Sfaturi pentru mofturosii la mancare (din transee)

Sfaturi pentru mofturosii la mancare (din transee)

Sfaturi pentru mofturosii la mancare (din transee)

Stim ca momentele in care micutul tau refuză mancarea pot deveni foarte stresante, insa cu putina rabdare poti depasi toate obstacolele. Nu te astepta la miracole peste noapte dar bucura-te de fiecare mic succes (cum ar fi acela cand copilul tău accepta un nou aliment pentru prima data). Dar trebuie sa te astepti si la unele esecuri. Copilul tau are si zile mai putin bune, cand va pleca de langă masa pregatita atat de frumos si nimic nu va fi mai dezamagitor.

Nu dispera si nu te gandi ca nu o va mai accepta niciodata. Iata cateva sfaturi ... din transee :)

- Sfaturi pentru mofturosii la mancare (din transee) - veti citi:
Cand copilul face nazuri la mancare si refuza orice
Sfaturi din transee: cum il facem sa manance
Câteva sfaturi despre cum să îl faci pe copilul tău să mănânce o mâncare noua sau o mâncare pe care a refuzat-o în trecut
Despre cum il invatam pe copil sa manance sanatos merita citit si

Cand copilul face nazuri la mancare si refuza orice ...

Ştim ca momentele în care copilul tău refuză mâncarea pot deveni foarte stresante, însă cu puţină răbdare poţi depăşi toate obstacolele.

Desigur, nu te aştepta la miracole peste noapte si bucură-te de fiecare mic succes (cum ar fi acela când copilul tău acceptă un nou aliment pentru prima dată). Dar trebuie să te astepti şi la unele eşecuri. Copilul tău are şi zile mai puţin bune, când va pleca de lângă masa pregătită atât de frumos şi nimic nu va fi mai dezamăgitor. Nu dispera şi nu te gândi că nu o va mai accepta niciodată.

Asta nu vreau sa mananc, spune copilul ... de citit: Asta nu vreau sa mananc, spune copilul ...

Sfaturi din transee: cum il facem sa manance ...

Uneori lupta pentru cateva inghitituri de mancare - pare o lupta corp la corp intre mamica stresata si copilas. DIn transee :) (sau cu deplina intelegere a situatiei) iata cateva sfaturi despre cum să îl faci pe copilul tău să mănânce o mâncare nouă sau o mâncare pe care a refuzat-o în trecut.

alimentatie sanatoasa  

Câteva sfaturi despre cum să îl faci pe copilul tău să mănânce o mâncare noua sau o mâncare pe care a refuzat-o în trecut.

Nu-i permite să bea multe lichide între mese, în special paste de fructe sau sucuri de fructe. Acestea strică pofta de mâncare a copilului şi nu va mai putea să mănânce o mâncare mai consistentă. Aproximativ şase lichide pe zi sunt îndeajuns, puse într-un pahar sau cană. Apa este cea mai bună între mese.

Dacă refuză un fel de mâncare, nu înseamnă neapărat că nu-i place. Poate va trebui să-i mai dai de încă zece ori mâncarea respectivă până decide că îi place! Refuzul unui fel de mâncare este ceva normal în dezvoltarea copilului tau. Dealtfel, pentru a-l obişnui cu noi texturi şi noi gusturi îţi recomandăm să începi acest proces cu cerealele pentru bebeluşi. Gusturi precum mere, piersici, fructe de pădure pot fi acceptate mult mai uşor de cei mici.

Nu-l forţa să mănânce. În felul acesta, s-ar putea să nu mai mănânce niciodată acea mâncare. Când este clar că nu vrea s-o accepte, ia farfuria şi nu comenta. Data viitoare ofera-i un fel de mâncare diferit, dar din aceeaşi grupă de alimente.

Asigura-te că nu este distras în timpul meselor, mai exact închide televizorul! Copilaşii nu se pot concentra decât la un singur lucru o dată, iar televizorul poate fi o sursă de distragere a atenţiei, iar mâncatul va deveni mai dificil.

Laudă-l pe copil când mănâncă bine şi sănătos. Acest lucru îl va ajuta să se bucure de momentele în care este la masă. Nu trebuie sa faci caz când refuză o mâncare, deşi este frustrant să fii nevoit să rămâi calm. Unii copii refuză mâncarea doar ca să îţi capteze atenţia.

Analizează-ţi propria dietă alimentară. Dacă mănânci sănătos şi alegi o varietate de alimente sănătoase, copilul dvs. va dori să mănânce şi el aceste alimente. Nu te aştepta să mănânce bine dacă tu nu o faci. Copiii îşi copiază părinţii, fraţii sau pe alţi copii. În plus, obişnuieşte-l cu un program riguros şi sănătos al meselor. De dimineaţă, când vă bucuraţi de cea mai importantă masă a zilei, pune pentru tine un bol cu cereale, iar pentru cel mic un bol cu cereale adaptate vârstei lui.

În cazul în care copilului tău îi place să se ducă acasă la prieteni sau la rude poţi ruga prietena / ruda să pună pe masă şi o mâncare pe care copilul a refuzat-o până atunci. Dacă îi vede pe ceilalţi mâncând şi observă că le place acea mâncare, este foarte probabil să vrea şi el să încerce. O idee bună este să le pregăteşti tuturor o varietate de cereale de gusturi şi culori diferite (în funcţie de fructele pe care le conţin) astfel încât cei mici să aibă la masă o varietate de culori şi texturi. Este suficient ca unul dintre pitici să fie încântat şi îi va molipsi şi pe ceilalţi.

Copiilor le place să mănânce dezordonat şi fac multă mizerie atunci când sunt lăsaţi să mănânce singuri. Dacă bebelul tău este deja măricel şi a învăţat cât de cât să ţină linguriţa, nu-i da tu cu linguriţa doar pentru a evita dezordinea. Copiilor le place să deţină controlul când mănâncă. Încearca să faci din orele de masă un motiv de bucurie! Implică-l pe copil în prepararea sau gătirea mâncării, dacă deja a trecut în perioada de junior de peste 1 an. Cititi pe larg: ALIMENTATIE SANATOASA A COPILULUI 1-3 ANI

Despre cum il invatam pe copil sa manance sanatos merita citit si

Introducerea alimentelor solide în hrana bebelușului sau așa-numita DIVERSIFICARE: recomandările Academiei Americane de Pediatrie în 2024.

Introducerea alimentelor solide în hrana bebelușului sau așa-numita DIVERSIFICARE: recomandările Academiei Americane de Pediatrie în 2024.

În jurul vârstei de șase luni, dieta complet lichidă a bebelușului tău devine depășită, deoarece bebelușul are nevoi nutriționale noi pentru a…

Mancarea preparata in casa ajuta la hranirea sanatoasa a bebelusului

Mancarea preparata in casa ajuta la hranirea sanatoasa a bebelusului

Multe mamici prefera sa isi hraneasca bebelusii cu mancare gata preparata. Este mai sigura, are indicatii precise in ceea ce priveste varsta si produsele pe care le contine si, chiar daca uneori este…

Piureuri pentru bebelusi, facute in casa

Rețete de piureuri pentru bebeluși: lunile 5-6

Rețete de piureuri pentru bebeluși: lunile 5-6

Primele piureuri pentru bebelusi se pot oferi bebelusului numai daca acesta este pregatit pentru inceperea diversificarii. Prepararea retetelor de papica pentru bebelusi este o operatiune usoara,…

Retete de piureuri pentru bebelusi - lunile 7-8

Retete de piureuri pentru bebelusi - lunile 7-8

Incepeti testarea altor fructe, legume, si proteine, cum ar fi lintea si carne cu piureuri groase. Cu toate acestea, nu uitati ca inca trebuie sa adaugati pe rand fiecare produs nou, dar puteti mixa…

Retete de piureuri pentru bebelusi - lunile 9-12

Retete de piureuri pentru bebelusi - lunile 9-12

Intre 9 si 12 luni, bebelusul tau este probabil gata pentru piureuri mai groase, bucatele mici de legume sau fructe, lapte integral si produse lactate.Iata cateva retete ce merita incercate - retete…

Retete sanatoase pentru copii - pe care le puteti face in casa, cu usurinta:

Terci de ovaz
Briose din ovaz si mere
Pate vegetal cu alune
Desert crocant din ciocolata si ovaz
Placinta ciobanasului
Tortilla cu somon afumat
Pate de pastrav afumat
Biscuiti din ovaz si ciocolata
Burgeri din carne de pui
Compot de rubarba si cirese
Pulpe de pui glasate cu miere
Supa de dovleac
Salata de couscous
Budinca cu fructe
Amestec crocant de ovaz si mere / cititi mai multe retete sanatoase pentru copii aici

 

Forum de Parenting modern

FORUM de PARENTIG MODERN: Suntem parinti si invatam mereu: Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII