Arhiva de stiri

Bebelusii pot muri daca se viseaza in uterul mamei

Sindromul mortii subite la bebelusi, fenomen pentru care medicii nu gaseau explicatii, ar putea fi cauzat de faptul ca bebelusii viseaza ca sunt din nou in uterul mamei si inceteaza sa respire, transmite Mediafax. George Christos, cercetator australian care a scris si o carte pe aceasta tema, sustine ca teoria sa despre sindromul mortii subite se bazeaza pe faptul ca unele persoane isi tin respiratia cand viseaza ca sunt sub apa.

"Motivul pentru care nu am reusit pana acum sa gasim cauzele medicale ale mortilor subite la bebelusi este ca acestea nu sunt de ordin fizic, ci trebuie cautate in psihicul bebelusilor", subliniaza dr. Christos.

Bebelusii nu trebuie sa respire cand sunt in uterul mamei intrucat primesc oxigen prin sange. "Visand ca se afla in uterul mamei, bebelusul poate inceta sa respire pentru ca stie ca acolo nu trebuie sa o faca", adauga dr. Christos. Acesta este specialist in matematica si statistica si se descrie ca un teoretician al creierului.

Un specialist in sindromul mortii subite la bebelusi, profesorul Roger Byard, declara insa ca aceasta teorie este fantezista si nu poate fi verificata.

stire preluata de pe ziarul Ziua (www.ziua.ro)
 

Supereva.ro Noutati

7 Nutrienti care vor alimenta creativitatea copilului

7 Nutrienti care vor alimenta creativitatea copilului

Creativitatea inseamna mai mult decat povesti imaginare sau desene colorate frumos. Copilul are nevoie de creativi...

Tarta cu lamaie si zmeura

Tarta cu lamaie si zmeura

Ingrediente Tarta cu lamaie si zmeura: 250g unt nesarat la temperatura camerei, plus extra pentru uns 1 pastaie de...