3 rugăciuni pentru momentul nașterii copilului tău

3 Rugaciuni pentru momentul nasterii copilului tau

3 rugăciuni pentru momentul nașterii copilului tău

Daca ne gandim la destinul uman si legatura sa cu Dumnezeu, putem spune ca nimeni nu este mai aproape de Dumnezeu decat o femeie care naste. Pentru ca nasterea inseamna viata si energie iar acest lucru este atat de aproape de EL ,creatorul. Dar, exista multe beneficii pe care le aduce meditatia. SI ce alteva decat meditatie este rugaciunea?

Bunica mi-a recomandat aceste 3 rugaciuni pe care le-a spus si ea in timpul nasterii. Sunt rugaciuni ortodoxe, din credinta romanilor.

- veti citi:
Nimeni nu este mai aproape de Dumnezeu decat o femeie care naste
Beneficiile meditatiei deci si ale rugaciunii
Trei rugaciuni pentru nastere - o selectie personala
Travaliul si lectiile de yoga: O nastere mai usoara este la doar o respiratie distanta
Travaliul de la A la Z: ghid complet

Nimeni nu este mai aproape de Dumnezeu decat o femeie care naste

Bunica mea - ardeleanca din Tara Motilor, mi-a spus - cand eram in saptamana 38 de sarcina - ca atunci cand a nascut ea primul copil (si a nascut 5 copii sanatosi de-a lungul vietii), fratele ei - popa in sat, i-a spus: Niciodata nu este o femeie mai aproape de Dumnezeu decat atunci cand aduce pe lume un copil. De asta, cand nasti e musai sa vorbesti cu el.

Si a indemnat-o sa spuna 3 rugaciuni in timpul 'facerii' adica a travaliului cum ii spunem noi. Bunica mea are acum 87 de ani si a tinut sa imi spuna si mie ca e musai sa spun 3 rugaciuni in timpul nasterii...

Am spus: bine buni asa am sa fac ... si apoi mi-am amintit ca nu stiu decat o singura rugaciune. Dar, bunica mi-a recomandat aceste 3 rugaciuni pe care le-a spus si ea in timpul nasterii si le-am invatat. Si, da = m-au ajutat :) pentru ca am nascut natural - travaliul a durat 60 de minute si am plecat acasa cu un bebe sanatos si eu in conditie numai buna sa incep furtunos alaptarea ... (care apropo, nu a fost usoara deloc).

Mai jos voi pune cele 3 rugaciuni pe care le-am invatat de la bunica si pe care le-a spus si ea in timpul nasterii. Sunt rugaciuni ortodoxe, in credinta romanilor.

Beneficiile meditatiei deci si ale rugaciunii

Suntem insa pe site-ul Desprecopii si avem nevoie si de o sustinere stiintifica nu-i asa? Vestea buna este ca o multime de studii medicale au evidentiat modificari ale creierului inainte si dupa meditatie. Meditatia este o forma de relaxare care relaxeaza sistemul parasimpatic uman. Meditatia poate scadea viteza batailor inimii (pulsul), poate micsora tensiunea arteriala, poate incetini metabolismul si poate oferi o stare de relaxare pozitiva. Exact asta ne dorim si in timpul nasterii - nu-i asa?

Masurarile hormonilor dupa meditatie au aratat schimbari in nivelul de cortizol, noradrenalina, endorfine si hormoni de crestere.  Studii serioase au demonstrat schimbari la nivelul lobului parietal si frontal al creierului dar si a sistemului limfatic.  Deci iata beneficii clare ale meditatiei. Si ce alteva decat meditatie este rugaciunea?

Este adevatat ca aceste beneficii medicale nu au legatura cu Dumnezeu - ci mai mult cu modificarile care se pot intampla la nivelul creierului nostru.  Dar, la fel ca si sportul - acestea aduc beneficii intregului corp. Un creier relaxat va da cele mai bune ordine organelor sale - si de asta avem nevoie de un creier relaxat in timpul nasterii bebelusului nostru.  Iata de ce rugaciunile sunt benefice si ... in plus, te pun in legatura directa cu Dumnezeu atunci cand aduci pe lume copilasul tau...

Trei rugaciuni pentru nastere - o selectie personala ( cu sfatul bunicii)

Rugaciune catre Nascatoarea de Dumnezeu

Imparateasa mea preabuna si nadejdea mea, Nascatoare de Dumnezeu, primitoarea strainilor si ajutatoarea saracilor, bucuria celor mahniti, acoperitoarea necajitilor, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul; ajuta-ma ca pe un neputincios, hraneste-ma ca pe un strain. Necazul meu il stii: dezleaga-l precum vrei, ca nu am alt ajutor in afara de tine, nici alta folositoare grabnica, nici alta mangaietoare buna in afara de tine, Maica lui Dumnezeu, ca sa ma pazesti si sa ma acoperi in vecii vecilor. Amin.

Rugaciunea femeii inainte de nastere

Marie, Maica Preacurata, ceea ce ai purtat in pantecele tau cel binecuvantat pe Mantuitorul a toata lumea, inconjoara-ma pe mine, pacatoasa, cu dragostea ta de Maica si du rugaciunea mea la Fiul tau si Dumnezeul nostru, ca sa-mi binecuvanteze pruncul pe care-l port in pantece si sa ma invredniceasca sa-l aduc la lumina in chip firesc si sanatos, intarindu-ma cu puterea dreptei Sale, intru care bine am nadajduit. Amin.

Rugaciunea mamei dupa nastere

Multumescu-Ti Tie, Doamne, din adancul inimii mele, pentru pruncul pe care Tu mi l-ai daruit si pe care Tie Ti-l inchin, dimpreuna cu toata viata mea, intru care ai binevoit. Daruieste-i, Stapane, viata ca sa se nasca din nou, din apa si din Duh, ca fiu al Tau dupa har, in Taina Sfantului Botez. Ajuta-ma, Iubitorule de oameni, sa-l cresc in pace, ca pe un madular binecuvantat al Bisericii Hristosului Tau. Si intreaga noastra familie pazeste-o intru dragostea Ta, daruindu-i toate cele spre trebuinta, dupa marea Ta mila, putere si intelepciune. Ca noi Tie Iti incredintam sufletele si trupurile noastre, Tie ne rugam pentru noi insine, si unii pentru altii, si numele Tau, de viata facatorul, in veci il preamarim: al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Travaliul si lectiile de yoga: O nastere mai usoara este la doar o respiratie distanta

O specialista in Yoga ne explica pe larg importanta respiratiei si a tehnicilor speciale yoga pentru usurarea nasterii. Daca esti insarcinata si nu esti inca o yoghina (femeie care studiaza sau practica yoga) acum este momentul perfect sa incepi. Cu aprobarea medicului sau a moasei tale, poti incepe sa practici yoga cu ajutorul acestor informatii.

Travaliul de la A la Z: ghid complet

Travaliul este procesul fizic al nasterii bebelusului - simtit de mamica. Travaliul e caracterizat prin contractii dureroase, care apar la intervale din ce în ce mai mici, cu intensitate din ce în ce mai mare; ele duc în final la dilatarea colului si expulzarea fãtului. Finalul apoteotic al celor nouã luni de sarcinã - al celor frumoase 40 saptamani de sarcina (ODISEEA SARCINII), în care ai visat mereu sã dai ochii cu minunea din burtica ta se apropie! Esti pregãtitã cum se cuvine pentru aceastã clipã? Citeste cu atentie Travaliul  de la A la Z: ghid complet

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

Autor: Mariana P.  - o mamica redactor de la Desprecopii, Toulouse, Franta - pentru Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII