Bolile de inimă si legătura lor cu bacteriile bucale

Bolile de inima si legatura lor cu bacteriile bucale

Bolile de inimă si legătura lor cu bacteriile bucale

Spalandu-va pe dinti de doua ori pe zi, va mentineti inima sanatosa. Altfel, bacterii periculoase ar putea intra in fluxul de sange prin sangerarea gingiilor.

• Iar o igienă defectuoasă a gurii duce la creșterea riscului dezvoltarii unor boli de inimă cum ar fi atacul de cord sau accidentul cerebral.

- veti citi:
Spălandu-vă pe dinti de două ori pe zi, va mentineti inima sănătoasă
Importanta igienei orale in timpul sarcinii
Sănătatea dentara a copilului: 10 mituri si realitati

Spălandu-vă pe dinti de două ori pe zi, va mentineti inima sănătoasă

Bacterii mortale ar putea intra in fluxul de sange prin sangerarea gingiilor.

Oamenii de stiinta au descoperit ca spalarea dintilor intr-un mod necorespunzator ar putea duce la potentiale probleme fatale. Bacteriile care ratacesc prin gura pot provoca cheaguri de sange care va pot pune viata in pericol, declansand afectiunea rara numita "endocardita infectioasa".

Obiceiuri bune: spalatul dintilor ajuta la eliminarea bacteriilor care pot cauza formarea cheagurilor de sange mortale si chiar rar intalnita boala de inima "endocardita infectioasa".

Odata ajunse in sange, bacteriile pot forma cheaguri. Ascunse in interiorul cheagurilor, bacteriile sunt protejate de sistemul imunitar si de antibiotice.

In cazul in care cheagurile apar pe valvele cardiace, acestea pot cauza endocardita infectioasa - atunci cand valvele sunt infectate, apar probleme grave, uneori fatale.

Mai cititi:

Un studiu din 2015 a demonstrat ca o igiena defectuoasa a gurii duce la cresterea riscului dezvoltarii unor boli de inima cum ar fi atacul de cord sau accidentul cerebral.

Rezultatele ne ajuta sa intelegem legatura  dintre bolile gingivale si bolile de inima.

Importanta igienei orale in timpul sarcinii

O buna igiena orala este extrem de importanta in timpul sarcinii, deoarece cresterea nivelului de hormoni va poate lasa gura mai vulnerabila la problemele dentare, de la bacterii si placi.

Sarcina este un moment unic si plin de evenimente. Exista atat de multe schimbari ce au loc in corpul unei gravidute, iar gura nu face exceptie.  Aveti grija de sanatatea dintilor in timpul sarcinii - citeste mai multe detalii despre ingrijirea dintilor in timpul sarcinii aici.

Sănătatea dentara a copilului: 10 mituri si realitati

Caria dentara, cea mai intalnita afectiune a copilariei, poate fi prevenita in proportie de 80% prin masuri preventive. Iar acesta nu este un mit! 

In schimb, exista o multime de idei eronate, care, pe termen lung, pot avea efecte negative asupra sanatatii dentare si generale a copilului.Nu ezita sa intrebi medicul stomatolog pediatru despre orice nelamurire ai. Acesta este cel mai in masura sa iti ofere informatii avizate si documentate citeste in continuare despre ce trebuie sa stii despre sanatatea dintilor copilului tau. 

Tot despre ingrijirea dinților mai citiți: 

Ingrijirea dintilor de lapte
Fluorurile si dintii copilului

Implantul dentar
 
Zaharul si alimentatia copilului mic 
Alaptarea nu mareste riscul de carii la bebelus 
Dantura in timpul sarcinii 
Pierderea danturii prezice aparitia unor boli 
Bauturile gazoase distrug dintii 

  Forum de stomatologie pentru copii

Cabinet stomatologic pentru copii  

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII