Doctorul va raspunde

Inapoi la lista de intrebari


Am o fetita de 3 ani si 9 luni, care are dolicocolon - in august a.c. i s-a pus acest diagnostic. Insa in ciuda tratamentului cu Lactuloza, problema continua, fetita mea avand scaun 1 data pe saptamana.

Stimate Domnule Doctor Popescu,

Am o fetita de 3 ani si 9 luni, care are dolicocolon - in august a.c. i s-a pus acest diagnostic. Insa in ciuda tratamentului cu Lactuloza, problema continua, fetita mea avand scaun 1 data pe saptamana. Deja are burtica foarte tare si umflata si ma intreb daca trebuie sa mai fie internata sau nu si daca as putea sa-i fac clisme acasa. Eventual poate exista alt tratament, cu rezultate.

Va multumesc anticipat.

Cu stima,

Mirela Zarnescu, Bucuresti

**************************************************

Dolicocolonul este o modificare anatomica a intestinului gros care este mult mai lung decat normalul. Aceasta este o modificare din nastere, in general bine tolerata.

De multe ori persoanele cu dolicocolon ajung la maturitate fara sa stie ca au aceasta modificare ce este descoperita intamplator sau nu este descoperita deloc, pacientul avand o viata cvasinormala, cu mentiunea ca este mai constipat, adica are scaune mai rar decat o data la doua zile.

Puteti folosi lactuloza in doza prescrisa de catre medicul pediatru dar va recomandam sa consultati si un medic chirurg pediatru pentru ca in anumite cazuri poate fi nevoie de operatie. Fiind o modificare anatomica, rezolvarea definitiva nu este decat chirurgicala.

In cazul fetitei dvs., asa cum descrieti tabloul clinic, s-ar putea sa fie vorba de maladia Hirschprung, o dilatare si alungire a colonului ce necesita operatie.

Nu trebuie sa va speriati, operatia este usoara pentru un chirurg pediatru.

Dr. Cristian Popescu - Bucuresti


Inapoi la lista de intrebari

Supereva.ro Noutati

Mamica unui bebelus pierde 700 de ore de somn pe an

Mamica unui bebelus pierde 700 de ore de somn pe an

Oare poate fi o consolare sa stii ca, asemenea tie, toate mamele au parte de ceea ce psihologii denumesc deprivare...

Este obezitatea contagioasa?

Este obezitatea contagioasa?

La prima vedere, pare o intrebare lipsita de sens Oricare ar fi cauzele obezitatii, pare lipsit de logica sa ne in...