Arhiva de stiri

Usturoiul lupta impotriva osteoartritei


Alte stiri

Noile studii ne informeaza ca usturoiul, ceapa si prazul pot ajuta in prevenirea osteoartritei de sold.

Cercetatorii de la King’s College London si de la University of East Anglia au analizat datele a peste 1.000 de gemeni sanatosi, de sex feminin, verificandu-le dieta si oasele cu ajutorul razelor X  pentru a evalua gradul osteoartritei timpurii. Multi dintre gemeni nu au avut simptome asemanatoare artritei, insa cercetatorii au descoperit ca cei care au avut o dieta sanatoasa, cu un consum ridicat de fructe si legume, in special usturoi, au avut mai putine semne prevestitoare osteoartritei timpurii la sold. Utilizarea gemenilor a permis cercetatorilor sa excluda orice dispozitie genetica care ar putea exacerba sau ajuta la prevenirea osteoartritei.

Din dorinta de a indica exact ce compus al usturoiului, cepei ºi prazului ar putea fi cauza acestui efect benefic, cercetatorii au analizat ingredientele din usturoi si au constatat ca o substanta numita disulfura de dialil este cheia. In testele de laborator, substanta parea sa pastreze numarul enzimelor daunatoare pentru cartilaj la un nivel scazut - lucru care ar contribui, teoretic,  la prevenirea osteoporozei.

Osteoartrita afecteaza aproximativ opt milioane de persoane in Marea Britanie. Cei care sufera, de obicei, de aceasta boala iau medicamente pentru durere, iar in cazuri mai severe se ajunge la inlocuirea soldului.

Va recomandam sa mai cititi si:
 
 
 


Vezi alte stiri