Un cocktail care face minuni pentru sanatate

Un cocktail care face minuni pentru sanatate

Un cocktail care face minuni pentru sanatate

Faptul ca fructele reprezinta un izvor de sanatate este un adevar pe care nimeni nu il mai contesta astazi. Cativa cercetatori francezi au descoperit insa o reteta miraculoasa, un cocktail minune care consta in combinarea a cateva fructe diferite pentru a obtine un cocktail delicios si extrem de sanatos, mai ales in combaterea bolilor de inima.

- vei citi:
Sucul minune contine struguri, mere, coacaze si capsuni
Iata, asadar, reteta minune pentru 200 de ml de suc de fructe
Cocktailul final a fost selectat numai dupa ce a fost testat pe 80 de voluntari

La prima vedere pare extrem de simplu, insa pentru a cunoaste cateva dintre ingrediente trebuie sa fii cu adevarat expert in... fructologie. Odata invatata reteta, totul devine insa foarte simplu.

Mai cititi si: Cele mai sanatoase retete de salate

Sucul minune contine struguri, mere, coacaze si capsuni

Nimic mai simplu. Pe langa acestea, mai sunt necesare insa cateva ingrediente mai rare: merisoare de munte (niste fructe rosii, asemanatoare cu afinele), acerola sau visine de Barbados (un fruct asemanator cu ciresele rosii, dar care are de 30 de ori mai multa vitamina C decat sucul de portocale), aronia (un soi de coacaze americane, considerate drept cele mai sanatoase din lume). Studii anterioare au aratat ca fructele contin anumiti compusi, numiti polifenoli, care protejeaza inima si previn ingrosarea arterelor, iar cercetatorii francezi sustin ca amestecul inventat de ei contine cea mai sanatoasa si mai gustoasa combinatie de fructe. Afirmatiile lor se bazeaza pe analiza in laborator a unor amestecuri de 13 fructe diferite si a efectului acestora asupra arterelor.

Iata, asadar, reteta minune pentru 200 de ml de suc de fructe:

126 ml de suc de struguri (30 de boabe mari)
20 ml de suc de coacaze (sau piure din 15 boabe)
20 ml de suc de capsuni (sau piure din 9 capsuni)
20 ml de suc de mere (sau piure din jumatate de mar)
10 ml de suc de merisoare de munte (8 fructe)
8 ml de suc de acerola (5 fructe)
8 ml de suc de aronia (5 fructe)

Cocktail-ul final a fost selectat numai dupa ce a fost testat pe 80 de voluntari

In timpul testelor s-a constatat ca peretii arterelor erau mult mai relaxati atunci cand erau expusi la cocktailul de fructe. Cercetatorii, de la Universitatea din Strasbourg, sustin ca acest efect de relaxare creste fluxul sangvin catre inima si asigura o stare de echilibru in ceea ce privestea nutrientii si oxigenul. Experimentele lor au masurat, de asemenea, si capacitatea antioxidantilor din suc de a neutraliza anumite molecule care afecteaza negativ celulele sanatoase din organism. Astfel, s-a constatat ca unii polifenoli sunt mai puternici decat altii, capacitatea lor de a anihila radicalii liberi ce pot afecta ADN-ul si celulele din organism fiind mai importanta decat cantitatea in sine continuta de fiecare fruct.

Aflati care este Necesarul de alimente de baza din bucatarie, pentru o alimentatie sanatoasa

Studiile cercetatorilor francezi vin sa confirme, o data in plus, ca un consum echilibrat de fructe si legume este absolut necesar pentru o dieta sanatoasa. Nu uitati totusi ca sucurile de fructe contin destul de putine fibre si mai mult zahar decat fructul in sine. De aceea, este bine sa le consumati cu moderatie. 

Va recomandam sa mai cititi:

Iata retete sanatoase pentru copii - pe care le puteti face in casa, cu usurinta:

Carte inteligenta de Bucate - cele mai originale si gustoase retete de pe internetul romanesc!

autor: redactor Desprecopii.com A.G. Toate drepturile rezervate (c) 2020

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Cara Ramona Nadia
    Cara Ramona Nadia trimis la 29/1/2020

    Buna ziua,am si eu o intrebare la dumneavoastra:Pot sa le dau copiilor cu varsta 11si 12 ani,sirop de Armonia?Cati mi de sirop le pot da?Va multumesc.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII