10 sfaturi pentru a evita RĂCEALA și GRIPA

10 sfaturi pentru a evita raceala si gripa

10 sfaturi pentru a evita RĂCEALA și GRIPA

Chiar daca suntem in pandemie de COVID, exista si raceala si gripa. Desi sezonul gripei si al racelilor incepe inca din noiembrie, in mijlocul iernii aceste boli fac cele mai multe victime si, de cele mai multe ori, vin pe neasteptate, fara sa ne dea timp sa ne gandim cum de le-am cazut prada. Pentru a va proteja de raceala si gripa nu este suficient sa va imbracati bine. Majoritatea formelor acestor boli sunt generate de virusuri si, prin urmare, masurile de prevenire includ cateva lucruri simple care, uneori va pot ajuta sa evitati neplacerile racelii pe tot parcursul iernii.

Iata 10 sfaturi pentru a evita raceala si gripa.

- veti citi:
Virusurile sunt cauza gripelor - cum scapam de ei?
10 sfaturi cu care ne putem apara de gripa:
Despre gripa si raceala

Virusurile sunt cauza gripelor - cum scapam de ei?

Pentru a va proteja de raceala si gripa nu este suficient sa va imbracati bine. Majoritatea formelor acestor boli sunt generate de virusuri si, prin urmare, masurile de prevenire includ cateva lucruri simple care, uneori va pot ajuta sa evitati neplacerile racelii pe tot parcursul iernii.

10 sfaturi cu care ne putem apara de gripa:

Spalati-va pe maini!

Chiar daca nu pare sa aiba legatura cu raceala, spalatul pe maini este un obicei foarte sanatos. Specialistii au descoperit ca virusurile pot supravietui de la doua la opt ore in mediul inconjurator. Spalatul pe maini previne, prin urmare, contaminarea.

Faceti sport

Nu este nevoie sa faceti exces de zel, insa trebuie sa stiti ca exercitiile zilnice, moderate, ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar, care va lupta mai eficient impotriva virusurilor si a bacteriilor. 

Spalati-va pe fata!

Germenii adora sa stea mai ales in nas si in gura, asa ca spalati-va des pe fata si mai ales nu va atingeti fata cu mainile murdare. In plus, spalatul pe fata alunga oboseala si va mareste pofta de viata. 

Evitati contactul cu persoanele bolnave!

Mai ales de sarbatori si la inceputul de an avem tendinta de a-i imbratisa si de a-i saruta pe toti cei care ne sunt mai mult sau mai putin apropiati. Incercati sa evitati totusi gesturile de afectivitate daca persoana in cauza tuseste sau stranuta.

Dezinfectati cat mai des

Cand faceti curatenie nu va limitati doar la stergereea prafului de pe obiecte. Obisnuiti-va sa folositi servetele umede antibacteriene pentru a dezinfecta mai ales obicetele care sunt atinse de multa lume: telefonul, manerele usilor sau ale sifoniereleor, obiectele din baie etc. 

Luati vitamina D!

Studiile arata ca vitamina D combate eficient raceala si gripa. In plus, este foarte importanta in reducerea riscului aparitiei osteoporozei.

Consumati iaurt si probiotice!

Desi suna cam ciudat sa mancati bacterii (probiotice) pentru a lupta impotriva... bacteriilor, se pare ca un consum constant de alimente ce contin probiotice ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar.

Renuntati la fumat!

Renuntatul la fumat este ceva sanatos, indiferent de anotimp, insa iarna aveti motive in plus sa o faceti. Ganditi-va de cate ori fumati afara, in frig, doar pentru ca fumatul este interzis in incaperea in care va aflati. Pe langa substantele chimice inhalate, care sunt extrem de nocive, organismul mai trebuie sa faca fata si frigului.

Dormiti!

Sistemul imunitar este influentat si de somn. Pentru a-l ajuta sa functioneze la parametri normali, incercati sa dormiti suficient.

Relaxati-va!

Desi pare greu de crezut, relaxarea ajuta la combaterea racelii si a gripei. Cum? Foarte simplu. Stresul este unul dintre factorii care influenteaza negativ functionarea sistemului imunitar. Prin urmare, daca vreti ca organismul sa lupte eficient impotriva virusurilor, atunci relaxati-va!

PS: Diferenta intre ea si el ... desi ambii sunt raciti :)

Despre gripa si raceala mai poti citi:

Rinita, raceala si starile gripale
Alimentatia sanatoasa creste imunitatea copilului in sezonul virozelor
Calendar de circulatie al virusurilor
Sezonul virozelor respiratorii 
Copilul frecvent bolnav: ghid de simptome
Gripa porcina: simptome, protectie si tratament 
Gripa Australiana - simptome si tratament
Cum stim ca gripa copilului devine serioasa si trebuie sa mergem de urgenta la spital

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2022
referinte: WebMD 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. liliana iancu
    liliana iancutrimis la 23/5/2012

    sper sa dea rezultate...f interesant!sanatate multa!

    Raspunde la acest comentariu
  2. prodan mihaela
    prodan mihaelatrimis la 20/4/2012

    ft interesant articolul.o sa tin cont de sfaturile voastre.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII