineaza copiii se va crea un echilibru sanatos si potrivit in familie.

In cele din urma, multi cred ca tatii isi ajuta copiii sa se pregateasca sa infrunte asprimea lumii reale si ii invata ca atitudinile si comportamentele au consecinte corespunzatoare. In concluzie, trebuie sa iti amintesti ca responsabilitatea parentingulului nu cade pe umerii unuia singur dintre parinti.

Prezenta si participarea activa atat a mamei, cat si a tatalui sunt esentiale pentru dezvoltarea sanatoasa a copilului lor.

Un tata implicat este prezent activ in educatia copilului sau si joaca diverse roluri esentiale in procesul de parenting.

Un tata implicat este printre altele mentor, antrenor, profesor, prieten, strateg si .... nu in ultimul rand - sponsor. Iata 10 calitati si atribute ale unui tata implicat in edicatia copilului sau.
 

Iar meseria de tata implicat incepe inca dinainte de nastere... Citeste mai departe: 10 calitati ale unui tata implicat

Citeste si: Ce inseamna sa fii un tata implicat si intelegator...

5 motive pentru care tatii sunt mai buni decat mamele

Sunt si eu tatic de fetita si am o parere pe care trebuie sa mi-o fac publica pe un site cu pretentii care pare dominat de mamici. Chiar cred ca trebuie si vocea tatilor sa fie mai des auzita pe Desprecopii si nu numai la sectiunea Taticii.

Uite am sa scriu despre teoria mea: 5 motive pentru care tatii sunt mai buni decat mamele.

Despre Parenting ... mereu despre parenting 

Numai mamele pot intelege: 6 Lucruri pe care nu vreau sa le uit niciodata
Copiii materialisti: cauze, valori si de ce trebuie sa ii invatam ca fericirea este diferita
Cand copilul are cosmaruri: legatura intre anxietate si metodele de educatie primite
Cum sa critici un copil fara sa il distrugi in interior
Generatia Screenagers: dependentii de tehnologie si nevoia de alternative
Meseria de parinte si oxitocina, molecula dragostei: cum, cat si cum se produce
7 dovezi ca dai o educatie buna copilului tau, deci practici un parenting corect
Oare nu crestem o generatie de copii materialisti?
Parenting in era digitala: alfabetizarea digitala a parintilor

 

Forum de Parenting modern

Suntem parinti si invatam mereu: Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.

 autor: M.S. - un tatic de la Desprecopii - toate drepturile rezervate Desprecopii.com - 2017

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII