Arhiva de stiri

Cezariana afecteaza dezvoltarea plamanilor la nou-nascuti


Alte stiri

Bebelusii nascuti prin aceasta interventie sunt de patru ori mai expusi bolilor respiratorii

Specialistii de la Universitatea Aarhus au observat ca bebelusii care se nasc prin cezariana prezinta un risc mai mare de a dezvolta probleme respiratorii, arata un studiu danez, citat de BBCNews.  In cadrul acestei cercetari au fost monitorizate 34.000 de nasteri, tinandu-se cont de varsta, greutatea si posibilele vicii ale mamei.

Explicatia consta in faptul ca perioada travaliului ar putea ajuta la dezvol­ta­rea pla­manilor mi­cu­tilor. Cerce­tatorii afir­ma ca micutii nas­cuti prin ce­zariana nu expe­ri­menteaza schimba­rile hormonale si fiziologice care apar de regula in timpul travaliului.

Multe femei nu sunt constiente de faptul ca o cezariana planificata poate avea un impact negativ asupra sanatatii nou-nascutului. In urma acestei cercetari, specialistii sunt de parere ca trebuiesc luate masuri pentru reducerea numarului de femei programate pentru nasterea prin cezariana.
Va recomandam sa mai cititi si:

Dezvoltarea Sarcinii


Vezi alte stiri

Supereva.ro Noutati

7 strategii pentru disciplinarea copilului

7 strategii pentru disciplinarea copilului

Pentru multe mame, descoperirea disciplinei eficiente este una dintre cele mai dificile si mai frustrante sarcini de ...

Zaharul in alimentatia copilului si ce trebuie sa stii

Zaharul in alimentatia copilului si ce trebuie sa stii

Crezi ca esti restrictiv cu zaharul? Un nou sondaj spune ca multi parinti nu sunt! Iata ce ar trebui sa stii:...