Nas infundat in timpul sarcinii sau rinita de sarcina: ce e de facut

Nas infundat in timpul sarcinii sau rinita de sarcina: ce e de facut

Nas infundat in timpul sarcinii sau rinita de sarcina: ce e de facut

Esti gravida si simti ca ai mereu nasul infundat? Multe gravidute se plang de acest lucru pe parcusul sarcinii.

Rinita de sarcina inseamna de fapt ca ai nasul infundat in timpul sarcinii. Se poate simti la fel ca si congestia nazala pe care o ai cand esti racita, insa aceasta conditie este cauzata partial de modificarile hormonale din timpul sarcinii.

Iata ce poti face pentru a tine sub control rinita de sarcina.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cum pot sti daca congestia mea este rinita de sarcina sau altceva?
Care este tratamentul pentru rinita sarcinii?
Ce medicament pot lua pentru a elibera rinita de sarcina?

Ce este rinita de sarcina?

Rinita de sarcina este o congestie nazala sau un nas infundat in timpul sarcinii. Se poate simti la fel ca si congestia nazala pe care o ai cand esti racita, insa aceasta conditie este cauzata partial de modificarile hormonale din timpul sarcinii. De exemplu, un nivel mai ridicat de estrogen in timpul sarcinii poate determina umflarea pasajelor nazale, producand mai mult mucus. De asemenea, in timpul sarcinii, ai o mai mare circulatie a sangelui, ceea ce poate face ca vasele mici de sange din nas sa se umfle si sa duca la congestie nazala.

Pana la 30% dintre femeile gravide au rinita de sarcina, iar aceasta poate incepe inca din a doua luna, desi tinde sa se agraveze mai tarziu in timpul sarcinii. Congestia ar trebui sa se usureze la putin timp dupa nastere si sa dispara complet in doua saptamani dupa aceasta.

Cum pot sti daca congestia mea este rinita de sarcina sau altceva?

Daca congestia sau curgerea nasului sunt singurele tale simptome, probabil ca ai rinita de sarcina. Daca ai un nas infundat, insotit de stranut, tuse, durere in gat, dureri usoare, glande umflate sau febra, este mult mai probabil sa ai o raceala sau alta infectie.

Retine ca infectiile sinusale sunt mai frecvente in timpul sarcinii. Adreseaza-te medicului daca ai simptome de sinuzita, precum febra, dureri de cap, mucus verde sau galben, dureri sau presiuni faciale (care se simt mai tare atunci cand te apleci inainte), durere in maxilarul superior sau un simt al mirosului redus.

Pe de alta parte, daca ai nasul infundat sau plin, apos si curgator, impreuna cu stranut si ochi, nas, gat sau urechi iritate, probabil ca ai alergii. Alergiile din timpul sarcinii sunt imprevizibile: Acestea se pot imbunatati sau agrava, sau ai putea afla ca esti sensibila la alergeni si la alti iritanti care nu te-au deranjat niciodata inainte.

Desigur, nu vei putea spune intotdeauna care iti sunt cauzele congestiei, si este posibil sa existe mai mult de o singura cauza. De exemplu, ai putea avea alergii si rinita de sarcina.


Nas infundat in timpul sarcinii sau rinita de sarcina

Care este tratamentul pentru rinita sarcinii?

Pentru a usura congestia si alte simptome ale rinitei de sarcina:

• Consuma multe lichide hidratante.
• Atunci cand te culci pentru a te odihni sau pentru a dormi, ridica-ti capul cu niste perne suplimentare.
• Fa un dus cald si stai in baie de aburi. Aburul este linistitor si amelioreaza temporar congestia. De asemenea, poti inmuia un prosop in apa fierbinte, sa il tii pe fata si sa respiri.
• incearca picaturile saline pentru nas sau spray-ul nazal salin disponibil peste tot in farmacii. Ar trebui sa iti poti sufla nasul mult mai usor la 5-10 minute dupa ce ti-ai picurat putin in fiecare nara.
• Noaptea, in dormitor, foloseste un vaporizator sau un umidificator pentru a umezi aerul. (Foloseste instructiunile de curatare care vin impreuna cu umidificatorul, deoarece poate deveni un loc de reproducere pentru bacterii.)
• Fa exercitii pana la moderate, care elibereaza, uneori, un nas infundat. (Nu exersa in aer liber in zilele in care aerul este foarte poluat, deoarece acest lucru iti poate irita pasajele nazale si poate agrava congestia.)
• Evita potentialii iritanti, precum fumul de tigara, alcoolul, vaporii de vopsele si de produse chimice, precum si orice altceva care iti declanseaza simptomele.

Ce medicament pot lua pentru a elibera rinita de sarcina?

In general, cel mai bine este sa incerci sa eviti administrarea oricarui medicament in primul trimestru de sarcina, deoarece aceasta este perioada in care se formeaza organele copilului tau. insa daca congestia te face sa te simti cu adevarat foarte rau, intreaba-ti medicul ce medicamente sunt sigure pentru a le lua. De exemplu, daca doctorul tau spune ca este ok, poti incerca un decongestionant.

Dar ai grija sa nu folosesti in exces spray-ul nazal decongestionant, deoarece acest lucru iti poate inrautati congestia.

 

Metode de combatere a greturilor in timpul sarcinii

Senzatia de greata este unul dintre cele mai neplacute simptome ale sarcinii, mai ales in primul trimestru. Daca unele viitoare mamici scapa relativ repede de acest aspect neplacut, pentru altele, primele trei luni sunt un adevarat calvar. Ce solutii exista pentru a combate greturile in timpul sarcinii?

Alte neplaceri in timpul sarcinii:  

Depresia in timpul sarcinii
Neplaceri de-ale sarcinii...
6 simptome jenante ale sarcinii
Dantura in timpul sarcinii
Sânii în schimbare
Sarcina toxica

Socializeaza cu alte mamici ca tine

Nu trebuie neaparat sa faci asta in mod evident, cautand cursuri speciale de socializare. Important este ca atunci cand intri in contact cu o alta viitoare mamica sa impartasesti totul cât se poate de sincer, de la trairi intense la bucuria de a visa la copilul pe care in curand il vor tine in brate...

Daca esti o viitoare mamica (actualmente burtica :)) - te asteptam in grupurile de pe forum. In sectiunea Odiseea Sarcinii, vei gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrezi legatura cu alte burtici (burtici colege de generatie) care trec exact prin aceleasi stari si emotii. 

Sarcina pe Saptamani

Sarcina pe saptamani este calatoria catre cel mai important moment al unei femei: acela de a deveni mama. Bine ati venit la aceasta descriere unica in 40 de episoade!

De-a lungul calatoriei de 40 de saptamani (sarcina pe saptamani), Desprecopii.com iti va fi prieten, suport moral si sfatuitor. Sarcina este un timp special si minutat al vietii dumneavoastra. In fiecare episod veti citi si vedea cum se dezvolta o mare iubire. Cea dintre dumneavoastra si copilasul care va veni pe lume peste 40 de saptamani. La finalul Odiseei, va dorim un copil sanatos si norocos, din Generatia Desprecopii.com!

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI 

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
Calculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII