Nume de Sfinți pentru băieții născuti in luna August

Nume de Sfinti pentru baietii nascuti in luna August

Nume de Sfinți pentru băieții născuti in luna August

Alegerea numelui copilului este o decizie importantă pe care trebuie să o iei ca părinte. Poate fi distractiv, dar responsabilitatea de a numi o altă ființă umană o poate face un pic intimidantă. La urma urmei, copilul va purta acest nume de-a lungul vieții.

De aceea, am creat pentru voi o listuta speciala cu nume ale Sfintilor pentru baietii nascuti in luna August:

- veți citi:
Nume de Sfinți pentru baietii nascuti în luna August
Generator de nume norocoase de copii
Despre alegerea numelui

Iată care sunt sfinții lunii August și ce nume puteți da băieților născuți în această lună

Adrian/Adi

Sfintii Adrian si Natalia (26 august) - Sfintii Adrian si Natalia, sot si sotie, au trait in Nicomidia, in vremea imparatului Maximian. Sunt praznuiti pe 26 august. Adrian era pagan si pretor al Nicomidiei, iar Natalia era crestina. In timpul unei persecutii, vazand curajul si blandetea a 23 de barbati crestini, Adrian, un tanar de 28 de ani, a ales sa devina crestin.
Pomenirea Sfantului Mucenic Adrian, printul (26 august)

Origine: latina, de la "hadrianus", face referire la familia romana originara din Hadria (in apropierea Marii Adriatice), semnificatia lui este „Cel care vine de la mare” sau „Cel care sta in apropierea "Marii Adriatice"

Alexandru

Sfantul Alexandru (30 august) - Sfantului Ierarh Alexandru, Patriarhul Constantinopolului in timpul imparatului Constantin cel Mare (313-337). A participat ca diacon la Sinodul I ecumenic de la Niceea din anul 325, luptand impotriva ereziei lui Arie.

Origine: greaca - Alexandros inseamna protector viteaz al barbatilor, al oamenilor, find format din termenul “alexio” care se traduce prin „a apara” si cuvantul „andros” care inseamna „barbat”, „om”.

Andrei

Sfantul Andrei Stratilat (19 august) - Sfantul Andrei a fost ofiter in armata imperiala a Romei, in vremea imparatului Maximian. A fost ridicat la rangul de "Stratilat”, adica de general, datorita rezultatelor sale. In anul 305, este nevoit sa lupte impotriva persilor. Atat el cat si cei de sub comanda sa, se vor ruga lui Hristos sa-i ajute sa iasa biruitori. Datorita rugaciunii lor, armata persana a fost infranta.

Origine: provine din greaca veche: ánthrōpos = fiinta umana fiind derivat din cuvantul andros = barbat

Augustin

Sf. Augustin, ep. inv. (28 august) - Augustin s-a nascut la Tagaste, in Numidia, la 13 noiembrie 354, dintr-o familie de clasa medie. Tatal sau, pe nume Patriciu, era membru in Consiliul Local si avea un caracter afectuos, cu exceptia unor iesiri manioase ce creau in casa un apasator climat de tacere. Prima in privinta tacerii era Monica. Femeie inteligenta si iscusita, stia cum sa controleze iesirile sotului si, la momentul potrivit, obtinea mereu cea ce era mai bine pentru familia ei. Patriciu, din partea sa, era mandru de acest lucru, si de aceea o iubea cu multa afectiune. Ea era crestina ferventa, el, un simplu catecumen; s-a botezat doar spre sfarsitul vietii, urmand un obicei comun in acel timp.

Origine: romana - Maret, venerabil, distins

Ciprian

Pomenirea Sfantului Mucenic Ciprian (17 august)

Origine: nume da familia in Roma antica, este derivat de la numele insulei Cipru cu sufixul „-an”, astfel semnificand „din Cipru"

Dominic

Sf. Dominic, pr. (8 august) - S-a nascut in anul 1175, la Caleruega, Dieceza de Osma, provincia de Burgos, in familia lui Felix Guzmán si a fericitei Ioana de Aza. Pana la 14 ani, a studiat, calauzit fiind de un preot invatat care era si unchi al sau, apoi a urmat cursurile de trei si patru materii in celebrele scoli din Palencia si apoi patru ani de teologie. Era inca student, in timpul foametei din regiune, cand a fondat o casa de primire pentru cei saraci si, cu acea ocazie, si-a vandut pana si cartile.

Origine: latina, inseamna lord, apartine lui Dumnezeu.

Emilian

Sfantul Emilian Marturisitorul, episcopul Cizicului (8 august) - Sfantul Emilian a slujit ca episcop al cetatii Cizicului, in timpul domniei imparatului Leon Armeanul (813-820). Nevoind sa se supuna decretelor date de acest imparat, prin care se cerea scoaterea icoanelor din biserici, Emilian a fost supus la chinuri grele. Sfantul Emilian a petrecut in surghiun timp de cinci ani, indurand dureri si umiliri de nedescris pentru marturisirea lui ortodoxa. A murit ca martir. Alaturi de alti episcopi.

Origine: provine din latinescul "Aemilius", "Aemulus", semnificand rival, sau din greaca cu semnificatia „Dulce”, „dornic”, „duios”.

Filip

Pomenirea Sfantului Mucenic Filip (17 august)

Origine:  greaca - prieten al cailor

George

Sfantul Gheorghe Pelerinul (17 august) - Sfantul Gheorghe Pelerinul a vietuit in smerenie si osteneala, fiind propovaduitor, prin viata si prin cuvant, al Evangheliei lui Hristos, pentru care a fost harazit de Dumnezeu cu bogat har, prin care a savarsit minuni si vindecari, atat in vremea vietii pamantesti, cat si dupa moarte, fiind cinstit de credinciosi.
De aceea, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane l-a trecut in randul Sfintilor, cu zi de pomenire la 17 august.

Origine: greaca - inseamna taran, fermier, lucrator al pamantului.

Ion/Ionel/Ionut

Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul (29 august) - Sfantul Ioan Botezatorul s-a nascut in cetatea Orini, in familia preotului Zaharia. Elisabeta, mama sa, era descendenta a semintiei lui Aaron. Nasterea prorocului Ioan s-a petrecut cu sase luni inaintea nasterii lui Iisus. Nasterea sa a fost vestita de catre ingerul Gavriil lui Zaharia, in timp ce acesta slujea la templu. Pentru ca nu va da crezare celor vestite de ingerul Gavriil, Zaharia va ramane mut pana la punerea numelui fiului sau.

Origine: provine din numele evreiesc Johanan - inseamna "Prin gratia Domnului".

Iulian

Sf. Petru Iulian Eymard, pr. (2 august) - Cand Eymard a primit pentru prima data sfanta impartasanie, a realizat cu Isus un raport profund, cum ne transmite intr-una dintre scrierile sale: “impartasania euharistica ne dezvaluie prin simtaminte mai mult decat prin rationament tot ceea ce este Domnul. Prin aceasta, noi avem cu el raporturi mai intime, raporturi care produc cunoasterea adevarata si profunda a ceea ce el este. Prin aceasta, Isus ni se arata in modul cel mai complet. Credinta este lumina; comuniunea este lumina si sentiment. Sufletul umil si recules simte in interiorul sau o tresarire cauzata de prezenta lui Isus Cristos... El simte o placere, o usurare, o dulceata, o forta de unire, de adeziune la Dumnezeu, care nu vine de la el insusi; il simte pe Isus in toata fiinta sa”

Origine: de la expresia latina care inseamna "descendentul zeului Jupiter"

Laurentiu

SF. LAURENtIU, diacon m. (10 august) - Arhidiaconul Laurentiu era omul de incredere al papei in administrarea bunurilor comunitatii si ar fi ajuns cu usurinta, dupa traditie, succesorul in scaunul lui Petru. De la el, autoritatile asteptau ceva important.

Origine: derivat din latinescul “Laurentius”, insemnand “laur” sau “cel care poarta laurii”.

Marian

Adormirea Maicii Domnului (15 august) - Despre aceasta sarbatoare nu gasim informatii in Sfintele Evanghelii, ci numai in Traditia Bisericii. Potrivit acestei Traditii, Maica Domnului a fost instiintata printr-un inger de mutarea ei din aceasta viata: "Acestea zice Fiul tau: Vremea este a muta pe maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primeste cuvantul cu bucurie, de vreme ce vii la viata cea nemuritoare“. Dupa ce Fecioara Maria si-a cerut iertaciune de la toti, si-a dat duhul. Domnul Insusi S-a coborat din ceruri pentru a primi in mainile Sale sufletul ei cel sfant. Atunci s-au petrecut multe minuni: ochii orbilor si auzul surzilor s-au deschis, ologii si bolnavii s-au vindecat. Trupul a stat trei zile in mormant, dupa care a fost ridicat in chip tainic spre lacasurile ceresti. Traditia marturiseste ca Toma soseste la Ierusalim in a treia zi dupa inmormantarea Maicii Domnului. Dorind sa cinsteasca trupul ei, Apostolii au deschis mormantul. Dar minune! Mormantul era gol. Trupul Fecioarei Maria a fost ridicat la ceruri de Fiul ei.

Origine: ebraica - cel iubit, cea indragit

Matia/Matias

Sfantul Apostol Matia (9 august) - Sfantul Matia a fost ales in randul celor doisprezece Apostoli, in locul lui Iuda Iscarioteanul, prin tragere la sorti. Sfantul Evanghelist Luca ne relateaza acest episod in Faptele Apostolilor: "si au pus inainte pe doi: pe Iosif, numit Barsaba, zis si Iustus, si pe Matia. Si, rugandu-se, au zis: "Tu, Doamne, Care cunosti inimile tuturor, arata pe care dintre acestia doi l-ai ales sa ia locul acestei slujiri si al apostoliei din care a cazut Iuda, ca sa mearga in locul lui. Si au tras la sorti; si sortul a cazut pe Matia; si el s-a randuit impreuna cu cei unsprezece apostoli."

Origine: ebraica, "dar al lui Yahweh".

Maximilian

Sf. Maximilian Kolbe, pr. m. (14 august) - Kolbe s-a nascut la Zdunska-Wola, in Polonia, la 7 ianuarie 1894, intr-o familie crestina. Tatal sau, Iuliu, un tip foarte rezervat, lucra in industria textila si avea un respect deosebit fata de sotia sa. El era patriot si nu-si ascundea suferinta din cauza unei Polonii divizate pe atunci in trei parti si stapanite de Austria, Germania si Rusia.

Origine: latina,  "dar al lui Yahweh".

Narcis

Sfantul Sfintit Mucenic Narcis, patriarhul Ierusalimului (7 august)

Origine:
de la grecescul narke, ce semnifica "somn", "amortit"

Pavel

Pomenirea Sfantilor Ierarhi Ioan si Pavel cel Nou, patriarhii Constantinopolului (30 august)

Origine: latina Paullus - se traduce "mic".

Stefan

Aducerea moastelor Sfantului Arhidiacon Stefan (2 august) - Moastele Sfantului Arhidiacon Stefan au fost duse spre ingropare de catre Gamaliel, in satul Cafargamala, de langa Ierusalim. Gamaliel, renumitul invatator al legii evreiesti, va primi credinta in Hristos si tot el va fi cel care il va inmormanta si pe Nicodim, prietenul lui Stefan, care a plans la mormantul Sfantului Stefan pana a murit.
Sf. stefan, rege (16 august) - Istoria acestui sfant este legata de originea natiunii ungare si a evanghelizarii sale. Poporul maghiar era pe atunci o federatie de triburi. Se numeau On-Ogur, si de aici Ungaria, care se traduce prin zece sageti. La inceput, locuiau intre Urali si Don, dar, impinsi de alte popoare, s-au indreptat spre Occident si, sub conducerea lui Arpŕd, au ocupat Panonia occidentala. De aici plecau in incursiuni si razii in Germania si in Italia de Nord, semanand pretutindeni teroare, pana cand au fost invinsi, la Lechfeld, in Bavaria, in anul 995, de Otto I si constransi sa ramana in limitele granitelor lor.

Origine: greaca „Stephanos” - coroana.

Teodor

Sfanta Teodora de la Sihla (7 august) - Cuvioasa Teodora este prima romanca trecuta in randul sfintilor. A fost fiica lui Stefan Joldea, armas, un fel de comandant de artilerie la Cetatea Neamtului. Stefan Joldea, a trait in comuna Vanatori-Neamt si a avut doua fiice pe Marghita (Marghiolita) si pe Teodora. Aceasta din urma se casatoreste cu Elefterie, insa, nu dupa mult timp cei doi vor intra in cinul monahal. Teodora a intrat la Schitul Varzaresti-Vrancea, iar sotul ei, la Schitul Poiana Marului. Cuvioasa Teodora ajunge ucenica egumenei manastirii, schimonahia Paisia.
Sfantul Cuvios Parinte Teodor, egumenul de la Oronon (8 august)

Origine: nume Grecesc; Provine de la numele din greaca veche Theodoros, format de la substantivele theos-zeu, divinitate si doron-dar.

Alte idei de nume de baieti

Nume de baieti: nume de regi, voevozi si imparati

Nume de baieti pentru 2020, anul Sobolanului conform horoscopului chinezesc

Nume de baieti cu tenta marina - o selectie personala

25 de nume grecesti pentru baieti - o selectie mitica

Vezi si Nume de Sfinti pentru fetitele nascute in luna Mai

Generator de nume norocoase de copii

nume de copii

Incearca acest generator de nume - care tine cont de datele personale ale parintilor, de astre si de numerologie 

Nume de copii, cea mai mare baza de date despre nume - pentru copii norocosi!

Baza de date Desprecopii.com







Nume Sex Origine

 Despre alegerea numelui, mai cititi:

Nume de copii legate de ingeri
Nume biblice pentru copii
Cele 72 de nume de copii ale lui Dumnezeu
Nume de copii – varianta Hipster
Nume rare de copii
Nume de fete
Numele copilului (prenume) poate influenta destinul?
Nume de baieti
Nume inteligente pentru copii
In cautarea numelui perfect pentru copilul meu
Cum ma pot hotari in alegerea numelui copilului meu? 
Numele rare aduc ghinion  
Alt nume, alta karma? 
Alexandru si Maria, cele mai frecvente prenume pentru nou-nascuti
Nume de copii inspirate de Kabala  

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta BebelusuluiGeanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII