Ce este si cum tratam infectia urinara in timpul sarcinii?

Ce este si cum tratam infectia urinara in timpul sarcinii?

Ce este si cum tratam infectia urinara in timpul sarcinii?

Infectia urinara este frecventa in timpul sarcinii, dar daca este lasata netratata, poate progresa, provocand infectii renale grave. 


Scopul este de a vindeca infectia si de a preveni eventualele complicatii. Cititi mai departe cateva informatii foarte utile fiecarei gravidute:

in acest articol veti citi mai multe despre:
Intelegerea tractului urinar
Ce este o infectie urinara si care sunt simptomele?
Ce cauzeaza o infectie urinara?
Poate o infectie urinara sa afecteze sarcina?
Cand trebuie verificata urina in timpul sarcinii?
Care este tratamentul unei infectii urinare in timpul sarcinii?
Cum mentinem starea de sanatate a aparatul urinar in timpul sarcinii?

Intelegerea tractului urinar

Exista doi rinichi, unul pe fiecare parte a abdomenului. Ei produc urina care se scurge prin tuburi numite uretere, in vezica. Urina este stocata in vezica. Aceasta trece printr-un tub (uretra), care transporta urina din vezica atunci cand mergem la toaleta.

Ce este o infectie urinara si care sunt simptomele?

O infectie urinara este cauzata de germeni (bacterii) care ajung in urina. De obicei germenii exista pe piele si calatoresc in tuburile sistemului urinar. Simptomele pot depinde de gradul in care sistemul vostru a condus germenii. Germenii pot provoca:

Bacteriuria asimptomatica. In aceasta situatie, bacteriile se gasesc in urina, dar nu cauzeaza simptome. Veti sti ca aveti doar daca urina este testata.
Infectia vezicii urinare (cistita). Acest lucru este obisnuit, atat la femeile insarcinate, cat si la cele care nu sunt insarcinate. Simptomele tipice sunt dureri in timpul urinarii si urinari mai frecvent. Este posibil sa aveti si alte simptome, cum ar fi durere in abdomenul inferior, sange in urina si o temperatura ridicata a corpului (febra).
Infectie renala (pielonefrita). Acest lucru este mai putin frecvent, dar poate aparea ca o complicatie a cistitei sau bacteriuriei asimptomatice. Este de obicei o infectie mai grava, ceea ce te face sa te simti foarte rau. Pot aparea unele sau toate simptomele posibile, care includ:

Durere deasupra rinichilor
 O temperatura ridicata
 Senzatie de rau (greata)
 Varsaturi
 Diaree
 Sange in urina
 Simptomele cistitei ca mai sus
 Senzatie generala de rau

Ce cauzeaza o infectie urinara?

Majoritatea infectiilor urinare sunt cauzate de germeni (bacterii) care provin din intestinal nostru. Nu provoaca nici un rau in intestin, dar pot provoca infectii daca ajung in alte parti ale corpului. Unele bacterii se afla in jurul pasajului din spate (anus) dupa trecerea unui scaun (fecale). Aceste bacterii pot calatori uneori in uretra si in vezica urinara. Unele bacterii se dezvolta in urina si se inmultesc rapid, provocand infectii.

Femeile sunt mai predispuse decat barbatii la infectii urinare, deoarece uretra lor este mai scurta si se deschide mai aproape de anus. Femeile gravide sunt, de asemenea, mai predispuse la infectiile urinare decat femeile care nu sunt insarcinate. Acest lucru se datoreaza in parte, modificarilor hormonale ale sarcinii, care afecteaza tractul urinar si tind sa incetineasca fluxul de urina. Este de asemenea posibil, ca uterul marit sa apese pe vezica si sa previna scurgerea normala. Daca urina nu se scurge rapid din vezica, germenii sunt mai capabili sa se inmulteasca si sa provoace o infectie.

Mai putin frecvent pot exista si alte cauze ale infectiei urinare. Daca trebuie sa aveti un tub (numit cateter) care trece in vezica urinara, este mai usor ca germenii sa ajunga direct la vezica urinara si acest lucru poate face ca infectia cu urina sa fie mai probabila. Ocazional, pentru persoanele ale caror sisteme imunitare nu functioneaza bine, infectia se poate raspandi mai degraba prin sange decat prin tuburile urinare.

dureri in sarcina

Poate o infectie urinara sa afecteze sarcina?

Daca aveti o infectie la rinichi atunci cand sunteti gravida, va puteti simti foarte rau. Daca este lasata netratata, aceasta poate provoca, de asemenea, probleme cum ar fi travaliul prematur si / sau un copil mic la nastere. O infectie a rinichilor este mai putin frecventa, dar se poate dezvolta ca o complicatie a infectiei vezicii urinare (cistita) sau a infectiei urinare. In primul rand nu pot aparea simptome (bacteriurie asimptomatice).

Cand trebuie verificata urina in timpul sarcinii?

In mod obisnuit, trebuie sa va testati urina la inceputul sarcinii. Moasa sau medicul va va cere sa aduceti o proba intr-un recipient special. Tratamentul este recomandat daca se gasesc germeni (bacterii) - chiar daca nu aveti simptome. In cazul in care se gasesc bacterii, ar trebui sa faceti teste de rutina periodice in timpul sarcinii.

Care este tratamentul pentru o infectie urinara in timpul sarcinii?

Antibioticele

Exista mai multe tipuri diferite de antibiotice care va pot ajuta. Medicul va fi cel care va alega si va va prescrie antibiotiul necesar. Un tratament de sapte zile cu antibiotic este tratamentul obisnuit. Simptomele se vor imbunatati de obicei in cateva zile. Cu toate acestea, este foarte important sa finalizati tratamentul, chiar daca nu mai aveti alte simptome.

Daca imediat dupa inceperea tratamentului sau dupa va simtiti mai rau, discutati cu medicul.

Analgezicele

Paracetamolul va usura de obicei orice durere, disconfort sau temperatura ridicata (febra).

Consumul de lichide

Daca aveti cistita, atunci trebuie sa beti multa apa, este un sfat traditional pentru spalarea vezicii urinare. Cu toate acestea, nu exista nici o dovada ca acest lucru este util atunci cand aveti cistita. Unii medici spun ca nu ajuta, iar bauturile pot provoca mai multa durere in timpul urinarii. Prin urmare, beti apa in mod normal normal, fara excese, si ascultati sfatul medicului.

uractiv mami

Cum mentinem starea de sanatate a aparatul urinar in timpul sarcinii?

URACTIV Mami contine un complex de bioflavonoide, vitamine, polifenoli cu efecte benefice asupra sanatatii aparatului urinar si poate fi administrat in timpul sarcinii precum si in perioada de alaptare.

Datele stiintifice au aratat ca merisorul si echinacea sunt in topul plantelor medicinale utilizate la gravide datorita riscului minim asupra evolutiei sarcinii.

URACTIV Mami contine extract din fructe de merisor, 50 mg extract din fructe de maces, lactoza monohidrat, extract de echinacea, acid ascorbic, talc, stearat de magneziu.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII