La câte săptămani de sarcină se poate vedea sexul bebelușului?

La cate saptamani de sarcina se poate vedea sexul bebelusului?

La câte săptămani de sarcină se poate vedea sexul bebelușului?

Una din întrebările foarte des întâlnite la secțiunea "Întrebări" de pe Desprecopii are de-a face cu curiozitatea (foarte normală a) părinților referitoare la sexul copilului mult așteptat. Ce va fi? Fetiță sau băiețel și când se poate afla asta? În ce săptămână de sarcină?

Va fi o fetiță sau un băiețel? Și mai ales - la câte săptămâni de sarcină se poate determina sexul bebelușului? Iată ce spune medicul.👨‍⚕️

 - despre aflarea sexului bebelusului din burtiva, veti citi:
Cat de devreme pot afla daca e baietel sau fetita? In ce saptamana de sarcina?
Cand se formeaza sexul bebelusului?
In saptamana 12 se poate vedea sexul bebelusului?
Un examen cu ultrasunete poate detecta sexul  bebelusului
Verificarea cromozomilor - pentru a sti daca este baietel sa fetita
Bataile inimii si sexul bebelusului
Sarcina pe trimestre

Cat de devreme pot afla daca e baietel sau fetita? In ce saptamana de sarcina?

Una din intrebarile foarte dese care apare la sectiunea Intrebari de pe Desprecopii are de a face cu curiozitatea (foarte normala a ) parintilor referitoare la sexul copilului mult asteptat. Va fi o fetita sau un baietel?

Cat de devreme se poate afla daca va fi baiat sau fetita? Stiu ca se poate afla la un examen cu ultrasunet - dar sunt si alte metode sigure de afla?

Cand se formeaza sexul bebelusului?

Sexul bebelusului este determinat imediat după fertilizarea ovulului mamicii sale de catre spermatozoidului tatalui sau. Cea de-a 23-a pereche de cromozomi stabilește sexul copilului. Oul mamei conține un cromozom X, în timp ce sperma tatălui poartă un alt X sau un cromozom Y.

O combinație XX înseamnă că bebelușul este fetita, iar o combinație XY înseamnă că bebelușul este baietel. Aceasta înseamnă că sexul copilului este determinat înainte de a fi considerat chiar și un făt.

In saptamana 12 se poate vedea sexul bebelusului?

Până in saptamana 12 de sarcina, majoritatea bebelușilor au organe genitale masculine sau feminine, iar ecografia poate oferi o vedere bună asupra organelor sexuale, dacă copilul se află în poziția corectă.

Un studiu publicat în Jurnalul de Ginecologie din SUA, spune ca precizia ecografia este de aproximativ 70 la sută exactă la determinarea sexului în a 11-a săptămână de sarcina.

In saptamana 12 de sarcina, precizia va ajunge la aproape 99 la sută.

In saptamana 13 de sarcina, ecografia este extrem de precisă.

Un examen cu ultrasunete poate detecta sexul  bebelusului

Majoritatea viitoarelor mamici au primul examen cu ultrasunete (ecografie) în jur de 18-20 de săptămâni de sarcina (aproximativ patru și jumătate până la cinci luni).

În mod normal, in aceasta etapă a sarcinii se poate determina sexul copilului, dar nu întotdeauna. Poziția copilului în timpul ultrasunetelor este cel mai important aspect care determina sansa de a observa sexul copilului și nu există nici o modalitate de a influența acest lucru. Din motive evidente, este de obicei mai ușor să vezi dacă bebelușul este băiat (pentru ca se vede cocoselul).

Verificarea cromozomilor - pentru a sti daca este baietel sa fetita

O metodă sigura este folosirea amniocentezei pentru a verifica cromozomii copilului. Acest test este, de obicei, efectuat de mamicile care au peste 35 de ani în scopul identificării posibilelor probleme genetice. Aceasta implică introducerea unui ac în uter pentru a extrage o cantitate mică de lichid amniotic.

De obicei, se face acest test la aproximativ 16 săptămâni, așa că, în acest caz, mama poate descoperi mai devreme sexul bebelușului. Acest test nu este însă fără risc și, în general, nu este efectuat doar pentru a determina sexul copilului.

Un alt test care poate studia cromozomii copilului se numeste CVS (testul de vilus corionic), care se realizeaza in timpul primului trimestru de sarcina pentru a detecta eventuale probleme cu cromozomii copilului. Cu toate acestea, acest test este rar folosit.

Bataile inimii si sexul bebelusului

 

SEXUL BEBELUSULUI SARCINA

Desi nu sunt date confirmate de lumea medicala, se spune ca bataile bebelusului pot anunta daca locatarul din burtica e fetita sau baietel. Si anume, peste 140 de batai de inimioara pe minut pot anunta ca e fetita iar in general, sub 140 de batai pe minut, ar putea anunta ca e baietel...
Succes :)

Si totusi, nu fi frustrata dacă medicul nu poate spune care este sexul bebelușului la ecografia cu ultrasunete. Veti sti destul de repede. Între timp, cumpărați doar haine și accesorii verde sau galben!  Pana atunci insa, va puteti amuza cu miturile si teoriile despre sexul bebelusului - pe care le citesti in sectiunea E FETITA SAU BAIETEL?

Sarcina pe trimestre

Primul trimestru de sarcina

Primul trimestru de sarcina se calculeaza de la momentul conceptiei pana la finalul saptamanii 12 de sarcina. Primul trimestru de sarcina din aceasta adevarata calatorie prin saptamanile de sarcina este extrem de important pentru felul in care se dezvolta mica fiinta citeste mai departe aici.

Al doilea trimestru de sarcina

Al doilea trimestru de sarcina - calculat de la saptamana 14 inclusiv pana la saptamana 26 inclusiv este cunoscut si trimestrul de miere al sarcinii. Aceasta a doua parte a sarcinii este o perioada cu adevarat extraordinara pentru cele mai multe dintre viitoarele mamici. In interiorul uterului au loc schimbari majore, iar organismul mamei trece si el prin modificari esentiale citeste mai departe aici.

Al treilea trimestru de sarcina

Ultima parte a sarcinii este diferita de primele doua, mai ales prin cresterea rapida in greutate atat a fatului, cat si a viitoarei mamici citeste mai departe aici.

 

  Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Ianuarie 2022)

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tor ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com 
Material realizat cu sfaturile dnei Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal, Haga, Olanda, 

Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Cristina
    Cristina trimis la 31/1/2019

    Am sarcina in 17 saptamini ,si sunt racita ce risc are fatul,e posibil sa fie afectat ?

    Raspunde la acest comentariu
    • Anca
      Ancatrimis la 21/6/2023

      Și eu sunt în aceeaşi situaţie ca si tine! Sunt racita de vreo 3 sapt de vreo 5 zile iau antibiotic şi îmi este şi mai rau , adica am nasul infundat şi tusesc flegmatic, am bufeuri, calduri.

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII