Arhiva de stiri

Proprietarii de caini traiesc mai mult


Alte stiri

Daca doriti sa va bucurati de o viata mai lunga si sanatoasa, noile studii sugereaza ca un caine poate fi o strategie eficienta.

Dr. Deborah Wells, psiholog la Universitatea Queens, Belfast, a declarat in propriul raport ca proprietarii de caini au avut un nivel scazut al tensiunii arteriale si colesterolului.

Un studiu de peste 5000 de persoane de la Institutul de Cercetari Medicale Baker din Melbourne a descoperit ca proprietarii de caini au avut un nivel semnificativ mai mic al tensiunii arteriale sistolice si grasimii daunatoare din sange, in comparatie cu persoanele care nu aveau animale de companie.

"Cainii pot promova in mod direct bunastarea oamenilor, eliminand stresul", ne spune dr. Wells, "a avea un caine poate duce, de asemenea, la cresterea activitatii fizice si facilitarea dezvoltarii contactului social, care ar putea spori atat sanatatea fiziologica si psihologica umana intr-un mod mai indirect."

Avand un caine ca animal de companie a dus la mai putine plangeri medicale si au existat unele dovezi care ar putea contribui la recuperarea proprietarilor din boli grave, cum ar fi atacul de cord. Cainii special instruiti pot actiona si ca un sistem de avertizare timpurie pentru detectarea unei crize epileptice.

Raportul Dr Wells a constatat ca proprietarii animalelor de companie tind sa fie mai sanatosi in general, iar cainii, in comparatie cu pisicile,  par sa aiba o influenta mult mai pozitiva asupra sanatatii.

Va recomandam sa mai cititi si:
 
 


Vezi alte stiri