Alte stiri

Administrate ca metoda de contraceptie sau ca tratament pentru problemele tenului, anticonceptionalele trebuie luate numai in urma unor teste endocrinologice si de sange. Fara acestea, efectele pilulelor asupra organismului pot fi foarte grave.

Analizele de sange identifica riscul de a dezvolta afectiuni hepatice

Administrate ca metoda de contraceptie sau ca tratament pentru problemele tenului, anticonceptionalele trebuie luate numai in urma unor teste endocrinologice si de sange. Fara acestea, efectele pilulelor asupra organismului pot fi foarte grave.

Afectiunile hepatice sunt numai o parte dintre bolile pe care o femeie le poate dezvolta in lipsa acestor analize. In plus, la cele de peste 35 de ani, anticonceptionalele pot duce la formarea cancerului la san.

Despre sanatatea femeii cititi: 

Testele de sange sunt obligatorii

Trei tipuri de analize sunt necesare inainte de a lua anticonceptionale. Testul Papanicolau se face de catre medicul ginecolog si este obligatoriu pentru depistarea eventualelor afectiuni la nivelul colului uterin.

Nedepistata, infectia cu virusul papilloma uman HPV poate creste de patru ori riscul de a face cancer la san.
Pe de alta parte, testele de sange sunt obligatorii pentru descoperirea afectiunilor hepatice.

"Toate substantele straine trec prin ficat. Daca o femeie ia anticonceptioanale si nu stie ca ficatul ei este obosit, il va solicita si mai mult", explica ginecologul Daniel Popescu, de  la Policlinica "Serban Voda" din Bucuresti. Tot prin examenele de sange se identifica si problemele de coagulabilitate a sangelui, care ar putea produce hemoragii.

"Pentru a fi siguri ca organismul este sanatos, examenul endocrinologic este deosebit de important. Exista femei care, in urma unor examinari endocrinologice, descopera ca sunt alergice la substantele active ale anticonceptionalelor sau ca sufera de sindrom migrenos", completeaza endocrinologul Luiza Vitan.

Consumul de pilule contraceptive mai este conditionat si de antecedentele de cancer in familie, de cancerul activ genital sau de ortoscleroza.

Pilulele nu se iau mai mult de cinci ani

Deoarece riscul de a face cancer la san este foarte ridicat, anticonceptionalele nu se administreaza pe o perioada mai mare de cinci ani, iar consultul ginecologic trebuie sa se faca cel putin o data pe an.
"Exista femei care, dupa ce iau pilulele, nu mai vin la control ani la rand. Cancerul la san si afectiunile grave ale colului uterin sunt cele mai mari riscuri la care se expun aceste femei", adauga dr. Popescu.

De asemenea, riscul de a face cancer la san este prezent si la femeile care au depasit varsta de 35-40 de ani si care continua sa mai consume pilule contraceptive. "La femeile tinere, legatura dintre anticonceptionale si cancer la san este minima. Cu toate acestea, daca o tanara care ia anticonceptionale observa modificari la nivelul sanilor, trebuie sa opreasca imediat consumul de pilule si sa se prezinte la medic", afirma dr. Popescu.
  sursa stirii: Evenimentul Zilei

 Comunitate, Forumuri recomandate

Forumuri recomandate:

Forum General
Discutii despre aproape orice. Aici este punctul de intilnire si de plecare catre discutii specializate.

Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

Femina Intim ...
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

Mai cititi: Alimentatia intre 1-3 ani

 


Vezi alte stiri