Frica unei mămici de bebe nou născut: când ii asculți ingrijorată toată noaptea respirația

Frica unei mamici de nou nascut: cand ii asculti ingrijorata toata noaptea respiratia

Frica unei mămici de bebe nou născut: când ii asculți ingrijorată toată noaptea respirația

Cand devii mamă, absolut fiecare sentiment iși schimbă intensitatea. Pentru ca centrul universului devine copilul tău. Aceasta gamă de temeri, emotii, panică, dorința de a-ti proteja obsesiv copilul,  și de a-i oferi absolut tot ce poți tu ... se transformă intr-o gama nouă de trăiri: frici de mămici.

Fricile de mămici sunt felul in care proaspetele mămici incearcă sa isi protejeze, cu dragoste, puiul.  Fricile mămicilor sunt manifestarea naturală a instinctului matern.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Fricile mamicilor incepatoare, bine ai venit la sectiunea PANICA este necunoscută
Primele nopti acasa cu bebe si monitorizarea respiratiei :)
Cauza Sindromului mortii subite la sugar
Prima zi cu bebelusul nou nascut acasa
17 momente pe care doar mama unui nou-nascut le poate intelege
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Fricile mamicilor incepatoare, bine ai venit la sectiunea PANICA

Oare mi-am pierdut mintile? Intreabă panicata o mamica la seciunea de intrebari de panica de la Desprecopii? De cand am venit de la maternitate, stau si ma uit in fiecare noapte - ca o bufnita la el sa vad ca respira noaptea, cand doarme. Nu stiu ce e cu mine si de ce am frica asta imensa ca i se poate intampla ceva rau.

Da - e foarte normal. Dintr-o data ... chiar si cele mai mici lucruri te pot face sa te ingrijorezi ! Dar, este important sa iti amintesti ca NU esti singura si e foarte normal. Aceste "temeri" sunt extrem de comune. Cu siguranta nu ti-ai pierdut mintea ... nu inca! Nu este neobisnuit ca femeile sa simta un val imens de incertitudine, panica si frica cand in sfarsit au devenit mame (mai ales daca sunt la primul copil). Bine ai venit in lumea #desprecopii.

Instinctul matern ne dicteaza sa raspundem imediat daca bebelusul nostru plange. Il luam in brate si ii soptim cuvinte de mangaiere. Ii oferim mancare, ii schimbam scutecele si ii zambim pentru a-l amuza. Ne strambam, dansam, cantam, pana cand se linisteste. Apoi, ne asezam langa el, il imbratisam si continuam sa-i savuram caldura trupului sau mic, mirosul de laptic al pielii sale, obrajii bucalati. Sau nu facem chiar asa?!

Primele nopti acasa cu bebe si monitorizarea respiratiei :)

Prima data cand bebelusul meu a dormit mai mult de doua ore, ajunsi acasa de la maternitate, stateam lipita de el si incercam sa ii aud respiratia - sa ma asigur ca este ok. Eram atat de paranoica incat ma gandeam doar la Sindromul mortii subite la bebelusi - un lucru care imi ridica parul din cap...

In acest caz teribil - de obicei, decesul copilului survine in timpul somnului. Cu toate ca este foarte rar, Sindromul mortii subite la sugar este una din cauzele cele mai comune de moarte a copiilor cu varsta intre 1 si 12 luni. Cele mai multe cazuri apar la copiii cu varsta intre 2 si 4 luni.

Sindromul mortii subite la sugar este o durere fara margini care lasa o trauma adanca in inima parintilor proaspeti. Sindromul mortii subite la bebelus reprezinta moartea bebelusului cu varsta sub 1 an, fara o cauza cunoscuta.

Cauza Sindromului mortii subite la sugar

Cauza Sindromului mortii subite la sugar (SMSS) este necunoscuta. Sunt considerati a fi factori de risc urmatoarele: greutatea scazuta la nastere, prematuritatea, multiparitatea (nasteri multiple ale mamei ), lipsa ingrijirii adecvate a mamei pe timpul sarcinii, mama mai tanara de 20 de ani, expunerea la fumul de tigari, baietii sunt mai predispusi decat fetele. Cititi mai multe despre SMSS

Am pierdut multe nopti fiind atenta la respiratia nou-nascutului meu, deoarece eram constant ingrijorata. De asemenea, nu voi uita niciodata cand regurgitat prima data si laptele a iesit pe nas. Era deja congestionat (asa cum sunt nou-nascutii) si am simtit cu adevarat ca a avut o respiratie dificila. Din fericire totul a fost in regula.

Uneori, poate fi greu de spus. Daca nu vegheati foarte atent si de aproape pieptul micutului sau nu va puneti degetul sub nasul sau, nu va dati dati ca respira greu.

Exista insa cateva semne clare ale faptului ca bebelusul nu respira si trebuie luate masuri imediate: copilul se albastreste, este extrem de linistit, daca este luat in brate are o postura fie foaret rigida fie fara nici un control, se ineaca, are o respiratie suieratoare, nu mananca, nu plange sau respira intr-un mod alarmant de rapid.

Prima zi cu bebelusul nou nascut acasa

Prima zi cu bebelusul nou nascut acasa .... este una din zilele speciale ale fiecarei proaspete mamici. Poate fi chiar coplesitoare.

Iata sfaturi concrete de la mamicile de la Desprecopii - care te vor ajuta sa treci cu succes si fara stres prin acea zi...

17 momente pe care doar mama unui nou-nascut le poate intelege

Primele luni dupa nasterea primului tau copil sunt ca un vartej din care lipseste notiunea de timp.  Ei bine, uneori ne uitam inapoi si nu stim cum am reusit sa trecem peste ele. De la lipsa amara de somn, la modificarile corporale putin infricosatoare, si pana la hormonii furiosi, totul este un pic dezastruos. Insa oricat de infricosatoare, provocatoare si de-a dreptul nebuna este acea perioada, ea este, de asemenea, presarata si cu o multime de momente hazlii ...Iata 17 momente pe care doar mama unui nou-nascut le  poate intelege 

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor. 

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir - Toate drepturile rezervate © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. mada
    madatrimis la 15/3/2019

    Oooo daaaa :) Cred ca in prima saptamana am stat lipita de el sa il aud si sa ma asigur ca mai respira. Daca dormea mai mult ma duceam imediar sa vad ce se intampla :)))

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII