Mama care a riscat totul ducand la bun sfarsit o sarcina extrauterina (ectopica)

Mama care a riscat totul ducand la bun sfarsit o sarcina extrauterina (ectopica)

Mama care a riscat totul ducand la bun sfarsit o sarcina extrauterina (ectopica)

Diagnosticul de sarcina extrauterină, sau sarcină ectopică - este intotdeauna fără stiri bune despre făt. Medicii recomandă terminarea sarcinii.

Dar, cand acestei mame i s-a spus ca bebelusul sau se dezvoltă în afara uterului ei, medicii i-au oferit două opțiuni sfâșietoare: să întrerupă sarcina sau să riște propria viață pentru un copil care  ar putea avea un handicap grav...

- vei citi:
Povestea copilului ectopic
Povestea luptei micuței Eva pentru supraviețuire este remarcabilă
În timp ce Eva era în incubator, Paula se lupta pentru viața ei
Complicațiile unei sarcini ectopice
Se poate salva o sarcina extrauterina (ectopica)?\

Terminarea sarcinii este o decizie pe care nici o mamă nu ar trebui să o ia vreodată.

Dar când Paulei Cawte, din Marea Britanie i s-a spus că are sarcina extrauterina si ca bebelusul ei se dezvoltă în afara uterului - medicii i-au oferit două opțiuni sfâșietoare: să întrerupă sarcina sau să riște propria viață pentru un copil care avea sanse mari sa aiba un handicap grav.

Povestea copilului ectopic

În ciuda riscurilor, Paula și-a riscat viața, iar acum fiica ei Eva, este sănătoasă.

Povestea ei uimitoare este și mai inspirată, având în vedere că există doar trei cazuri înregistrate de bebeluși care au supraviețuit acestui tip rar de sarcină în Marea Britanie doar, în ultimii 20 de ani. Șansele ca mama și copilul să supraviețuiască au fost de trei milioane la unu.

Citeste si Sarcina extrauterina (ectopica) incepe ca o sarcina normala. Adevărul despre ingrijire si tratament - sfatul medicului

Cu toate acestea, Paula în vârstă de 38 de ani și logodnicul ei Paul Lounds, 43 de ani, au refuzat să renunțe la copilul lor nenăscut și au fost recompensați când acesta s-a născut la 30 de săptămâni, cântărind 1389 grame.



Eva cu părinții ei mândri, Paula și Paul

Încercam de mai bine de un an să avem un copil și nu puteam să opresc sarcina din evoluție când știam că este sănătoasă”, a spus Paula. „Știam că este periculos. Doctorii au spus că pot sângera până la moarte... Dar Paul și cu mine am convenit că, atât timp cât nu am fost în pericol imediat, continuăm sarcina pentru a oferi copilului nostru o șansă. Acum nu ne vine să credem că avem o fetiță atât de frumoasă, sănătoasă și fericită - este un miracol.”

Povestea luptei micuței Eva pentru supraviețuire este remarcabilă

Paula Cawte si Paul Lounds, au aflat că vor avea un copil în luna ianuarie. Totul a apărut normal până la ecografia de 20 de săptămâni din mai, când medicii au descoperit ca sarcina este extrauterina - ectopică.

Medicii au sugerat oprirea sarcinii din evoluție.

„Amândoi am izbucnit în lacrimi”, a spus Paul. „Ne doream niste sanse dar, deoarece cazul era atât de rar, medicii nu le aveau. Paula a fost ținută în spital după ecografie. A fost o perioadă incredibil de neliniștită și uneori a avut dureri intense.”

Inițial, chirurgii au vrut ca nașterea să aibă loc la 28 de săptămâni, dar au prelungit-o la 32 de săptămâni, astfel încât plămânii bebelușului să se poată dezvolta mai bine. Dar când medicii au descoperit că nu există suficient sânge în stoc - aveau nevoie de 2.8 litri pregatiti pentru orice eventualitate pentru Paula - ea a fost transferată la Spitalul John Radcliffe din Oxford. Chirurgii de acolo au decis ca nașterea să aibă loc la 30 de săptămâni.

A intrat în operație la ora 11.45 dimineața, pe 19 iulie. Eva s-a născut 45 de minute mai târziu.

„Asistenta mi-a spus că am o fiică și am izbucnit în lacrimi”, a spus Paul. „Am mers să o văd, era într-un incubator și părea foarte minusculă, dar era stabilă.” Medicii au spus că a supraviețuit, deoarece membrana abdomenului Paulei a creat un sac care conținea lichid amniotic pentru a ajuta plămânii să se dezvolte și placenta a funcționat.

Dar, în timp ce Eva era în incubator, Paula se lupta pentru viața ei.

Paula aproape că a sângerat până la moarte”, a adăugat Paul Lounds. „Avea nevoie de 3.7 litri de sânge. M-am așezat lângă ea și i-am spus că avem o fiică minunată. Ea mi-a strâns mâna - nu a putut vorbi pentru că avea tuburi pe gât. A fost un moment foarte emoționant. ”

Eva a fost eliberată din spital după trei luni și se dezvoltă normal. "Este frumoasa, cel mai uimitor copil și se dezvoltă normal", a spus Paula. „Nu există nimic la ea care să spună că a fost atât de prematură. Zâmbește mult și este foarte fericită.”

Dr. Lawrence Impey, consultant obstetrician de la Spitalul John Radcliffe, a declarat: „În ceea ce privește operația, aceasta este la fel de riscantă pe cât sună. Una din 60 de sarcini este ectopică, dar numai 1% dintre acestea este abdominală. Mai puțin de 10% dintre acestea sunt avansate ca și la Paula.”

Complicațiile unei sarcini ectopice

În sarcinile normale, un ovul fecundat se implantează în mucoasa pântecelui unde crește și se dezvoltă. Însă, într-o sarcină ectopică, ovulul se implantează în tubul uterin. În cazuri mai rare, se implantează în cavitatea abdominală sau în ovar.

Aproximativ 1 din 60 până la 1 din 80 de sarcini sunt ectopice - iar în marea majoritate, copilul nu poate fi salvat. Adesea, o femeie își va da seama că sarcina este ectopică la prima ecografie, ce are loc între șase și zece săptămâni.

De obicei, sarcina este imediat oprită din evoluție din cauza riscurilor pentru mamă. Dacă sarcina este lăsată să continue, fătul în creștere poate rupe tubul uterin sau alte organe care pot provoca sângerări interne severe.

sarcina extrauterina

 

Se poate salva o sarcina extrauterina (ectopica)?

O sarcină ectopică - sau extrauterina cum i se mai spune - sau tubara cum ii mai spun medicii,  este o sarcina în care ovulul fertilizat se implantează altundeva decât în uter, cel mai adesea în tuburile uterine. Aproape ca o regulă, o dată ce o sarcină ectopică este diagnosticată, se recomandă incetarea sarcinii. Se poate insa salva o sarcina extrauterina (ectopica)? - iata detalii despre riscurile unei sarcini extrauterine si cazuri rare cand sarcina a decurs cu bine.

 

► CIteste in continuare: Sarcina extrauterina: 6 cauze posibile

Citeste pe larg si: Probleme medicale serioase care pot afecta sarcina

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani 
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

autor: Desprecopii
sursa: sursa aici
- toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII