6 moduri de a lua o vacanță mentală

6 moduri de a lua o vacanta mentala

6 moduri de a lua o vacanță mentală

Uneori aveti nevoie de o evadare, dar nu aveti timp sau bani. Nu disperati: o vacanta mentala poate ajuta la reducerea stresului. Motivele minore de stres se adauga repede la cele majore si un eveniment important stresant va poate trimite intr-un cerc vicios aparent fara scapare. Daca ati putea obtine o usoara eliberare din stres, ati sti ca totul va fi bine. Dar prea putini dintre noi au timpul - sau banii necesari - sa-si permita o evadare intr-o vacanta improvizata. Ei bine, nu trebuie sa cheltuiti nici un ban, ci doar sa gasiti un loc linistit din apropiere pentru a va lua o vacanta mentala.

Vei citi:
Eliberarea de stres: porniti intr-o vacanta mentala
Eliberati stresul: 6 excursii mentale rapide
1. Cititi o carte in pat
2. Vizualizati relaxarea
3. Uitati-va la fotografii din perioadele fericite
4. Uitati-va pe fereastra
5. Ascultati muzica relaxanta
6. Plimbati-va

Eliberarea de stres: porniti intr-o vacanta mentala

Daca nu gasiti o modalitate de a reduce stresul, starea de sanatate va plati pretul, atat mental cat si fizic. Nu este necesar un masaj de lunga durata sau sa va indreptati inspre o plaja pentru a va relaxa - va puteti relaxa in fiecare zi in moduri simple, obtinand un beneficiu major.

"Oamenii care sunt foarte stresati au probleme fizice legate de faptul ca se afla in mod constant sub stres", spune un medic celebru american. Si daca nu gasiti moduri (pentru a va calma), chiar si pentru perioade mici de timp, acest lucru poate avea consecinte pe termen lung. "Este esential sa adaugati detensionarea la rutina de zi cu zi". 

Medicii sugereaza tehnici de invatare pentru a reduce stresul si incerca cate una sau doua in fiecare zi. "Chiar daca dureaza cinci minute dimineata si cinci minute seara, gasiti timp pentru a face acest lucru". 

Eliberati stresul: 6 excursii mentale rapide

Vizualizarea unui loc lipsit de stres si alte tehnici de relaxare sunt modalitati rapide si usoare pentru a va calma intregul corp si pentru a obtine energia necesara pentru o zi. Connolly va sugereaza aceste 6 modalitati de a evada intr-o vacanta mentala pentru a reduce stresul:

1. Cititi o carte in pat

Connolly, spune ca aceasta este o evadare care va face sa va simtiti odihniti, relaxati si pregatiti sa va confruntati cu ceea ce este in afara dormitorului dvs. Patul este cald, confortabil, un loc linistit. Luxul patului si o carte buna sunt un mod perfect de a uita, apoi de a va reconcentra asupra propriilor ganduri.

2. Vizualizati relaxarea

Furati cateva momente linistite pentru a inchide ochii si ganditi-va la o imagine care va relaxeaza - cum ar fi caldura soarelui pe pielea dvs., sunetul oceanului, un camp plin de flori, sau o apa curgatoare. Connolly va sugereaza sa va ganditi la o perioada din trecut cand v-ati simtit linistiti si relaxati, si sa va concentrati pe eliberarea tensiunii pornind de la degetele de la picioare inspre cap.

3. Uitati-va la fotografii din perioadele fericite

Medicii va recomanda sa priviti instantanee dintr-un album foto dintr-o vacanta cu familia sau de la o cina distractiva cu prietenii. Reflectati asupra amintirilor din acea perioada si la ceea ce le-a facut atat de placute. Petreceti cateva momente linistite cu amintirile si va veti simti mult mai relaxati.

4. Uitati-va pe fereastra

Distrageti-va atentia concentrandu-va pe altceva decat ceea ce va streseaza. Luati o cana de cafea sau ceai fierbinte, inchideti usa, si luati o pauza mentala. Priviti trecatorii, orice pasare pe care o vedeti, sau norii pufosi care plutesc. Visati cu ochii deschisi cateva minute.

5. Ascultati muzica relaxanta

Ascultati muzica relaxanta pentru a evada putin in fiecare zi. Ati putea dori sa auziti ciripitul pasarilor, zgomotul valorilor sau o ploaie usoara - indiferent de alegere inchideti ochii, ascultati aceste sunete linistitoare in timp ce respirati adanc, va va relaxa si va va elibera de stres.

6. Plimbati-va

Miscarea este o modalitate foarte buna de a scapa de stres, deoarece este o evadare pentru minte. Faceti o plimbare dimineata devreme sau incaltati-va adidasii in pauza de masa. Mersul de-a lungul unui traseu, la malul marii, sau in alt loc linistit atunci cand este posibil poate oferi mai mult decat relaxare.

Tratati-va cu 5, 10 sau 20 de minute de vacanta mentala in fiecare zi, antrenati-va corpul sa se relaxeze si reduceti stresul - veti fi uimiti de cat de bine va simtiti dupa cateva minute de tratament doar pentru dvs.

 

10 semne ca ai lipsa de Magneziu si ce produce lipsa de Magneziu

Foarte multi adulti si copii sunt afectati de catre deficitul de magneziu. Desi multi dintre noi prezentam semne ale deficientei de magneziu, putini suntem constienti de ceea ce inseamna acest lucru.

Aproape 57% din oameni sunt afectati de deficitul de magneziu, ceea ce inseamna ca mai mult de jumatate din populatie este diagnosticata cu un nivel scazut al acestuia. Desi multi dintre noi prezentam semne ale deficientei de magneziu, putini suntem constienti de ceea ce inseamna acest lucru.

Iata 10 semne ca ai lipsa de Magneziu si ce produce lipsa de Magneziu.

Scapati de grasimea periculoasa de pe abdomen

Cantarul poate indica probabil, un numar, cu care dumneavoastra sunteti fericit(a), sau IMC-ul da din nou un numar foarte frumos, asta insa nu inseamna ca sunteti cu adevarat sanatos.

Abdomenul este cel mai nesanatos loc pe corp pentru a avea grasime ... articolul complet aici

 

Despre baie si relaxare, merita citit si

Baia in timpul sarcinii: relaxare si precautii
Zen in mintea ta: cateva ganduri care te pot insoti
Ceaiul de lavanda, secret pentru mamicile stresate
Baita impreuna cu copilul - DA sau NU?

autor: redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII