Analize pentru inceperea gradinitei

Analize pentru inceperea gradinitei

Analize pentru inceperea gradinitei

  • Intrarea unui copil in colectivitate implica un risc de transmitere mult mai ridicat al infectiilor, tinand cont de sistemul sau imunitar in dezvoltare. Pentru a evita aceste situatii, medicii recomanda anumite investigatii:

Intrarea unui copil in colectivitate implica un risc de transmitere mult mai ridicat al infectiilor, tinand cont de sistemul sau imunitar in dezvoltare. Pentru a evita aceste situatii, medicii recomanda anumite investigatii:
 
Examen exudat faringian
(Bacteriologic, cu antibiograma la nevoie)
 
Exudatul faringian este un examen care identifica prezenta unei infectii bacteriene, fungice sau virale, la nivelul gatului.
 
Prelevarea probei, o mostra de secretii, se face de la nivelul cavitatii faringiene, si este plasata intr-un recipient care stimuleaza cresterea microorganismului care a determinat boala, in cazul in care acesta exista. Tipul de organism va fi identificat ulterior prin examinare la microscop, prin efectuarea unor teste chimice sau prin ambele metode. In cazul in care pe mediul de cultura nu creste niciun organism, testul este negativ.
 
Examen exudat nazal
(Bacteriologic, cu antibiograma la nevoie)

 
Examenul microbiologic al exudatului nazal (secretiei nazale) este metoda de laborator clinic indicata in depistarea portajului de staphylococcus aureus sau de streptococcus pyogenes.
 
Prin examenul bacteriologic al exudatului nazal se pot identifica insa si alti germeni: meningococ - cu o rata de portaj de 5-30%, streptococcus pneumoniae, haemophilus influenzae, serotipul B, corynebacterium diphtheriae si chiar enterobacterii.
 
Prelevarea probei se face prin introducerea blanda a tamponului printr-o nara de-a lungul planseului nazal pana atinge peretele posterior al nazofaringelui. Se lasa tamponul pe loc cateva secunde, apoi se roteste usor si se retrage. Se transporta catre laborator si se insamanteaza pe medii de cultura.

Examen coproparazitologic
 
Examenul coproparazitologic este o metoda de lucru utilizata in laboratoarele de microbiologie policlinica in scopul identificarii parazitilor intestinali.
 
Prelevarea probei necesita coprocultoare din material plastic de unica intrebuintare. Cele mai multe izolari se obtin din scaunul proaspat, emis spontan. Cu ajutorul linguritei sau tijei coprocultorului se preleva portiuni din scaun cu mucus si eventual urme de sange, iar când acestea lipsesc, se recolteaza boluri din doua-trei locuri diferite. Cantitatea necesara este de 10-15 grame, iar daca scaunul este lichid, recoltorul trebuie umplut pe jumatate.

Citeste mai multe despre Analize pentru inceperea gradinitei AICI  

Vizionati AICI doar cateva exemple unde celulele stem au jucat un rol critic in salvarea pacientului pentru boli ca paralizie cerebrala, leucemie, sau beta talasemie majora.

Va recomandam sa cititi si:

Bolile copilului

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema: Diverse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII