Activităti cu copiii la mare - pentru o vacanță de neuitat

Activitati cu copiii la mare - pentru o vacanta de neuitat

Activităti cu copiii la mare - pentru o vacanță de neuitat

Mergeti la mare cu copilul/copiii? Va sfatuim ca in acest an sa transformati timpul petrecut cu familia la plaja intr-o aventura la mare. Iata idei pentru activitati care vor crea amintiri dragi, de neuitat pentru copii, dar si multa bucurie parintilor ! Fiti copii alaturi de ei:

vei citi:
Albumul de amintiri
Explorati nisipul dupa reflux
Cutia cu nisip "Zen"
Creati un colier din scoici
Inregistrati sunetul valurilor
Vanatoarea de comori
Cea mai captivanta activitate

Va sfatuim ca in acest an sa transformati timpul petrecut cu familia la plaja intr-o aventura la mare

Intinderea de nisip scaldata in soare este un loc de joaca gigant din care copii pot sa si invete lucruri noi despre natura si nu numai. Pentru asta nu este nevoie de nici un echipament scump. Deci, puneti-va costumele de baie, aplicati-va pe tot corpul o crema cu factor ridicat de protectie solara, luati-va rezerve de apa, puneti-va ochelarii si pregatiti-va de o zi minunata cu multe activitati:

Albumul de amintiri vazut prin ochii copilului

Daruiti copilului un aparat de fotografiat de unica folosinta si lasati-l sa fotografieze tot ce isi doreste. Inainte insa, puteti sa ii explicati ca uneori pentru a face o poza frumoasa trebuie sa invete sa aiba rabdare si ca este important sa nu lase nisipul sa ajunga in aparatul de fotografiat (de preferat este sa il pastreze intr-o punga de plastic atunci cand nu il foloseste). La final, alegeti impreuna cele mai bune fotografii si aranjati-le intr-un album de vacanta vazut prin ochii copilului.

Explorati nisipul dupa reflux

Imediat dupa retragerea apei, aveti ocazia sa descoperiti impreuna cu copilul forme mici de viata, cum ar fi stele de mare, melci, moluste si multe altele. Ganditi-va la maree ca la o minicomunitate plina de creaturi vii, care ar trebui sa fie tratate cu respect. Cereti copilului sa va spuna ce vede si modul in care el crede ca aceste creaturi reusesc sa ramana pe plaja dupa reflux. Puteti sa puneti in bagaje si o mica carte despre vietatile marine - va poate ajuta.

Mai cititi: Arsurile solare la copiii mici

Cutia cu nisip "Zen"

Luati la plaja o cutie rezistenta (chiar si o cutie de pantofi este buna). Umpleti-o cu nisip curat, intins uniform si inmanati-o copilului sa creeze propria lui gradina Zen (gradina specifica culturii japonezilor, acoperita cu nisip si pietre). Copiii pot colecta scoici, pietre de diferite forme, culori si marimi, aranjandu-le dupa imaginatie. Este relaxant pentru parinti si captivant pentru cei mici.

Creati un colier din scoici

Vei avea nevoie de scoici micute si ata dentara (preferabil colorata). Cautati scoici care au deja o gaura mica la un capat, astfel incat sa nu fiti nevoiti sa le gauriti. Dupa ce ati cautat impreuna materialul, lasati copilul sa insire scoicile pe ata dentara, iar la final faceti un nod la fiecare capat. Daca va doriti mai multa activitate pentru copil, il puteti sfatui sa vopseasca scoicile in diverse culori inainte de a forma colierul.

Inregistrati sunetul valurilor

Cel mai bun moment pentru acest lucru este cand valurile sunt zgomotoase, in special inainte de o furtuna sau in timpul fluxului. Apropiati-va cu copilul de apa, dar la o distanta sigura, apasati butonul "Record", si explicati-i cum sa tina microfonul in directia valurilor. Seara, inainte de culcare lasati copilul sa asculte inregistrarea - cu siguranta va adormi mai repede si somnul va fi mai dulce!

Vanatoarea de comori

Dati micului explorator un aparat de fotografiat de unica folosinta si o lista de lucruri pe care trebuie sa le gaseasca. Includeti in lista obiecte care pot fi puse intr-o galeata, cum ar fi o sticla de plastic, scoici, pietre, dar si lucruri care nu le poate lua si trebuie fotografiate, ca de exemplu o umbrela de plaja rosie sau doua persoane inotand. Este un joculet minunat pentru doi sau mai multi copii.

Dar sa nu uitam nici de urmatoarele activitati deja cunoscute de unii dintre voi, insa distractive si interesante pentru cei mici:

Construiti un baraj folosind nisip, pietricele, scoici, etc.
Sapati o groapa si incercati sa o umpleti cu apa.
Testati-va talentul artistic si incercati o sculptura in nisip - imaginatia copiilor nu are limite. Ce ziceti de o broasca testoasa, o sirena, de bine cunoscutul castel de nisip sau chiar un oras intreg?
Construiti in nisip o barca sau o masina suficient de mare pentru a sta in ea. Ideala pentru calatoriile imaginare.
Desenati imagini, cuvinte si puzzle-uri in nisip cu ajutorul unui bat.
Construiti un "Om de nisip" - echivalentul unui om de zapada. Cu siguranta va capta privirile trecatorilor!
Construiti impreuna cu cei mici oameni din pietre. Adunati pietricele in forma de ou si creati oameni in miniatura. Nu va limitati doar la pietre, incercati si cu scoici, alge si alte obiecte gasite pe plaja.
Jucati X si O (zero) pe nisip - pur si simplu utilizati degetul in loc de creion. Sau chiar Spanzuratoarea pentru copiii mai mari! Limita este propria imaginatie.

Iar acum, spre final am pastrat cea mai captivanta activitate:

Vulcanul din nisip - asezati in nisip o sticla goala de plastic, apoi impreuna cu copilul acoperiti-o bine cu nisip pana la deschizatura. Umpleti sticla cu apa la temperatura camerei, adaugati cateva picaturi de detergent lichid si 2 linguri bicarbonat de sodiu, apoi usor turnati putin otet. Asigurati-va intai ca aveti cel putin 2 mici spectatori. Fiti atenti: vulcanul erupe !

Sfaturi de vacanta:

Cititi ce trebuie sa contina mapa cu farmacia de voiaj a familiei

Cititi mai departe depre cum si unde trebuie asezat bebelusul in masina

Sunteti insarcinata si mergeti la plaja deci. Este sanatoasa expunerea la soare in timpul sarcinii?

Cititi mai departe cum trebuie protejati bebelusii in timpul caniculei

Cititi cum puteti proteja bebelusii de soare si ce fel de creme solare se folosesc

Iata mai multe despre reactia anafilactica si sfaturile de interventie

Cititi totul despre pericolul capuselor si cum va puteti proteja de muscatura lor

Iata cateva idei de distractie in timp de canicula - in casa - pentru varstele mici (1-10 ani)

Cititi ce trebuie sa faceti daca un paianjen va musca copilul

Iata mai multe despre reactia anafilactica si sfaturile de interventie

Iata cum sa va protejati de bacteria Salmonela

.Totul despre botulism si prevenire aici

Cititi ce trebuie sa contina bagajul de vacanta 

7 beneficii ale marii asupra bebelusului

Mi-e dor de mare si as vrea sa stiu daca pot merge cu bebelusul meu in varsta de 12 luni la mare - ce sfat imi dati? - se intreaba o mamica de pe forumul Desprecopii. 

Voi la ce varsta ati mers cu bebelusii la mare? Cum a fost? Desi banuiesc ca nu a fost tocmai usor, ca atunci cand mergeati doar voi doi, cu siguranta a meritat tot efortul, nu-i asa?

Iata ce beneficii are marea asupra bebelusilor ...citeste mai departe aici.  

La mare cu bebelusul - sfaturi de sigurantă

Cand vine vara, ne cheama marea ... si, ca mamica grijulie, te gandesti ca o sa ii prinda bine si bebelusului tau o cura de mare, soare si balaceala. Iata insa niste sfaturi de siguranta pe care trebuie sa le ai in vedere.

Atentie mare, un bebelus se poate ineca in apa foarte mica.
Balaceala in mare la mica adancime este divina, insa doar cativa centimetri de apa pot fi un motiv de ingrijorare. Copii cu varsta cuprinsa intre 12-36 luni au cel mai mare risc de inec, ... mai departe

Esti o mămica care are nevoie de sfaturi?

autor: Desprecopii.com (c) Toate drepturile rezervate, 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII