Yoga reduce depresia la femeile însărcinate

Yoga reduce depresia la femeile insarcinate

Yoga reduce depresia la femeile însărcinate

Yoga poate reduce depresia la femeile insarcinate si ajuta la dezvoltarea sentimentului matern, sunt de parere cercetatorii. Acesta este primul studiu care furnizeaza dovezi ca yoga poate fi un tratament impotriva depresiei viitoarelor mamici.

vei citi:
Yoga poate reduce depresia la femeile insarcinate
Yoga poate fi o alternativa eficienta la tratamentul farmaceutic
Yoga mintii (a gandirii)
Sarcina: frumusete, trup, sex

Yoga poate reduce depresia la femeile insarcinate si ajuta la dezvoltarea sentimentului matern - sunt de parere cercetatorii

Acesta este primul studiu care furnizeaza dovezi ca yoga poate fi un tratament impotriva depresiei viitoarelor mamici.

Este bine cunoscut ca hormonii de sarcina pot cauza schimbari ale dispozitiei, cu toate acestea doar una din cinci femei insarcinate are depresii majore. Acum, cercetari recente facute de cei de la Universitatea din Michigan arata ca metodele vechi recomandate le-ar putea ameliora simptomele.

Citeste si: Pilates sau yoga?

Viitoarele mamici care pot avea grave probleme de sanatate mentala gasesc o ameliorare semnificativa dupa un program de practicare a exercitiilor de yoga timp de 10 saptamani. Totodata, atasamentul fata de copilul din uter creste in acest timp.

Yoga poate fi o alternativa eficienta la tratamentul farmaceutic

Autorul, Maria Muzik a spus: "Am auzit ca femeile insarcinate incearca prin practicarea exercitiilor de yoga sa reduca stresul, dar nu sunt dovezi concludente cu privire la eficienta acestei metode. Studiul nostru ofera dovezi promitatoare a faptului ca yoga poate fi o alternativa eficienta la tratamentul farmaceutic pentru femeile insarcinate care prezinta semne de depresie. Aceasta contribuie atat la starea de bine a mamei cat si a fatului."

Tulburarile de sanatate mentala in timpul sarcinii, inclusiv depresia si anxietatea, au devenit o problema de sanatate serioasa. Modificarile hormonale, predispozitie genetica si factorii sociali sunt cei care declanseaza in anumite femei insarcinate iritabilitatea persistenta, sentimentul de a fi coplesite si incapacitatea de a face fata stresului.

Netratate, aceste simptome se transforma in riscuri majore pentru sanatate , atat pentru mama, cat si pentru copil, ducand la o crestere insuficienta in greutate, preeclampsie, nastere prematura chiar si la o relatie defectuoasa intre mama si nou-nascut ( nedezvoltarea sentimentului matern).

Muzik este de parere ca, in timp ce antidepresivele s-au dovedit un tratament eficient pentru aceste tulburari de dispozitie, studiile anterioare arata ca multe femei insarcinate privesc cu reticenta aceste medicamente, preocupate de siguranta copilului lor. "Din pacate, putine femei care sufera de tulburari de sanatate accepta tratamentul, expunandu-se astfel impreuna cu viitorul copil la impactului negativ al bolii psihice in timpul uneia dintre cele mai vulnerabile perioade", spune ea. "De aceea, dezvoltarea alternativelor viabile pentru tratament este critica."

Citeste si: Depresia in timpul sarcinii

Dovezile sugereaza ca femeile se simt mult mai confortabil apeland la tratamente netraditionale, inclusiv la medicina pe baza de plante si anumite tehnici de relaxare. Yoga continua sa creasca in popularitate, dar in Statele Unite ale Americii, multe clase se concentreze pe yoga ca "exercitiu", omitand faptul ca este necesara prezenta lor constienta in acel moment, spun autorii.

Yoga mintii (a gandirii)

Intre timp, yoga mintii (a gandirii) - care combina concentrarea meditativa cu reprezentarile fizice s-a dovedit a fi o metoda puternica pentru a lupta impotriva stresului si pentru cresterea energiei . Pentru acest studiu-pilot, femeile insarcinate (intre 12-26 saptamani de sarcina) au participat la sedinte de 90 de minute de yoga, care s-au axat pe exercitii pentru corpurile lor, dar care au ajutat la constientizarea schimbarilor prin care trec trupurile lor pentru a ajuta copilul sa creasca.

Muzik a spus: "Acest studiu pune bazele cercetarilor viitoare cu privire la modul in care yoga poate duce la un sentiment puternic si pozitiv fata de sarcina". Rezultatele au fost publicate in Complementary Therapies in Clinical Practice.

Sarcina: frumusete, trup, sex

 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII